reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Anna,z tym basenem,to ja tak pol zartem,pol serio ;) uwielbiam plywac,ale na razie wyjscie na basen z moimi trzema plywaczkami nie lezy w granicach moich marzen... ;) chodzilam z dwoma,ale z trzema to juz lekki hardcore...;)

reklama
Czesc

Iskierka ale mialas wczoraj szalowy dzien:sorry:Dobrze ,ze wszystko sie skonczylo calkiem ,calkiem:tak:
Sencilla fajny pomysl z ta ksiazeczka:tak: Lili oczywiscie prze slodka:happy: Kolezanka wczoraj sie dowiedziala,ze bedzie miala coreczke i tez liljana na imie:tak: jak nie bylo zadnej to teraz chyba bum na Lilianki ( sasiadka tez ma ale w wieku Michalka:tak:)
Aneta twój kawaler tez przystojny:tak:

...co tam jeszcze bylo:sorry::eek:?

aha Niunia mam kontakt z Aneta:tak: jest zapracowana , teraz w pl na weseliuch byli:tak:

Michalek dzis tez ma goraczke popoludniowa ,w nocy bylo ok... Przyszedl mi dzis kraampakket ,nawet wiaderko do kapania niemowlaka przyslali:-D:-D

Anna no niestety zdecydowana większość (choć nie wszyscy) emigranci z pl przyjeżdżają na zarobek. Szybko zarobić szybko wrócić. Nie myślą o pogłębianiu swoich kwalifikacji bo to kosztuje, tylko robota i urlopy w polsce. Widocznie nie miałas dużo styczności z takim procederem. Tak jest i to po części kształtuje opinię o polskich emigrantach inaczej mówi się np o emigrantach z hiszpanii czy włoch. Napewno nie chciałam Cię zachęcać do kupna domu w tunezji czy też do Oszczędzania bo nie ma takiej potrzeby. Każda napisała swoją opinię że swojego punktu widzenia. Tak samo wyglądałaby dyskusja pod ttytułem co zrobiłbym z wygraną w totka. ;D nic osobistego. My też nie oszczędzamy na jedzeniu i wyjeżdżamy kilka razy w roku na wakacje. I nie muszę harowac od świtu do nocy żeby nam było dobrze.

Wlasnie dostalam maila od ubezpieczyciela, ze rachunek mamy niezaplacony, a zaplacilismy tylko ze z innego rachunku niz zwykle, bo M przelewa teraz na moje konto kase. Wiec 2 razy wysylalam im juz skany z wyciagu bankowego, i zawsze ta sama odpowiedz, ze zalacznik nie jest czytelny. Teraz to juz przesadzili, bo napisali jeszcze ze probowali sie do nas dodzwonic, ale nikt nie odbieral! Wiedzalam ze bedzie problem z tym ubezpieczycielem, bo obsluge klienta maja fatalna! Napisalam im takiego maila, ze chyba 3 osoba ktora bedzie to czytac sie chyba wezmie do roboty, podalam im 3 numery telefonu do nas. W ogole co za kit beda mi tu wciskac, ze nieczytelny, problemy z oczami maja ? Boze jak ja niecierpie holenderskiej obslugi klienta... Brrrr.... I jeszcze napisali, zebysmy sie skontaktowali z incasso (tak, bo juz tam nas podali za ten zaplacony rachunek) i zebysmy im wytlumaczyli kiedy platnosc zostala dokonana. Rozmawialam z polozna ostatnio ze chyba zmienie bo od poczatku juz problem z wydaniem karty, a ona mowi, ze VGZ to dobra firma!!! I zeby nie zmieniac, bo wszystkie to ten sam shit. A z tego shitu to jeszcze VGZ jest ok... Co za dramat. Ide z M na spacer sie odstresowac.

Ostatnia edycja:

Cos wam jeszcze dopowiem. Ostatnio kupowalismy jakies elektroniczne urzadzenia dla M i slyszymy, ze gosciu mowi jeden do drugiego o nas : wez zanies tym Marokanczykom ! LOL!!!
Ile ja mam z Marokanka wspolnego z moja slowianska uroda, niewiele :D ale chyba poprzez urode mojego M zostalismy zakwalifikowani do Marokanow !

Ja powiem szczerze że też nie odróżniam Tunezyjczyka od np. Marokańczyka...,Afgańczyka czy Egipcjanina...myślę że wiele osób też nie...
Ayni nie wiem czy to dyskretne czy nie ale mogę zapytać czy Ty chodzisz w chuście na głowie?Jeśli tak to może nie zauważyli Twojej słowiańskiej urody.

Anna nie :-D dodatkowo dodam że mam blond włosy i zielone oczy. Nic tam we mnie marokanskiego. Ja rozpoznaje afgancxykow persow po włosach (zdarzyło mi się w taxi) egipcjan oraz marokanczykow rozrozniam po oczach. A tunezyjczycy nie są arabami więc mają jasną skórę. :-D turcy mają zlowrogie brwi - daje radę. Na odległość rozpoznaje żydów polaków holendrów i anglików. Lol . Może to kwestia obycia ja miałam kontakt poprzez pracę chyba ze wszystkimi nacjami razem z japonczykami koreanczykami bo było nas ponad 40 narodowości. A taki wiejski chłop z zelandii pewnie w życiu widział tylko marokanow ;D tak jak nie rozumieją roznicy pomiędzy polakiem a wegrem .

Ayni,ja juz bylam wzieta za szwedke (to najczesciej),bosniaczke (dzisiaj),angielke,francuzke i wegierke (no ale to to samo co polak przecie,haha)

To tak jak w moim wielkim greckim weselu jest taki fragment ; " więc jesteś z grecji? Mieliśmy kiedyś sekretarkę z grecji. Nie, czekaj ona była z azerberjdzanu , czy to niedaleko was? Ach! Już pamiętam. To była guatemala !" ;D świetny film btw widziałam już 2 razy.

reklama
Do góry