reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Robale tak jak Ci dziewczyny napisaly, ona musi to oddac, w Holandii raczej nie praktykuje sie sciagania z podatku za nastepny rok. Musi splacac na biezaco. W liscie z belastingu pewnie jest napisane , ze moze kwote uiscic jednorazowo badz tez na raty, tzw termijnen , wiekszosc holenderow rozklada roznorakie platnosci wlasnie na termijnen, z belastingem zawsze sie mozna dogadac co do kwoty, mozecie nawet samemu ustalic bez tlumaczenia, ale najwazniejsze, zeby ona zaczela cos placic, bo potem moze byc nieciekawie, kazdy Holender powie, ze z belastingiem sie nie zadziera :-)

reklama
Iskierka też mi się tak wydaje że nie można tak., ale ona nie zadzwoni, czeka aż my to zrobimy. w ogóle wymyśliła żebyśmy dali jej ten zaległy zwrot choć jeszcze nie przyszedł na konto M, a my sobie poczekamy na niego.
Nie bardzo rozumiem - jej zwrot ma przyjśc na wasze konto, czy ona chce WASZ zwrot by mogła zapłacić????

a co do zwrotow, czy ktoras dostala juz zwrot za 2011 ? podobno jak sie przed 1 kwietnia wysyla wniosek, to do 1 czwerca ma przyjsc decyzja. Podobno w przypadku zameldowanych w NL idze ten zwrot szybciej, ale ja jeszcze nie mam nic... A wy ?

moze mnie ktos pocieszy ? :D czekam jak sep na moje 1600 chytrysow

Madzia ja mam duzo za bilety NS bo do pracy jezdzilam pociagiem z Rotto do Ams :D hihi pracowaca placil tylko 150 eur miesiecznie, wiec reszte belasting mi zwraca.

Robale, nie chce nic mowic, ale wydaje mi sie ze zwrot moze isc tylko na konto pod nazwiskiem osoby , ktora sie o niego ubiega, ale nie jestem na 100 % pewna , tylko cos mi tak swita...

My mamy obiad juz na stole, domowe grube frytki, shaorma z przyprawami i po skrzydelku w sosie pomidorowym. Chyba szybko zmienie sie w kulke z takim menu. M polecial jeszcze po buleczki do znajomego i moj sos czosnkowy, ha! Alez mam juz ssanie, ze musialam sobie forum odwrocic uwage w oczekiwaniu.

reklama
Ayni, my jak nie mieliśmy konta też nas rozliczali na konto kolegi. od kiedy my mamy swoje to kolegę rozliczli na nasze ale pisał upoważnienie że wie że na nasze konto przyjdą pieniądze:tak:

jedz kochana, ależ mi smaka narobiłaś na frytki

Do góry