reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Clauditka, to najlepsza wiadomosc dzisiaj! przecie ja prawie rzeszowianka, hihi, ze Stalowej Woli. Jejku, ale sie ciesze, te podroze to zawsze byla dla nas masakra, z koniecznosci samochodem, bo nic do nas nie latalo.. buzka dla Ciebie :-D:tak:;-)

reklama
CLAUITKA a twoj synek jest zameldowany w polsce itd.?Bo ja w zeszle lato robilam dowod Tymkowi ,no to mosial byc zameldowany a na meldunek to tez sie czeka

Madziula czekam na meza bo pojechal i jeszcze nie wrocil.

Ja musze sie kiedys zebrac i wybrac do Hagi wyrobic paszport dla Filipka. W Polsce czeka do odbioru dowod dla Kuby. Ja jak meldowalam Kube to poszlam do spoldzielni i go wpisali jako nowego lokatora. A jak to jest z PESEL-em? Jak bede w PL to musze go tez wyrobic? Pewnie IGUANA bedzie zorientowana bo dopiero co wrocila z Polski

Iguana te kanapki to nawet ja bym zjadla a jak pisalam jestem wybredna, ale mojego Kuby one nie przekonaly moze ten zlomek tylko :-)

Sluchalam ostatnio o tym ze istnieje dziecieca anoreksja . Moze moj Kuba ja ma, ale tutaj lekarze pewnie nie slyszeli o czyms takim

Ostatnia edycja:
Dziewczyny żeby wyrobić dowód dla dziecka to musi ono być zameldowane i mieć wyrobiony PESEL. Na zameldowanie nic się nie czeka, idzie tylko właściciel lokalu z wypełnionym przez mamę druczkiem i paszportem dziecka i decyzja o zameldowaniu jest "od ręki" później Urząd wystepuje o PESEL i na niego już trzeba czekać(w zależności od regionu PL)....później zdjęcia do dowodu i wniosek o dow.os. i na niego również się czeka a długość oczekiwania zależy od regionu Polski.

anetka forda ka chyba też anp sobie niedawno zakupiła....no to życze żeby następny upatrzony był już Twój!!!
A czy Twój mąz się zna trochę na autach czy po prostu kupujecie "na zaufanie"???
a co do wyrabiania PESELU i meldowania dziecka w PL to wydaje mi się że nie musisz jeśli tu na stałe jesteś zameld. i nie chcesz nic z PL dla dziecka....(dowodu os. itp.)...ale jak się mylę to niech ktoś poprawi...
A co do Twojego starszaka to mój mąż do 3 lat był dzieckiem pulpetem i jadł wszystko a później był chudzielcem i miał niedowagę:tak:aż do czasu bycia nastolatkiem...teraz już się unormował...

CLAUDITKA ja pytalam czy twoj synek jest zameldowany ?bo jak chcesz dowod to mosi miec meldunek no a na to wszystko sie czeka. ja jak meldowalam Tymka to musialam czekac no i na pesel tez i nawet babcie mosialam fatygowac zeby Tymka zameldowac bo dom stoi na babcie.Dotego najpierw polski akt urodzenia mosialm miec .No ja sie naczekalam Wszystko zajelo mi 2 m.Naprawde.Bo najpierw czekalam na decyzje ,pozniej na jej uprawomocnienie ,pozniej to i tamto ,szok:szok: Jezeli ty juz masz paszport to chyba predzej bedzie .

Ostatnia edycja:
annaJ- jest to lekarz domowy, pani dr Puts-Kozlewicz tel 020-6848670, adres Hoofdweg 506, 1055 AB Amsterdam "Medisch centrum Mediport" .
Tak jak doczytalas, jest to park zabaw zamkniety dla dzieci do 12lat, choc my z dzieciakami wszedzie sie bawilismy i nikt nam uwagi nie zwrocil :-) wrzuce jakas fotke z tego , tylko robilam telefonem i sa ciemne ;-) jest to super pomysl na "pochmurne" dni :-)

sencilla- mam nadzieje ze tez doslatas moja wiadomosc ;-)

ps pierwsze zdjecie to moj P z wiki, ona uwielbia plywac i sterowac po amsterdamie :)

Załączniki

• 2012-04-01 13_43_47.jpg
    2012-04-01 13_43_47.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 29
  • 2012-04-22 16_28_40.jpg
    2012-04-22 16_28_40.jpg
    54,3 KB · Wyświetleń: 29
  • 2012-04-22 16_26_56.jpg
    2012-04-22 16_26_56.jpg
    41,1 KB · Wyświetleń: 24
  • 2012-04-22 16_36_16.jpg
    2012-04-22 16_36_16.jpg
    48 KB · Wyświetleń: 22
  • 2012-04-22 16_48_15.jpg
    2012-04-22 16_48_15.jpg
    36,8 KB · Wyświetleń: 25
Ostatnia edycja:
Aniu moj maz zna sie na autach ale bardziej z zewnatrz niz wewnatrz. Niestety te auto bylo tragiczne podobno i nie kupil. Ma jeszcze 2 do ogladania wiec moze cos trafi sie.
Niunia fajne zdjecia widze ze malej sie podobalo no i mezowi rowniez :-)

reklama
aneta- i to jak sie podobalo, choc na poczatku bala sie isc bo tule dzieciakow bylo.. a moj P to wszedzie skakal jak male dziecko :-D szkoda tylko ze zdjecia brzydkie wychodza, ciezko mi bylo wchwycic w chwili gdzie skakali na dmuchancach ;-)
mam taki plac zabaw kolo siebie ale nigdy tam nie bylismy, musze isc zobaczyc czy tak samo fajnie ;-)
dobrze ze maz nie kupil tego samochodu, lepiej nie kupic niz zalowac ze sie niedobry kupilo :tak:

Do góry