reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

Nie zaglądałam tu dziś przez kilka godzin i miałam chyba z 5 stron do przeczytania. Odpowiem swoim zwyczajem hurtem, mam nadzieję że Aniaheven mi wybaczy;-)
ISKIERKO ja mam taka sma gr krwi.
No to witaj w klubie:-D A co do mieszkania... Znajdziecie na pewno lepsze i przez lepszego maklera
choroba Tosi osiaga zenitu, a ja na granicy moich mozliwosci juz jestem.
Sencilla, a może by tak na ostry dyżur z małą podjechać w nocy??? Oczywiscie najpierw zadzwoń, jestem przekonana że by cie przyjęli. Mój syn raz dostał nagle jakiejs strasznej swędzacej wysypki i kazali od razu przyjechac na szpital.....
Ja wyleguje sie caly dzien w lozku, korzystam z dobrodziejstwa kraamzorg i ze j M. jest caly tydz. w domu :tak: maluszek cale dnie spi za to w nocy nie bardzo mu sie chce spac :baffled: 11 godz. a on oczy ja 5 zl.:-D
Gratulacje pięknego synusia. Dobrze, że mozesz spokojnie odpocząc, to ważne.
Iskierka wydaje mi Sie,ze Twoja grupa krwi jest najczesciej spotykana...
No ja zawsze i wszędzie slyszałam, że właśnie grupa 0 jest najrzadsza...
Jutro jedziemy ogladac 2 mieszkanka.
Trzymam kciuki za to, żeby wam się udało znaleźć coś odpowiedniego.
Ayni to co poslalas to taki termofor i zakup to sobie bo polozne wymagaja zeby to miec.
Ja gdzieś wyczytałam, że jak dziecko rodzi się w lecie to nie trzeba tego termoforu. Ja nie kupiłam i nie zamierzam. Zresztą u mnie jest i bez tego gorąco w mieszkaniu, a łóżeczko siłą rzeczy (z braku miejsca) będzie stało w odległości 50cm od kaloryfera...
A w ogole to co myslicie o rozpadzie rzadu w Holandii ? Jak zwykle Wilders spieprzyl sprawe ;D
Jeśli będą wybory i Wilders zostanie premierem, to.... marnie to widzę - sytuacje Polaków i calej gospodarki NL....
Robale - każdy facet to maruda:-D
Pozdrawiam

reklama
Sencilla spisz ? :) ty taki nocny Marek jak ja troche, chyba ze padasz na twarz po wrazeniach ostatnich nocy. Ja z checia bym sobie taka pompke zamowila, bylam na stronie szpitala w Bergen Op Zoom tam sa ladnie napisane opcje do wyboru, rowniez remi, wiec czemu nie.

Ale w ruggenprik boje sie wlasnie tego epiduralu i w ogole oksytocyna hmmm dla mnie to dosc kontrowersyjne sprawy. Ale morfinka, czemu nie, zawsze cos nowego i nie grozne ;)

Dzien dobry :-) dzisiejsza nocka super przespana, malutki dalej spi :-D tylko czasami sie kreci i pomrukuje przez sen :sorry2:
Ayni jak masz wysoki prog bolu, to sprobuj bez :tak: najwyzej jak Ci sie nie spodoba to przy drugim dziecku wezmiesz znieczulenie ;-)

Co do termoforku, to ja mialam taki gumowy, ktory wklada sie w pluszaka-zwierzaczka :tak: oprocz polskiej kraamzorg mialam 1 dzien turczynke, i ta jak zobaczyla ten termofor to rabanu narobila ze poparze dziecko, bo to guma itd itd, a przeciez wklada sie ta gume w pluszaka, takze nie wiem o co jej chodzilo, Tomcio wcale sie nie poparzyl, pozatym jakby dzieci sie mialy od tego poparzyc to by takie rzeczy w sklepach dzieciecych nie byly sprzedawane, kupilam go w Polsce i babeczka mowila ze duzo mam je kupuje i ze sa przyjazne bardzo. Tomus mial dobra temperature, ale czasami na noc dawalismy mu ten termoforek do lozeczka, bo urodzil sie jak takie mrozy w Holandii byly:happy2:

ps. tak z ciekawosci - Sencilla ile placilas za to znieczulenie? lub jesli jeszcze Ci rachunek za szpital nie przyszedl, to wiesz ile masz zaplacic? slyszalam, ze za znieczulenie zewnatrzoponowe placi sie tu 700e :shocked2: ale na ile to prawda - nie wiem..

