reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

Czesc wszystkim, jestem wykonczona dzis :-D noc znowu nie przespana, co 15 minut Tomek sie budzil, o 7 na szczescie tatus wzial malego do salonu a ja sobie do prawie 10 pospalam :-D jak sie obudzilam, to troche uprzatnelam kuchnie i stwierdzilismy ze jedziemy do Rotterdamu do Alexandrium. Wrocilismy kolo 17, Tomek przez cala droge oraz zakupy spal :-) 4 godzinki, no no, a w nocy zas poszaleje heheheh:-p

czeka mnie jeszcze kapiel Tomusia a pozniej sobie x factor obejrze, mam nadzieje, ze choc z 2 godzinki odpoczne bo nogi mi do d.... tylka wlaza :happy::happy::happy:

reklama
Witam dziewczyny

Dziekuje wam bardzo za gratulacje :tak: z nami juz coraz lepiej, mnie juz odlaczyli od wszystkich kroplowek, cewnikow i innych kabli i juz zaczelam powoli chodzic wiec jutro juz mysle bede calkiem git :-D malutki spi ciagle i powoli uczy sie jesc bo wczoraj jeszcze wymiotowal wodami i w ncy musieli mu czyscic zoladek i rano sie dowiedzialam ze na chwile zapomnial sie ze ma oddychac :szok::szok: ale dzisiaj juz lepiej :-)

Aneta cc mialam planowana z koniecznosci tylko ze mnie bardzo zaskoczyli bo miala byc gdzies za poltora tyg. a oni zadzwonili mi w czwartek ze maja miejsce w grafiku na piatek :szok: szoka mialam strasznego ale ciesze sie ze juz jest po :tak: wogole dziekuje Bogu ze to odbylo sie tutaj w Nl opieke to tutaj naprawde maja na najwyzszym poziomie :tak: przygotowani byli na wszystkie komplikacje. Podczas operacji stracilam 2 litry krwi ale transfuzja nie byla potrzebna, smieje sie ze polskie baby sa silne :-D

Anp zapraszam na kraamvisite :tak: w poniedzialek bede juz w domu na 99% jupiiiiii:-)

a przed chwila pielegniarka przyniosla mi bransoletke z imieniem i nazwiskiem maluszka :-) taka malutka...

http://sassenheim.interhouse.nl/nl/woningaanbod/detail/q/object/SAS-0846/office/1

wklejam wam stronke o mieszkaniu ktore ogladalismy ale tylko z zewnatrz.To jest troche jak bungalow no ale jest maly ogrodek ,niestety tuz przy drodze .Dotego to mieszkanie jest na totalnym zadupiu.Marketu tam nie ma tylko SPAR ale pod takim ogromnym namiotem.No i jak dla nas to drogo i nawet dofinansowanie do mieszkania sie nie nalezy no a teraz mamy.Sama nie wiem co robic.

GOSIA az 2 litry stracilas i nie potrzebna transfuzja:szok:no to naprawde cud.No i dobrze ze w szpitalu byliscie mowie o tych problemach z oddychaniem.Nabieraj sil i krwi :-D

Ostatnia edycja:
witam Was dziewczynki,
ja dzis zabiegana, bo gosci mielismy, kolezanka z pracy ze swoja Pania (bo one z tych "kochajacych inaczej"), bardzo milo.
Mezus wlasnie wybyl na mecz siatkowki grać, wiec wieczor tylko dla siebie ;-) ladne sloneczko u nAs, a u WAs?
moja Lilia wodna wlasnie uciela sobie drzemke w sloneczku...

Nana, to domek, ktory chcecie wynajac,tak?
Wg mnie jest troche drogi, zwlaszcza, ze dosc maly? 75 metrow, 2 sypialnie..
I jak mowisz, zadupie.. a nie ma nic tanszego w Waszej okolicy?
Nie wiem sama, ale 800 euro bez rachunkow.. a borg tez musicie placic?

