reklama
Iskierka71
Fanka BB :)
A ja przejżałam wszystkie możliwe fora i strony, pogralam na facebooku i ......... oczy mi się zamykają
Jak teraz zasnę to obudzę się o 13.00 jak moja corka wroci ze szkly (ma dziś krotsze lekcje) i potem się nie wyrobię z zakupami i obiadem
A musze wam napisac, zeby nie bylo tak ze tylko narzekam na moja corkę;-)
Pomimo krótkiego "stażu" w NL świetnie mówi po holendersku. Już w basisschool byla jedną z lepszych uczennic i nauczyciel rekomendował ją do college'u na vmbo-kt.
tam niemal od pierwszego dnia wystartowała na samych 8 i 9 i juz od konca pierwszego roku namawiają ją do zmiany na wyższy poziom. Ona jednak się boi i nadal uczy się na vmbo-kt.
Teraz konczy już 2 rok i musi wybrać dalszy kierunek. Nie tylko dostała się na swoj wybrany handel i administracja ale nauczyciel znow probowal przekupic ją by poszla na wyzszy poziom
Ja jej nie bede zmuszac - niech sie uczy tam gdzie chce, a kiedys moze sama zadecyduje ze chce isc na wyzszą skole i studia.
Ja też tak mialam i nie żaluję.
Jak teraz zasnę to obudzę się o 13.00 jak moja corka wroci ze szkly (ma dziś krotsze lekcje) i potem się nie wyrobię z zakupami i obiadem
A musze wam napisac, zeby nie bylo tak ze tylko narzekam na moja corkę;-)
Pomimo krótkiego "stażu" w NL świetnie mówi po holendersku. Już w basisschool byla jedną z lepszych uczennic i nauczyciel rekomendował ją do college'u na vmbo-kt.
tam niemal od pierwszego dnia wystartowała na samych 8 i 9 i juz od konca pierwszego roku namawiają ją do zmiany na wyższy poziom. Ona jednak się boi i nadal uczy się na vmbo-kt.
Teraz konczy już 2 rok i musi wybrać dalszy kierunek. Nie tylko dostała się na swoj wybrany handel i administracja ale nauczyciel znow probowal przekupic ją by poszla na wyzszy poziom
Ja jej nie bede zmuszac - niech sie uczy tam gdzie chce, a kiedys moze sama zadecyduje ze chce isc na wyzszą skole i studia.
Ja też tak mialam i nie żaluję.
Madziula85
Rodzina w komplecie :)
Hejka
Była któraś z was w CORPUS'ie?? to ten budynek-człowiek gdzie wędruje się przez ciało człowieka i ogląda się wnetrzności. Czytałam że wycieczka po ciele trwa 55 minut i kosztuje jakoś 17 e. nie wiem czy warto
Witaj w klubie , ja poprzednią noc też nie spałam za to dzisiejszą jak zabitaZmykaj ANia zmykaj!my tu za ten czas cos naprodukujemy mialam bezsenna nocke,wiec zombie ze mnie dzis,ale co tam,na wybieg nie ide
Była któraś z was w CORPUS'ie?? to ten budynek-człowiek gdzie wędruje się przez ciało człowieka i ogląda się wnetrzności. Czytałam że wycieczka po ciele trwa 55 minut i kosztuje jakoś 17 e. nie wiem czy warto
Astrid1987
Mama Tygrysica z Księżyca
Ja obudziłam się jakąś godzinę temu. O dziwo dobrze mi się spało (pomijam wstawanie o 7 na siku). Na śniadanko zjadłam babkę, która nam moja babcia upiekła i zapiłam kawą zbożową z kakaem bez mleka, bo nikt nie pomyślał, żeby iść na zakupy. Mogłaby się pogoda poprawić, bo taka szarówka nie nastraja mnie w ogóle do wychodzenia gdziekolwiek .
Madziula85
Rodzina w komplecie :)
koło Leiden
anetka880
Iskierka a ile zajela twojej corkce nauka jezyka? Chcialbym zeby moj Kuba tez juz plynnie mowil chociaz daje rade, ale strasznie sie wstydzi przy mnie mowic czasami tylko z pospiechu zamiast po Polsku powie jakies slowo z NL w szkole czasem go podgladam jak sie bawia to slysze ze gada jak najety.
AnnaJ007
Witam!
Madziula masz jakiś link do tego "corpusu"?
Madziula masz jakiś link do tego "corpusu"?
reklama
nana19
Witajcie ,a ja sie pochwale ,ze moj Tymcio pomalu zaczyna chodzic.Co chwile puszcza sie i robi kilka kroczkow ,co prawda konczy sie to "baji"(tak mowi jak upadnie ) ale trening czyni mistrza.dotego zaczyna nasladowac dzwieki np.autko albo kaczuszki.No i wreszcie mowi ladnie mama,bo wczesniej to tylko tata ,tata.Tanczy ,spiewa ,no naprawde jestesmy szczesliwi
No ale dostalam tez telef.ze szpitala.W maju Tymekowi mieli robic testy na alergie (skaze bialkowa) ,no ale przelozyli termina na 14 i 21 czerw.A 21 czewr my mamy sie wyprowadzic no i pomyslelismy ze jak nie da rady nic znalezc to ja pojade z Tymkiem do Pl no a wtedy te badania mamay.Ciezko bedzie to przelozyc bo czekamy na to juz od dawna.No a oni zbieraja wieksza grupke dzieciakow i robia te testy zbiorowo.
No ale dostalam tez telef.ze szpitala.W maju Tymekowi mieli robic testy na alergie (skaze bialkowa) ,no ale przelozyli termina na 14 i 21 czerw.A 21 czewr my mamy sie wyprowadzic no i pomyslelismy ze jak nie da rady nic znalezc to ja pojade z Tymkiem do Pl no a wtedy te badania mamay.Ciezko bedzie to przelozyc bo czekamy na to juz od dawna.No a oni zbieraja wieksza grupke dzieciakow i robia te testy zbiorowo.
Ostatnia edycja: