reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
Witam kochane mamusie,

jak sie zapowiada weekend? Do mnie jutro tescie przyjezdzaja... uch, ciezka sprawa. OCzywiscie rozumiem, ze chca zobaczyc mala i w ogole, ale my nie rozmawialismy ze soba prawie dwa lata.. Krepujaca to bedzie sytuacja, niestety nasze "wspolistnienie" naznaczone jest uwierajacym brzemieniem klotni, ilekros sie znajdziemy w promieniu mniej niz 100 m od siebie..

My osobiscie jak chcemy cos ogladac, to sobie ogladamy na necie, albo z plyty, i nie to, co akurat masonskie hieny umieszczaja w popularnych kanalach w celu wyjalowienia zawartosci naszych czaszek, abysmy biernie akceptowali wszystko, co maja nam do "zaoferowania". Jestem zdania, ze oglupianie narodu jest zaplanowanym, wyrachowanym, scisle i bardzo sprytnie przygotowanym dzialaniem. Ach, uwielbiam tez wlasnie filmy o masonach :-D
Sencilla wspolczuje sprawy z tesciami, bedziesz musiala wziac pare lekcji yogi i popraktykowac medytacje co by z rownowagi nie wyjsc, podejrzewam, ze bedzie ciezko, z moim eks facetem i jego mamusia mialam takie przeboje, ze mnie nawet zdarzyla zwyzywac upalona holenderskim jointem, pani doktor psychologii po 65-roku zycia. Bleah. Najgorsze bylo jak wyjezdzala mowiac : ze ma nadzieje, ze sie znow szybko zobaczymy. Do wyzygania !!! fuj. I te pozdrowienia przez telefon, moglaby sobie darowac. No, ale mam nadzieje, ze nie bedzie zle, a na ile zostaja ?

Jesli chodzi o telewizje oraz cel telewizji to zupelnie sie z Toba zgadzam. Nie do pomyslenia jest, ze jeszcze pare/nascie lat temu bylo wysoce niestosowne nadmierne odslanianie kobiecych cial, bo robily to tylko prostytutki, teraz 11-letnie dziewczynki chodza poubierane jak ladacznice, bo w MTV i na innych kanalach psudo dzieciecych lansuje sie 'bardziej dorosly styl ubierania' , male dziewczynki od dziecka ucza sie , ze ich jedyna wartoscia jest cialo i jak je odpowiednio wyeksponowac. Brzydza mnie lalki z Happy mealow , wymalowane z miniowach z jakiejs serii puszczanej regularnie w telewizji. Najgorsze jest to, ze ludzie w ogole nie protestuja przeciwko seksizmowi (wg mnie to seksizm) obrazy wielokrotnie powielane nie szokuja tak bardzo jak kiedys. Kazdy sie juz przyzwyczail do wulgaryzmow w tv, porozbieranych kobiet na plakatach ulic, ludzie zyja sensacja ktora serwuja im media nie myslac o swojej wlasnej sytuacji i ich realnych problemach w ich krajach ; durnych politykach i ich kontrowersyjnych ustawach ograniczajacych nasza wolnosc. A juz w ogole to mam teorie co do "Sprawy Madzi z Sosnowca" - nie zdziwilabym sie , jakby za 10 lat wyszlo na swiatlo dzienne, ze Madzia zyje, a sprawa zostala sfabrykowana przez rzad, ktory panstu Wasniewskim zlecil odegranie tragedii , a potem zafundowal dom i utrzymanie za granica wraz z wynagrodzeniem pienieznym, w zamian za umiejetne odwrocenie uwagi od problemow z rzadem polskim, ktoremu powoli zaczeto grozic rewolucja, po problemach z Acta w Polsce, gdzie narod jakims cudem sie obudzil z letargu i wyszedl na ulice.

Ja sie bardzo interesuje teoriami spisowymi, Monsanto, 9/11 , dlugo by wymieniac. Ciekawa jestem czy ty tez lubisz takie rzeczy.
Mowi sie tak = nie ogladaj telewizji, bo bedziesz miala z mozgu glizdy :D
:-D

Mialam jeszcze napisac o dziewczynkach, ze to dobrze, ze sa w stanie rozroznic dobre od zlego w czasach , gdzie chyba juz nie ma zadnych zasad moralnych a popularne polskie slowo na K...a coraz czesciej pojawia sie w codziennej prasie.

własnie sie okazało ze na google chrome loguje sie bez problemu a na firefoxie cuda niewidy, ze konto zablokowane ale napisałam do admina dlaczego tak sie dzieje :(

Byłam na spacerku, od razu człowiek taki weselszy, jak się dotleni :-D. Dzisiaj na obiad mamy fasolkę po bretońsku z Polski :tak:. Właśnie oglądam sobie program na National Geographic o Titanicu, dokładnie o materiałach z jakich był zbudowany i ich wytrzymałości. Co prawda widziałam już chyba wszystko, co można było o tym nakręcić, ale lepsze to niż "Trudne sprawy", gwałcone bliźniaczki czy ludzie zamykani za niewinność w jakichś chińskich więzieniach.

Byłam na spacerku, od razu człowiek taki weselszy, jak się dotleni :-D. Dzisiaj na obiad mamy fasolkę po bretońsku z Polski :tak:. Właśnie oglądam sobie program na National Geographic o Titanicu, dokładnie o materiałach z jakich był zbudowany i ich wytrzymałości. Co prawda widziałam już chyba wszystko, co można było o tym nakręcić, ale lepsze to niż "Trudne sprawy", gwałcone bliźniaczki czy ludzie zamykani za niewinność w jakichś chińskich więzieniach.

ja lubie " Trudne sprawy" albo "ukryta prawda" na tvn zalezy co na tapecie ;) uwielbiam tez ogladac TLC a zwłaszcza "Ciąża z zaskoczeni" "Medyczne przypadki" " Doktor G" i czasem " Poródówka" ale nie za czesto bo to tylko strach napędza :)

ja lubie " Trudne sprawy" albo "ukryta prawda" na tvn zalezy co na tapecie ;) uwielbiam tez ogladac TLC a zwłaszcza "Ciąża z zaskoczeni" "Medyczne przypadki" " Doktor G" i czasem " Poródówka" ale nie za czesto bo to tylko strach napędza :)

Mi wywalili TLC z weeb.tv :-(. Jedyny babski program, jaki mam to tvn style.

reklama
Madziula, ja mam zabronione ogladanie porodowki z TLC :D straszne to jest :szok:w ogole nie ma to nic wspolnego z normalnym porodem prosto z You Tube. Chetniej ogladam You Tube i porody tam zamieszczone aby sie psychicznie przygotowac na ten moment ;p

A w ogole moj znienawidzony program z TLC to Toddlers & Tiaras , czyli konkursy pieknosci dla malutkich dziewczynek juz od 1 roku zycia . Dla zainteresowanych galeria Google :
https://www.google.nl/search?tbm=is....3450.7.7.1.0.0.0.116.523.5j1.6.0.TOgvUP0gjko
ogladalas to kiedys ? ja sobie tak mysle , jak mozna swoja 5 letnia corke wymalowac i ubrac jak ... , wysylac na lekcje krecenia tylkiem i wysylania zalotnych spojrzen, nie bojac sie jakiegos psychola-pedofila, ktory zobaczy takie dziecko w tv potencjalnie moze takie dziecko porwac i zgwalcic :szok:

Do góry