reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
Hej dames, dzis w koncu cos leci w telewizji. 9-miesiecy - Nine months z Hugh Grant o wiadomej tematyce.
RTL 8 , 20:30

Facet mysli , ze ma idealne zycie, dopoki dowiaduje sie , ze jego dziewczyna jest w ciazy i jest przerazony perspektywa ojcowstwa
:-)

TVGids.nl]TVGids.nl - Programma

A ja właśnie czasowo przestałam byc zmotoryzowana, bo rozleciało się cos waznego w przednim zawieszeniu mojego samochodu (półośka - jeśli kogoś to interesuje). Nowa kosztuje hmmm ze 200€ a ja niestety na minusie jestem i to dośc dużym. Kumpel-mechanik z mężem szukają używanej, ale to pewnie potrwa:baffled:
Zostałam skazana na lokalny wiejski sklepik w którym jest straaaasznie drogo i nie ma wszystkiego, co jest potrzebne. I oczywiście jak na złość lodówka zaczyna świecić pustkami:baffled:
I jak sie tu nie wkur..... znaczy zdenerwować???:wściekła/y:

Iskierka no to nie ciekawie faktycznie,bez auta jak bez reki:tak: Chodz ja w hadze to autobus i tramwaj po nosem mam:tak: aaa sklep tez:happy:

Mam pytanie czy maila któras w ciazy rhD pozytyw a rhC negatywne??
troche mnie tym polozne nastraszyly :baffled:

Karola a co w rh oznacza D i C ? bo ja się coś w tych sprawach orientuję ale literki D i C to chyba skrót holenderski....
A masz wynik już? I jeden jest pozytyw drugi negatyw? Nie ma się czym martwić, w razie czego dadzą immonuglobulinę i będzie ok, gdyż masz z mężem pewnie niezgodność grupową i możesz miec konflikt serologiczny.
Ja miałam tylko niezgodność grupową ale tu i tak dają immonuglobulinę...

Mam nadzieję że o to u Ciebie chodzi.

Anna tak mi wyszlo w badaniu krwi w 12 tyg RHD jest pozyt, a RHC negat. dlatego musze powtórzyc badanie bo moze sie zmnienilo :/
Z mezem nie mamy konfliktu ,dlatego to dla mnie nie znane:sorry:

Ostatnia edycja:
Karola, nie mam pojecia, o co chodzi, lepiej sie dopytac i powtorzyc test.
Iguana, dzieki za linka! te kanapki sa po prostu cudowne, mam zamiar jakąs zrobic, tylko w skladniki musze sie zaopatrzyc :tak:
MOjej TOsi tez najbardziej sie spodobal zlomek :) hihi, a ja z racji mojego zawodu wybralabym fortepian, ale nie wiem, czy mi taki ladny wyjdzie :)
jak go zrobie, to pochwale sie, hiih, o ile bedzie czym :szok::cool::-D
Aniahaven, jak samopoczucie przed podroza?

Jesli chodzi o kryte place zabaw dla dzieci, to my mamy pod nosem Ballorig, super sprawa, nasze dzieciaki uwielbiaja to miejsce. Wiem, ze sa w roznych miastach, wstawiam linka:

Ballorig - speelparadijs kinderspeelparadijs ballenbak indoor speeltuin kinderfeestje schoolreisje

KAROLA poczytaj

Krwinki czerwone posiadają na swojej powierzchni antygeny układu Rh i grup głównych ABO. Konflikty w grupach głównych są rzadkie i jedynie konflikt anty-A jest najczęstszą przyczyną ciężkich żółtaczek w okresie noworodkowym. Jednak z reguły choroba ta nie powoduje niedokrwistości u płodu i w związku z tym nie stanowi problemu dla lekarzy położników, tylko dla neonatologów. Natomiast konflikt w zakresie układu Rh D może nieść poważne następstwa dla płodu.Konflikt w układzie RhD powstaje wówczas, gdy matka jest RhD ujemna (Rh -), tzn. na jej krwinkach nie stwierdza się antygenu D, a ojciec RhD dodatni (Rh +), tzn. na jego krwinkach występują antygeny D, a dziecko dziedziczy po ojcu czynnik Rh D (Rh +).Wówczas to, jeśli w czasie ciąży dojdzie do przecieku krwinek płodowych, które mają antygen RhD do krążenia matki, to w jej organizmie rozpocznie się produkcja przeciwciał skierowanych przeciwko tym antygenom, które mogą przechodzić przez łożysko i prowadzić do rozpadu krwinek czerwonych płodu.W pierwszej ciąży nie rozwijają się objawy konfliktu u płodu, nawet jeśli dojdzie do przecieku. Niebezpieczeństwo istnieje w kolejnych ciążach, gdy dziecko dziedziczy po ojcu czynnik RhD.

http://www.bezpiecznaciaza.diag.pl/...=1&PHPSESSID=b2f724db55ed691ba191f5be08cf9bca

tu jest wiecej

reklama
To ja wklejam jeszcze kilka fajnych zdjęć z Polski:-D Aj, aż się tęskno robi, że ten czas tak szybko zleciał...

2012-04-04 Wielkanoc 317.jpg2012-04-04 Wielkanoc 373.jpg2012-04-04 Wielkanoc 376.jpg2012-04-04 Wielkanoc 383.jpg2012-04-04 Wielkanoc 349.jpg2012-04-04 Wielkanoc 364.jpg

Do góry