reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

reklama
"Mnie nie chodziło o nowy wątek, ale o coś w rodzaju poradnika, artykułu czy jak to nazwać. Coś, co można przeczytać "jednym tchem" i ewentualnie zadawać pytania w komentarzach.Może któraś spróbuje coś takiego napisać i później się ocen

"ISKIERKO z tego co sie orientuje istnieje juz nawet nowy wontek pod tytulem "Wazne informacje dla mam w holandii" i watek "Porod w holandii".To chyba wystarczy.

Ogladalyscie moze film z Meryl Streep "Mamma mia" i z piosenkami ABBY.http://www.youtube.com/watch?v=BvNfHbD_lB4

IGUANA takie spotkania szczegolnie z dziadkami to napraawde wzruszajace.Sama mam babcie 94 lata ma i ubaw mam jak sie z Tymkiem na skypa w akuku bawi.oj jak ja za nia tesknie

Ostatnia edycja:
Oj widze dziewczyny kazda z was ma inny gust jesli chodzi o filmy i ksiazki. Do Mamma Mia nawet nie podchodze bo nie lubie musicali za bardzo.

Robale ja na ciasto napewno bym nie patrzyla, tylko opanowala ;p moze dzis cos upieke, ale brak mi motywacji na wyjscie z domu, ale chcialabym jakies brownie zrobic , mamy mnostwo orzechow w domu mozna by powybierac i powsadzac do srodka.

Iguana , ale Jancio to istna mieszkanka mamy i taty, fajnie zobaczyc starsze i mlodsze pokolenie razem .

Ja sie czasem zastanawiam jak bedzie wygladac moje dzidzi, ale z tego co pamietam z genetyki, bo chyba brazowe oczy i ciemne wlosy maja geny dominujace. Moj M bardzo by chcial oczka po mnie, zielone, ale chyba w 1 pokoleniu to niemozliwe. Chociaz jeden z jego braci oraz bratanica maja niebieskie oczy po babci - Niemka. No ale najwazniejsze, aby zdrowe,a piekne i tak bedzie :)

Ja wlasnie tez nie przepadam ale ten jest wyjatkiem ,bo ja horrory o wampirach lubie :-D JA mam brazowe oczy i wlosy a Tymek ma ,niebieskie oczy i blad wloski po tatusiu.

ayni a powiedz wiesz już co będziecie mieli? czy to za wcześnie.

nana ja też lubię horrory, ale i dobrym musicalem się zadowolę. Tymek to przystojniacha z tego co opisujesz

Ostatnia edycja:
Och, Robale nawet mi nie mow, ja juz widzialam takie ladnie bluzeczki z MEXXa u mnie po sasiedzku dla dziewczynki , ze juz prawie kupowalam, ale wstrzymalam sie , bo jeszcze nic nie wiemy. Ech.. Na 12-tyg usg bylo za wczesnie, to czekaj teraz do 20-tyg...:wściekła/y: Wrr... Zawsze myslalam, ze jak bede w ciazy to bedzie mi towarzyszyc przeczucie co do plci, bo ja mam dosc dobra intuicje i przewaznie dobrze mi podpowiada, a tu nic! Raz mi sie tylko snilo, ze synek, ale sama widzisz jakie ja mam sny. Czekolada wyplywa spod ziemii :D w szkalrni u japonczykow.
Na szczescie to jeszcze 5 dni i mam nadzieje, ze na tym usg sie dowiemy, chociaz martwi mnie jedna rzecz tam jest napisane : "20 tyg echo to badanie medyczne w zbadania organow dziecka oraz wykonania pomiarow. Nie jest to jednak pretecho i jego celem nie jest ustalenie plci dziecka. Jezeli osoba wykonujaca badanie zauwazy plec dziecka , moze poinformowac rodzicow o ile sobie tego zycza" - wiec ten tekst troche mnie martwi , ze moze w sumie sie tak szybko nie dowiem...
:baffled:

Robale generalnie to ja lubie kazdy dobry film i nie kasuje jakiegos bo to np.nie ten gatunek.Co do Tymka to jak dla mnie to uwodziciel rosnie:-D kilka stronek temu wkleilam jego fotke.

Robale mi sie podobaja ciuszki dla dziewczynek, bo ja bardzo bym chciala miec coreczke, M synka offcorso ale w sumie cokolwiek bedzie to bedzie dobrze. Chlopcy tez sa fajni :) po jedzeniu tez nie da sie postawic wyraznych zabobonow co do plci, bo pochlaniam wszystko jak leci. Ale raczej skupiam sie na tym zdrowiu, bo moj brat urodzil sie z zamienionymi naczyniami wiencowymi, tj aorta i tetnica byly odrwotnie i tego sie bardziej boje, mam nadzieje, ze serduszko i cala reszta bedzie ok.

Tymczasem obejrzalam sobie juz kabarecik i lece cos posprzatac, bo M niebawem wroci, napisal, ze ma dla mnie niespodzianke, wiec musze byc grzeczna :D spodziewam sie tej maszyny do szycia troche ale zobaczym ;p

P.S. Nana do co Tymka to musze sie zgodzic, ze piekne jest, duze, sliczne oka i blondasek. I ma takie madre spojrzenie.

reklama
Mi jak robili echo w 20tc, to kobitka mówiła, jaka jest płeć. Było dużo śmiechu, bo dzidzia się strasznie wierciła i wsadzała sobie rączki i stópki do buzi :-D. W 30 tc też miałam robione usg, no i potwierdziła mi, że to dziewczynka. Z resztą Mała się tak rozkraczyła, że nie dało się nie zauważyć ;-).

Do góry