Gosia, 2 litry, szok.. dobrze, ze sie sobrze czujesz! nie moge sie doczekac na zdjecia malego Thijsa.. Sliczne imie.

Mamusie przy nadziei, czy wybralyscie juz imiona dla swoich pociech? czy chcialybyscie sie z nami podzielic? ZAwsze jestem strasznie ciekawska, co do tego, jakie kto imie dla dziecka wybral :)
oczywiscie, jesli nie chcecie, to rozumiem, bo ja tez do ostatniej chwili nie zdradzalam :)

Dziewczyny, kiedy robimy spotkanie forumowe? ANihaven pisala, ze zaprasza do ogrodka, a ja ze swej strony zapraszam do siebie, przy okazji mozemy spotaknie polaczyc ze zwiedzaniem pieknego miasta Hoorn.. co Wy na to?
naprawde mozemy cos zorganizowac, u mnie jakis czas temu juz sie odbylo spotkanie forumowe i bylo bardzo milo :) kazda z mamusiek przywiozla cos do jedzenia, mniam.

Ostatnia edycja:
Tak SENCILLA to cos bylismy obejzec .Tak jak pisalam to raczej jest bungalow.Na zdjeciach wyglada duzo lepiej.Tam sa 2 syp. i salon no i kuchnia ,laz. no i ogrod.Dla nas tez drogo ale czuje ze nie znajdziemy nic taniej a jak juz to nic gdzie moglibysmy zamieszkac.A co to jest borg?Raczej sie nie zdecydujemy bo zadrogo.

Ostatnia edycja:
nana19 borg to jest kaucja która sie wpłaca, w razie dewastacji mieszkania takie zabezpieczenie dla własciciela ;) czesto jest w wysokosci jednego lub dwoch czynszów ;)

Nana, dokaldnie tak jak Madziula napisala.
a wlasnie taki widok mam z okna, ywielbiam, jak tak sloneczko swieci. Ktos wczesniej pytal o wozek, jaki mam. tez wstawiam fotki. no i fotki dzieciecia, ktore sie wlasnie obudzilo i obdarzylo mamusie usmiechem :)
wybaczcie, ze tak duzo, ale ja tak lubie ogladac zdjecia Wasze i swoje wstawiac! super widziec Was i Wasze dzieciaki!

aha, ktos pytal o ta zupe z pieczonych burakow, wyszla przepyszna! tylko ze to raczej ZUPISKO, a nie zupa, bardzo gesta i syta.
a chleb orkiszowy wlasnej roboty wlasnie konczy swoj pobyt w piekarniku, jak sprobuje, to napisze o doznaniach.

Ostatnia edycja:
Sencilla, Lileczka jest śliczna!:-D A ten wózek to super dostałaś, firma Joolz jest bardzo dobra i sama się zastanawiałam nad Mutsy albo Joolz, ale w końcu wybrałam Mutsy.

A wracając do mojego wyjazdu do Polski, to tam jest tyle rzeczy dla dzieci, że głowa mała...z ciekawych drobiazgów kupiłam sobie przewijak przenośny wielorazowego użytku (bo tutaj stosowałam tylko te materacyki jednorazowe, jak się Janek przestał mieścić na normalnym przewijaku) taki słodziutki, mięciusi w króliczki:-D Coś w tym stylu tylko inny kolor. Polecam, bo bardzo wygodne:

http://www.szipszop.pl/Przewijak_duzy_50x66cm_ecru_i_zabawki/32047/id/13419.html

oraz taki kubek (choć chyba tutaj też je można dostać):

http://www.lovi.pl/produkty,kubek_360.html

reklama
Liljana coraz piekniejsza a wlosow ma wiecej niz Tymek teraz.

IGUANA to fakt w polsce to naprawde dla dzieci to mnostwo rzeczy jest.Najbardziej mi brak kosmetykow bo Tymek z racji alergi to ciagle cos ma ze skora.

Do góry