reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Madziula, ja mam zabronione ogladanie porodowki z TLC :D straszne to jest :szok:w ogole nie ma to nic wspolnego z normalnym porodem prosto z You Tube. Chetniej ogladam You Tube i porody tam zamieszczone aby sie psychicznie przygotowac na ten moment ;p

A w ogole moj znienawidzony program z TLC to Toddlers & Tiaras , czyli konkursy pieknosci dla malutkich dziewczynek juz od 1 roku zycia . Dla zainteresowanych galeria Google :
https://www.google.nl/search?tbm=is....3450.7.7.1.0.0.0.116.523.5j1.6.0.TOgvUP0gjko
ogladalas to kiedys ? ja sobie tak mysle , jak mozna swoja 5 letnia corke wymalowac i ubrac jak ... , wysylac na lekcje krecenia tylkiem i wysylania zalotnych spojrzen, nie bojac sie jakiegos psychola-pedofila, ktory zobaczy takie dziecko w tv potencjalnie moze takie dziecko porwac i zgwalcic :szok:

Ten program jest straszny. Najgorsze jest to, że lwia część tych mamusiek, to zaniedbane paszkwile, które swoje niezrealizowane marzenia przelewają na dzieci :szok:. Powinno się takie delikwentki wysłać na leczenie :crazy:

reklama
Ayni z ta porodówką to roznie :) jak widze jakies zawikłane sytuacje to sama przełaczam bo nie jestem w stanie na to patrzec ;)
Tak , wiem który to program z tymi dziewczynkami ale tego nie ogladam, jakas masakra, tyle make-upu co tez dzieci juz nosza na buziach, i tresowanie jak jakiegoś konia na wybiegu :( nie ogladam tego w ogóle:)

Astrid, zgadzam sie ! Az strach pomyslec, czy te dziewczynki beda mogly sobie kiedys wyrobic swoje zdanie, czy tez do lat nastoletnich beda brac udzial w tych konkursach 'seksualnosci' ? Co z nich wyrosnie ? Wiecie co , ja czasem mysle, ze takie rzeczy powinny byc karalne, dzieciom sie moze podoba make up i jest to dla nich jakas zabawa, ale to jest taki jakby handel zywym towarem i napewno powoduje jakies zaburzenia na przyszlosc.

A ja wlasnie czytam o Szwajcarii, ktora nie chce u siebie srodkowo-wchodzich europejczykow , czyli nas mowiac po imieniu :D
ŚWIAT: Szwajcaria nie chce Polaków masz Ci babo placek, tam nas tez nie lubia ;D a to feler!

No i nudze sie musze wam powiedziec, niebo jakies sie szarawe zrobilo , wiec nie bede ryzykowac wyjsciem nad morze.

Astrid, zgadzam sie ! Az strach pomyslec, czy te dziewczynki beda mogly sobie kiedys wyrobic swoje zdanie, czy tez do lat nastoletnich beda brac udzial w tych konkursach 'seksualnosci' ? Co z nich wyrosnie ? Wiecie co , ja czasem mysle, ze takie rzeczy powinny byc karalne, dzieciom sie moze podoba make up i jest to dla nich jakas zabawa, ale to jest taki jakby handel zywym towarem i napewno powoduje jakies zaburzenia na przyszlosc.

A ja wlasnie czytam o Szwajcarii, ktora nie chce u siebie srodkowo-wchodzich europejczykow , czyli nas mowiac po imieniu :D
ŚWIAT: Szwajcaria nie chce Polaków masz Ci babo placek, tam nas tez nie lubia ;D a to feler!

No i nudze sie musze wam powiedziec, niebo jakies sie szarawe zrobilo , wiec nie bede ryzykowac wyjsciem nad morze.

Masz rację :tak:.

Co do Szwajcarii, łaski bez, jak nie to nie. Przynajmniej nie będzie trzeba ogarniać ich wersji niemieckiego, jakby co ;-). Póki nikt nas stąd nie wyrzuca, nigdzie się nie przenosimy.

