reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
Dzien dobry

Ja wastalam o 10;30:szok: Michalek ze mna lozku juz od 10 sie wiercil:tak:;-)

Zacczyna sie dluzszy weekend:tak: na jutro nic nie mamy zaplanowane ,a w niedz checy do zoo w Rotterdamie jechac:tak:

My do zoo mamy rzut kamieniem, ale pójdziemy, jak się Mała pojawi. Dla mnie tak długie spacery są strasznie męczące, a z tego co widziałam po zdjęciach, to Wrocław się chowa :-D.

Astrid ja lubie ogladac dzien dobry tvn, ale nie jak pienkowska z tym gachem prowadza :crazy::baffled: Prokop i Welman najlepsi :tak: czasami fajne tematy poruszaja, dzisiaj bylo np. jak nauczyc dzidziusia spania cala noc :D:-D moj to juz 3 noc z rzedu spi cala :laugh2: wlasnie zauwazylam, ze jak usnie mi na rekach to w nocy sa afery i pobudka co chwile, a jak go uloze w kolysce i tam zasnie, to przesypia spokojnie:happy: od 3 dni ukladam go do snu odrazu do kolyski i sobie fajnie lula do 5 rano od 22 :)

7axe7 ale ciagnie za uszko ta Twoja mala lobuziara hehehe ciekawe co jej nie spasowalo :) milego pobytu w Polsce, jak masz mozliwosc, to siedz tam ile wlezie, bo tu pogoda to o kant tylka rozbic :baffled:

Chcielismy sie tez do zoo w niedziele wybrac jak Karola, ale patrze na ta pogode i na kazdej stronie internetowej pokazuja inne temperatury, na jednej pisza ze bedzie slonce, a na drugiej, ze deszcz :szok: i nie wiadomo teraz co zaplanowac na niedziele :angry:

Iguana fajne te zdjecia z basenu, tu w Hadze tez jest kilka basenow, gdzie mozna z bobasami chodzic, takze bedziecie mieli rozrywke :tak: i nie bedziecie musieli rezygnowac z przyjemnosci :laugh2:

Anetka gratulacje dla meza, nie wiedzialam, ze pracuje na lotnisku, fajna praca. Moja kolezanka Polka tez pracuje na Schipholu i ma jakos 200 facetow pod soba :)-D). Widzialam jej fotki, np. za sterami samolotu KLM, tak to mozna sobie pracowac heheh :)))))

Iskierka widze ze Ty taki leniuch jak i ja :-D

Co dzisiaj robicie na obiad??? Nie mam pomyslu, masakra...

TheHague -ten temat też mi przypadł do gustu, dobrze wiedzieć na przyszłość :tak:

Mam nadzieję, że to słoneczko się utrzyma, to sobie pójdę pospacerować nad kanał... szkoda, że znowu żadna buła ani chleb nie zostały dla ptaszków :zawstydzona/y:.

Dziewczyny miała z was któraś chorobe z powodu ciązy ??? bo nie wiem czy to w koncu ma pracodawca wypłacać tak jak wypłate do tej pory czy uwv, a z tego co czytałam na uwv sie czeka ok. 4 tyg :)
Ja jestem na chorobowym właśnie dlatego, że nie mogę pracowac z powodu ciąży. Każde chorobowe musi b yć zgłoszone do UWV i to oni wypłacają pieniązki.
Niestety, czeka się na nie do 4 tygodni, bo często dzwonią i wypytują o wszystko, czasem trzeba jechac na specjalna komisję lekarską, gdzie wypytuja o to jaką masz prace i dlaczego nie możesz jej wykonywac - przynajmniej ja tak mialam.
dziewczyny powiedzcie mi czy nie mając meldunku, a tylko umowę sezonową można dostać, zasiłek rodzinny?
Można dostac zasiłek rodzinny w Holandii, ale pod warunkiem, że się takiego zasiłku nie pobiera w Polsce.
Procedura przyznania zasilku trwac może nawet do roku, albo i dłużej i trzeba właśnie przedstawić zaświadczenie z PL o niepobieraniu tam zasilku rodzinnego.

Iskierka, tak pracodawca zgłosił mnie do uwv, i juz dzwonili do mnie wypytali i tyle:) Ponieważ wczesniej mialam juz spotkanie z arboarts która zadecydowała że mam nie pracować zapewne powołali sie na jej opinie i nie wzywali mnie na zadna wiecej komisje :) Tylko ze mi tlumaczyli ze jesli ma sie stała prace to nie trzeba czekac 4 tyg tylko pracodawca wypłaca to chorobowe tak jak pensje co miesiac, ale moj "boski" szef to pierwszy raz ma ciezarna i wlasciewie to do konca nie wiedział jak to bedzie. no i tak sobie czekam. czy przyjdzie tak jak wypłata czy troche pozniej.
Iskierka a czy dostałas wczesniej list z uwv zanim ci wypłacili pieniazki?

reklama
U nas sprawy sie koplikuja.nasz znajomy dzwonil w naszym imieniu do radcy prawnego i okazuje sie ,ze ten kontrakt ktory mamy jest nie zgodny z prawem i jest niewazny.okazuje sie ze minimalny czas wypowiedzenia to 3 m , a w naszym przypadku gdzie mieszkamy dluzej niz 3 lata to 6 m. Nie 2 m jak jest u nas.Dotego wlasciciel podobnie jak w polsce jest zobowiazany zapewnic nam mieszkanie zastepcze o takim samym standardzie i cenie jak to gdzie teraz mieszkamy no i mosi oplacic nam przeprowadzke.powinien nam rowniez zlozyc oferte pierwokupu i to za 60 % ceny .No i o to chodzi ze skoro my tu mieszkamy to nikt nie chce kupic tego mieszkania a jezeli juz to za 60 % ceny.Wlasciciel chce sprzedac za 100% wiec mosi sie nas pozbyc.Mieszkanie wciaz stoi na sprzedaz ,nigdzie nie ma info .ze jest sprzedane.Niby ktos z rodziny kupil,niby.No i niby mamy prawa ale ciezko je wyegzekwowac .Maz rozmawial z szefem w pracy ,no ten wkurzyl sie na nas i powiedzial mezowi ze jesli wysle list do wlasciciela to nic nam juz nie pomoze.No i maz moze miec jeszcze klopoty w pracy.Jestesmy w kropce.

Do góry