reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

widze, ze komodka na topie. Ja kupilam w Ikea, taka biala, i polecam! wszystko mi sie na niej miesci(ciuszki), plus dziecko haha, w srodku. I wysokosc tej srodkowej czesci na przewijak tez fajna, nie musze sie schylac, a to dla mnie wazne ze wzgledu na moje 180 cm wzrostu.

reklama
Iskierka moja mama dziecka mi nie zepsuje, znam ja juz tyle lat:-D, ze smialo moge jej wnuczka powierzyc :tak:
No ja mówiłam raczej o teściowej:-D. Ale powiem szczerze, że miałam tu mamę przez 3 miesiące i.... wystarczy:-D
Ja mam 40, ona ma 64 i sie nijak nie dogadujemy. Zresztą nigdy sie niedogadywałyśmy, więc nic nowego:-D
A jesli chodzi o spioszki, to ja tez nie mam pojecia, chyba baby pak, ale babypak to rowniez moze byc kombinezon i doslownie wszystko, ale na tym baby walcu :)D) widzialam ze takie bawelniane spioszki sa w dziale pyjamas.
W dziale pyjamas są TAKIE śpiochy-piżamki, a mnie chodzi o cos TAKIEGO (mogą być nawet bez zapinania w kroku). To są właśnie takie typowe, zn ane mi z Polski śpioszki dla baby:-D. Tego tutaj nie widziałam....

dzien doberek - my mielismy pobudke o 5.00 rano bo moja mama przyjechala:-Djupi...oczywiscie wszystkie dzieciaki jak tylko wstaly wpakowaly sie do jej wyrka i ..tam ja przeslu****a!;-)

milego dnia

p.s. ja mam taka gasthouder ze ..sama bym sie do niej oddala hihi...Karina tam byla i Erni dwa lata/zanim skonczyli 4/ i Victor jak mial 3mies bo konczylam szkole...jak to mowi Sencilla kobieta taka ze ja ze swieca szukac... i pomimo ze juz nie korzystam/narazie/ z jej uslug to ... ciagle mam super kontakt z nia nawet na fejsie:-D

Ayni, moja mama w pl mieszka, ale bardzo czesto u nas jest. teraz byla praktycznie od lutego do teraz, no i pod koniec kwietnia zas ma przyjechac:-D
Anetko u nas mniej wiecej tak samo, facet pracuje do 15 max a ja popoludniami do pracy, ale jakby byl jakis poslizg to wtedy mama z malym by zostala.
Iskierka nie wiem czy tutaj znajdziesz takie spiochy... mi mama kupila takie w Polsce. zamow sobie i niech rodzinka Ci dowiezie jak beda do was jechac.

Witajcie Dziewczyny, przepraszam że się wtrącam w Wasze rozmowy ale mam pytanie, może będzie mogły mi pomóc. Mój mąż pracuje i mieszka w NL od kilku lat, ja jestem z dziećmi i pracuję w PL. Czy jest taka możliwość żebym wyrobiła będąc w PL nr BSN? Mąż mi powiedział że wtedy dostałby sporo zwrotu podatku...jeśli mogłybyście pomóc i podpowiedzieć coś byłabym wdzięczna.

reklama
Tylko jak już bedziesz wiedziała dokladna date wyjazdu to niech maz z miesiac szybciej umowi cie na spotkanie, bo to nie z dnia na dzien. kiedys czekało sie ze 3 tyg teraz moze byc dłuzej zwłaszcza w okres wakacyjny :)

Do góry