Sencilla, współczuję sytuacji z teściami. Trzymam kciuki za Ciebie, ale na pewno uda Ci się to jakoś przetrwać. My z mężem mamy podobnie, ale z moimi rodzicami. Jak byliśmy teraz w Polsce to nocowalismy u jego rodziny, a jak się spotkaliśmy z moimi, to oczywiście była kłótnia:baffled: Fatalni są, mają okropnie nietolerancyjne poglądy (męża-ateistę nazywają diabłem:-D, a na Holandię to już nie cytuję jak mówią:szok:) itd itp, hehe

Madziula, z tą niedziela.nl to ja też mam często problemy. Czasem ciężko się zalogować. Trzeba próbować kilka razy, bo wywala jakiś ERROR!
Ayni, jak nas nie chcą w Szwajcarii to ich strata. Nie, to nie!;-)

Iguana , Twoi rodzice sa bardzo religijni ? Moi tesciowie tez niezbyt dobrze sie wypowiadaja na temat Holandii , ale z ich punktu widzenia to wcale mnie to nie dziwi, geje , lesbijki wychowujace dzieci, coffeshopy i witryny to dla nich wielki szok kulturowy nie do przeskoczenia; ale nie narzekaja ze tu zyjemy.

Wspolczuje jednak bardziej sytuacji z mezem, bo mogli by np myslec swoje a nie dac wam tego odczuc, akceptujac sytuacje taka jaka jest i mowic o jego dobrych cecach. Twoj maz wyglada ze zdjec na bardzo sympatyczna, otwarta osobe , taka wlasnie do pogadania na rozne tematy.

Ale takie sa juz relacje rodzinne , nie zawsze jest latwo, czasem troche pod gorke, ale trzeba ciagnac ten wozek.

A z ta Szwajcaria, to chyba najbardziej wkurzyla mnie wypowiedz Sikorskiego , ktory czul sie bardzo rozczarowany, ze nie bedzie dal rady wyslac dalszego pakietu naszych polskich bezrobotnych za granice- zamiast cos zrobic z bezrobociem w Polsce. Ja bym chetnie chciala zobaczyc Szwajcarow, Niemcow, Holendrow , Anglikow pracujacych w "najszybciej rozwijajacej sie gospodarce Europy" (
:-D )

"Jezdzilem kiedys do Szwajcarii na wczasy, teraz sie 2 razy zastanowie zanim tam pojade" dodal Sikorski zniechecajac Polakow do odwiedzin tego kraju. Jeeej, ja nigdy nie slyszlalam, zeby ktokolwiek z moich znajomych chcial jechac do Szwajcarii na wczasy... - to faktycznie, Szwajcarzy sie chyba przestrasza pustek w kurortach i pozwola Polakom opanowac kolejny kraj.. :no:

heej ;-) tyle napisalyscie ze nie pamietam co komu odpisac;-)

w amsterdamie juz przygotowania do dnia krolowej gdzie wszyscy moga robic wszystko, doslownie wszystko... na ulicach widnieja napisy "BEZET" albo kreda albo tasma walcza o miejsce aby wyprzedawac co maja:-D rok temu ktos chcial sprzedac nawet beben od pralki :-)

thehague- niestety ale imprezy na museumplein sa tylko do 22.00 , wlasnie dwa lata temu trafilismy na dwie ostatnie piosenki tiesto i on dziekuje za zabawe :zawstydzona/y:

my od rana wybieramy sie na bazarki, samochodem nie mozna wyjechac bo wszystko bedzie poblokowane, tramwaje nawet przez leidseplein nie jada bo takie tlumy tam sa, lodka chyba nie bedzie co wyplywac.. rowerem ciezko sie gdziekolwiek przedostac bo tyle szkla na ulicach..
ale wkoncu to ich dzien, tylko raz w roku :tak:

reklama
niunia_2008 ja chcialam na java eiland sie dostac. na museumplein w tym roku chyba nic nie ma? tak mi sie o uszy obilo, ale nie wiem czy to prawda....

fajne slonko na dworze, zaraz wyruszam na kolejny spacerek :tak:

Do góry