reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Bry, a ja mam wolne dziś/ :-):-), zamiast pospać, to mi psiaki zrobiły pobudkę i musiałam z nimi wyjść na dwór. Teraz idę sprzątać dom, dziewczyny pewnie wstaną niedługo to mi pomogą, a później zakupki :-D

reklama
Ja dzisiaj miałam problem z pójściem spać. Zasnęłam jakoś chyba po 1 w nocy, za to o 8 rano obudził mnie telefon. Mąż zostawił komórkę i do niego ktoś dzwonił. Za to jestem już po śniadanku i piję sobie kawę zbożową z mlekiem :-D. Dzisiaj takie piękne słoneczko, więc pójdę na pewno na spacerek. Co do sprzątania... może dziś się zmobilizuję do odkurzania i mycia podłóg, ale zawsze mogę to zrobić jutro ;-).

W ogóle irytuje mnie sposób prowadzenia i dobierania tematów w Dzień Dobry TVN. Ostatnio bazują albo na tanich sensacjach, albo na ludzkich tragediach typu: gwałcone bliźniaczki w rodzinie zastępczej. Sorry, ale jak jem śniadanko i zaczynam dzień, to chcę się przed tv dowiedzieć o jakichś ciekawostkach, ewentualnie zacząć dzień pozytywnie w oparciu o jakieś miłe tematy. Ciężkie tematy niech zostawią Uwadze i innym tego typu. Do tego dzisiaj się od p. Pieńkowskiej, że adoptowanie dziecka w wieku 23 lat (no ok zaraz kończę 25), to "przygarnianie przez dzieci dzieci :baffled:". OK, nie wszyscy w wieku 20paru lat są odpowiedzialni na 100%, ale takie osoby zdarzają się w wieku 30 paru itd. Czyli, ja będąc w ciąży, wg takich pań jestem "dzieckiem mającym w drodze dziecko?", żenua. Przerzucę się na tvp, bo tam albo o zmianach w nauczaniu historii w szkołach, albo o tym, że ktoś komuś pomógł itp. miłych i ciekawych tematów.

Ostatnia edycja:
Astrid, my nie mamy tv m. in z tego wzgledu. Ze nie ma tam nic pozytywnego, same tragedie, dramaty, gwalty. NIe chce sobie zasmiecac umyslu i spokoju duszy :) A co do tej pani, to pani Pienkowska mysli, ze wszystko wie najlepiej. A juz w ogole styl prowadzenia przez nia rozmow z zaproszonymi goscmi pozostawia wiele do zyczenia. DZien dobry :)

Astrid, my nie mamy tv m. in z tego wzgledu. Ze nie ma tam nic pozytywnego, same tragedie, dramaty, gwalty. NIe chce sobie zasmiecac umyslu i spokoju duszy :) A co do tej pani, to pani Pienkowska mysli, ze wszystko wie najlepiej. A juz w ogole styl prowadzenia przez nia rozmow z zaproszonymi goscmi pozostawia wiele do zyczenia. DZien dobry :)

Dzień dobry :-D
Do tego przerywa gościom i narzuca swoje mądrości :baffled:. Czekam z niecierpliwością na tydzień Prokopa i Welman :-(.

Dzien dobry. Moderatora nie ma to i pisać Wam się nie chce:-p
Z oknem piekne słoneczko, ale zzzzimnnnnoooo:baffled:
Miałam poodkurzać i pomyć podłogi, ale moje psy tak słodko śpią, że aż szkoda mi je budzić wyciem odkurzacza:-D
Teraz idę sprzątać dom, dziewczyny pewnie wstaną niedługo to mi pomogą
Jak skończycie, to możecie przyjśc posprzątać do mnie:-D
chociaż nie wiem, czy się opłaca, bo moj mąż zaczyna od jutra urlop, a dzieci ferie i pewnie w domu bedzie wyglądało jak... nie przymierzając w chlewie, a ja bedę się stresowac, że musze upominac całą trójkę by po sobie sprzątali.
Do tego czeka mnie tapetowanie dziecięcego kacika, a jak skończymy to pewnie i okna pomyjemy, bo już by sie przydało:-)

W ogóle irytuje mnie sposób prowadzenia i dobierania tematów w Dzień Dobry TVN. Ostatnio bazują albo na tanich sensacjach, albo na ludzkich tragediach typu: gwałcone bliźniaczki w rodzinie zastępczej. Sorry, ale jak jem śniadanko i zaczynam dzień, to chcę się przed tv dowiedzieć o jakichś ciekawostkach, ewentualnie zacząć dzień pozytywnie w oparciu o jakieś miłe tematy. Ciężkie tematy niech zostawią Uwadze i innym tego typu.
Dlatego własnie nie oglądam takich programów. Żadnego "Dzień Dobry TVN", "W-11", "Uwagi", "Detektywów" czy innych tego typu bzdur jak "Dlaczego ja", "Anna M. Wesołowska" czy broń Boże "Rozmowy w Toku"....
U mnie telewizor całe rano jest wyłączony. Włączam go wyłącznie na Teleexspres.
Ostatnio wbrew sobie zaczelam ogladać Galerię, ale cos się fabuła ciągnie jak flaki z olejem. Podobnie w Klanie, który niby ogladam od poczatku, ale chyba z kilkoma rocznymi przerwami.
Wieczorem tylko szukam jakiegos filmu a i tak zazwyczaj spoglądam na niego znad laptopa:-D

Dzien dobry

Ja wastalam o 10;30:szok: Michalek ze mna lozku juz od 10 sie wiercil:tak:;-)

Zacczyna sie dluzszy weekend:tak: na jutro nic nie mamy zaplanowane ,a w niedz checy do zoo w Rotterdamie jechac:tak:

reklama
Czesć:)

Iskierka nas tez czeka, i to nie małe tapetowanie, ale są jeszcze gołe ściany w pokoiku :) oprocz tego nie mam jeszcze tez firanek ani roletek :) ale mam zamiar w Pl sie zaopatrzyc :)

Ja tez pospałam dzisiaj do prawie 11 z małymi przerwami bo dzisiaj myją okna w bloku i jezdza taki czyms z gory na dół, w dodatku ktoś strasznie trzaskał jakimis metalowymi barierkami a teraz jeszcze gra muzyka ze buczą ściany :)

Zaraz zabieram sie za sniadanko :)

Dziewczyny miała z was któraś chorobe z powodu ciązy ??? bo nie wiem czy to w koncu ma pracodawca wypłacać tak jak wypłate do tej pory czy uwv, a z tego co czytałam na uwv sie czeka ok. 4 tyg :)

Do góry