reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

Iguana, jak mniemam to na zdjeciach sa Twoi dziadkowie z Kluczborka?? hehe probowałam rozgrysc na ktorym osiedlu mieszkaja bo bloki przez okno wygladaja mi calkiem znajomie :)

Ayni ja zawsze chciałam mieć dziewczynke ale w czasie ciazy jakos miałam dziwne przeczucie ze bedzie chłopczyk, nie wiem dlaczego, ale usg jednak wykazało ze dziewczynka :) No ale jeszcze w 30 tc bede miec jedno. Przyzwyczailismy sie do tego ze w brzuszku pływa sobie nasza gwiazdeczka :)

I zapomnialam co miałam jeszcze pisac ;)

reklama
Ja mysle, ze nasza polozna tez nam powie , bo fajna babka , chociaz jakby dzidzia miala inne ulozenie co by uniemozliwilo rozpoznanie plci nie wiem czy ona by sobie tym glowe zaprzatala, zeby mi zrobic pozniej jakies dodatkowe. Te ostatnie dni juz mi naprawde ciezko wytrzymac, tymbardziej ze wszyscy w okolo pytaja dzis procz robale to juz rodzinka dopytywala i w sumie codziennie ktos :D

A Astrid i Madzia , mozecie mi zdradzic, dlaczego mialyscie wskazania do 30-tyg usg ? Z tego co czytalam to 20-tyg jest przewaznie ostatnie, right ?

Ayni tak, jest ostatnie ale ja mam fajne polozne i mi powiedziały ze jak bede chciala miec jeszcze usg w 30 tyg to cos mi tam napiszą :) hihihi super babeczki :)

chociaz i tak 21 maja jade do pl i tam ide do ginekologa wiec w sumie moze jak tam zrobie to juz tu nie bede potrzebowała :)

Iguana, jak mniemam to na zdjeciach sa Twoi dziadkowie z Kluczborka?? hehe probowałam rozgrysc na ktorym osiedlu mieszkaja bo bloki przez okno wygladaja mi calkiem znajomie :)

Tylko jedno zdjęcie jest z Kluczborka, to ze mną z Jankiem i moją Babcią (Prababcią Janka), reszta zrobiona w Krakowie (moja rodzina i rodzina męża). Babcia w Kluczborku mieszka w samym rynku, na przeciw Ratusza.

Iskierka mój mąż wczoraj mówi tak : wkońcu ktoś przyjechał i zjadł ciasto a nie tylko się patrzy haha. a powiedz malutki tęskni coś za mną :-p:-p
Hahahaha, dobry ciastem to nie pogardzę, a mój mąż i dzieci tym bardziej ;)
Maleństwo nie wiem czy tęskni. Ale oswaja się z całym dołem naszego domku. Bylismy z nim juz 3 razy na krótka chwilke na ogródku, gdzie się ślicznie załatwil.
I ogólnie chce się bawić. Biega za nami i jest bardzo nieszczęsliwy gdy ktos z nas wejdzie na schody. piszczy wtedy i próbuje się już wspinać. Ogólnie super to wygląda.
Kilka fotek:
P1030207.jpgP1030211.jpgP1030213.jpgP1030216.jpg

Na szczescie to jeszcze 5 dni i mam nadzieje, ze na tym usg sie dowiemy, chociaz martwi mnie jedna rzecz tam jest napisane : "20 tyg echo to badanie medyczne w zbadania organow dziecka oraz wykonania pomiarow. Nie jest to jednak pretecho i jego celem nie jest ustalenie plci dziecka. Jezeli osoba wykonujaca badanie zauwazy plec dziecka , moze poinformowac rodzicow o ile sobie tego zycza"
Ja tak do końca to w USG nie wierzę, szczególnie w takie robione przed 26 tygodniem. Może to i głupie, ale jakoś tak wolałabym nie wiedzieć niż sie rozczarować. Dlatego u mnie w rodzinie nikt jeszcze nie wie kto rośnie w moim brzuszku. Dzieci mają zakaz mówienia o tym babciom:-D

A Astrid i Madzia , mozecie mi zdradzic, dlaczego mialyscie wskazania do 30-tyg usg ? Z tego co czytalam to 20-tyg jest przewaznie ostatnie, right ?
Ja nie wiem czy są jakieś specjalne wskazania, ale jak ostatnio byłam u mojego lekarza to też mi powiedział że w okolicach 30 tyg bedę miala jeszcze jedno USG

joj mój synuś, :nerd:, aż łzy naleciały, fajnie że nie tęskni, jak się bawi super. A my już 2 oddaliśmy. malutki piszczy, Pedrowi łzy lecą, Figa to już w ogóle na rękach na zmianę z małym, a ja to ach, flacha dziś na stół bo inaczej to będę dalej ryczeć. zdjęcia pięęęęęęęęęęęęekne :)

Ostatnia edycja:
Iskierka fajna psinka a a jak ma na imię?Robale przynajmniej będziesz na bieżąco informowana co słychać u Twojego synka:tak:
Iguana widać że odwiedziny udane:)
ja już w 16 tyg wiedziałam że będzie synek, ale on zawsze do usg sie ewidentnie wypinał:-D
Ayni sny masz świetne, ja też w ciąży miałam takie, całą noc miałam ich pełno,ale ja spałam po 12 godzin dziennie więc miałam też czas aby dużo snów się naprodukowało:-D
Mam już dość tej pogody, deszcz, słońce i tak naprzemian, kiedy w końcu będzie ładna pogoda?:-(
Pozdrawiam miłej soboty kobietki.

ISKIERKO no ja musialam uwiezyc w usg ,bo bylo poprostu widac ze to pisiorek i jajeczka.No nie mozna tego pomylic:-D:-D:-Dpsinka urosla od kiedy ja widzialam na zdjeciu i Ty tez ISKIERKO:-)

ROBALE ale mnie rozbawilas twoim postem.No ale rozumiem cie .Ja bedac dzieckiem to mialam kotki i je tez karmilam bo matka odrzucila je ,no i raz wracam do domu ze szkoly a kotow nie ma ,babcia oddala alez placzu bylo ,no ale kotka za niedlogo znow miala male no to rozpacz dlugo nie trwala.

Pogoda sie poprawila ,wiec CORSO wypadlo super.Udalo sie nam znalezc miejsce tuz pzry barjerkach wiec Tymek mial dobry widok i odgladal z zapartym tchem a teraz spi zmeczony bidulek ,no to zapowiada sie ciekawy wieczor.

Ostatnia edycja:
reklama
Dobry wieczor!

narodziny-dziecka-24.gif

Gosiu Gratuluje synusia!!!
Jak dojdziesz do siebie i znajdziesz chwilke,to pochwal sie synkiem,,,i napisz jak Danek reaguje na braciszka....Teraz to moze Cie juz odwiedze,,,,no oczywiscie nie odrazu,ale moze latem..3maj sie

milego wieczoru...

Do góry