Ostatnia edycja:
dzien dobry!

Dzisiaj Ayni jeszcze z lozka-niezaspalam:cool2: - ptaki takie trele uzadzily ze spac nie mozna:-D /a tak na marginesie nie zdaje mi sie zeby mojemu lapkowi nie wylaczanie szkodzilo bo chodzi bez zarzutu juz 7 rok:szok::tak:- wlasnie podarowalam go dzieciakom a tego tez niezamierzam oszczedzac w koncu to tylko rzecz a do tego jeszcze ceny moja tu takie ze mozna w razie WU zawsze nowego sobie kupic:-D/

Sencilla mam nadzieje ze lepiej twojemu skarbowi....

Witam :-)

Sencilla jak tam coreczki?
Robale jak to kiedys Ania napisala faceci sa z marsa nie przejmuj sie mo maz tez wczoraj na wieczor focha strzelil.

Mam takie dyskretne pytanko do swiezo upieczonych mam tak jak ja. Jak tam z waszym libidem? Bo ja go chyba nie mam wcale.

Witam :-)

Mam takie dyskretne pytanko do swiezo upieczonych mam tak jak ja. Jak tam z waszym libidem? Bo ja go chyba nie mam wcale.

Oj Anetko z tym to u mnie roznie bywalo...:sorry: zmeczenie -ciagla opieka nad dzieckiem -niewysypianie sie ...itp...itd.... to wszystko wcale nas nie motywuje do nocnych igraszek... ale nie zadreczaj sie...niedlugo wroci;-)

Ja mam nadzieję, że libido mi wróci po porodzie :-(, bo tęsknię za igraszkami z Mężem. Co do znieczulenia, to chętnie bym jakieś wzięła, ale za bardzo nie ogarniam tego.

Wczoraj byłam u endokrynologa. Wszystkie wyniki mam perfekt, jak to on powiedział :-D. Przepisał mi już dawkę na czas po porodzie. Do tego mam skierowanie na badania we wrześniu i grudniu, i zobaczę go w styczniu. Jedyny minus wczorajszego dnia, to to, że w szpitalu spędziłam chyba z 2h. Najpierw z powodu obsuwy czasowej, aż się przestraszyłam, że pomyliłam terminy, potem czekałam na Męża, bo akurat wracał z pracy i bez sensu było, żebym się tłukła autobusem z Delftu do Rotterdamu. No, ale przez korki, to czekałam też z dobrą godzinę :eek:.
Dzisiaj miałam iść do geemente dostarczyć im nasze międzynarodowe akty ślubu, bo chcieli, jako załącznik do meldunku. Nie mam siły trzeci dzień z rzędu gdzieś biegać i siedzieć w kolejce. Pójdę jutro :cool:.

Astrid ja w ciazy wlasnie nie moglam narzekac na brak ochoty, ale teraz to nawet przez sekunde nie mysle o tych sprawach a moj maz to chyba za bardzo tego nie rozumie a zmuszac sie nie bede :-D:-D

Ide ogarniac mieszkanie

reklama
Astrid ja w ciazy wlasnie nie moglam narzekac na brak ochoty, ale teraz to nawet przez sekunde nie mysle o tych sprawach a moj maz to chyba za bardzo tego nie rozumie a zmuszac sie nie bede :-D:-D

Ide ogarniac mieszkanie

Mój ostatnio powiedział mi, że się boi o dziecko i woli poczekać, no i rozumie mnie, że mogę nie mieć ochoty. On to kochany jest. Z resztą wychował się wśród kobiet, więc inaczej odbiera moje wszelkie dolegliwości. Teraz też będzie mieć babiniec :-D. Musimy na przyszłość tak pokombinować, żeby był synek.

Do góry