reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Madzia dzis wlasnie na dzien dobry dostalam gazetke WIJ , fajnie ze przychodzi, bo mi samej szkoda kasy na prase, skoro za ta sama cene kupuje jakis ciuszek. Dzis mi przyszly z gazetka wkladki Always... No coz... Srednio sie ucieszylam, ale darowanemu koniowi w zeby sie nie patrzy .

No jakos wyczekam, rozchodzi mi sie o te ciuszki, bo naprawde tanie i wiem, ze jak ja nie kupie to sie rzuca i juz ich nie bedzie. Wiec zakupie dzis chociaz 2 bluzeczki. Na wieksze zakupy tez nie mam jeszcze kasy, na szczescie M dostal lepsza prace, wiec jak dostanie wyplate to znow cos pokupujemy, chociaz mamy juz lozeczko i lezaczek bujaczek. Cala reszta przed nami. Najgorszej z komoda i szafkami, troche to kosztuje, ale chyba wybierzemy sie do IKEI za rada TheHague. Potem jeszcze laktator elektryczny i wozek (chociaz mysle, czy nie odkupic uzywanego pare miesiecy, jakis ladny markowy, bo szkoda mi 500 EUR)z tych drozszych rzeczy , a reszta jakos powolutku do wrzesnia na wyprawke sie uzbiera.

reklama
Witam się i Ja :-)
Przepraszam za literowki ale pisze z telefonu.
My z Fifim właśnie na spacerki, tatuś z kuba poszli na plaże.
Aniu to Ja mam z moim mężem ciche dni niestety Ja mam straszny charakter i Nie odposzczam. Dzisiaj wstał zrobił.sniadanko i myśli że juz.jest ok mieliśmy iść na spacer wszyscy ale oczywiście się poklocilismy po czym mi mówi.że o 16 jedzie dm.rotterdamu. Nie mam juz sił którąś pisała że Ja.pewnie.Nie mam czasu do niego bo.dzieci a jest wręcz przeciwnie. Przepraszam ale Nie mam komu się.wyzalic :-(
Robale Ja cię.rozumiem bo też jestem taka.w.pracy przez 3,5 roku jakas reputację.sobie wyrobilam i Nie poposzczam :-)

A i przepraszam.za ta pomyłkę madzi z marta

Madzia dzis wlasnie na dzien dobry dostalam gazetke WIJ , fajnie ze przychodzi, bo mi samej szkoda kasy na prase, skoro za ta sama cene kupuje jakis ciuszek. Dzis mi przyszly z gazetka wkladki Always... No coz... Srednio sie ucieszylam, ale darowanemu koniowi w zeby sie nie patrzy .

No jakos wyczekam, rozchodzi mi sie o te ciuszki, bo naprawde tanie i wiem, ze jak ja nie kupie to sie rzuca i juz ich nie bedzie. Wiec zakupie dzis chociaz 2 bluzeczki. Na wieksze zakupy tez nie mam jeszcze kasy, na szczescie M dostal lepsza prace, wiec jak dostanie wyplate to znow cos pokupujemy, chociaz mamy juz lozeczko i lezaczek bujaczek. Cala reszta przed nami. Najgorszej z komoda i szafkami, troche to kosztuje, ale chyba wybierzemy sie do IKEI za rada TheHague. Potem jeszcze laktator elektryczny i wozek (chociaz mysle, czy nie odkupic uzywanego pare miesiecy, jakis ladny markowy, bo szkoda mi 500 EUR)z tych drozszych rzeczy , a reszta jakos powolutku do wrzesnia na wyprawke sie uzbiera.

Ayni , my mebelki mamy z IKEi z tym że odkupiliśmy od kolezanki prawie nowki, ale teraz sa w przecenie a przynajmniej były :) musimy jeszcze kupić łożeczko i własnie wózek :) wanienke tez juz mam, pare ciuszkow na poczatek tez dostalam, ale jeszcze cos chce dokupic :) mamy tez taka huśtaweczke dla maluszkow grajaca. jeszcze mamy co nieco dostać:) takze tak duzo nie zostało :) w maju bedziemy w pl wiec cos tez przywioze :)

własnie wczoraj tez dostałam gazete z WIJ i te same wkładki:) na dniach przyjdzie kupon do odebrania pierwszej wyprawki w prenatalu :) z etosa tez juz odebralam jedna i czekam na kruidvata :) tez była fajna torba tylko ze trzeba miec ta karte klienta :) zawsze cos sie przyda :)

anetka888 od tego jestesmy zeby od czasu do czasu sobie ponarzekać :)

hejka..my wrocilismy wlasnie w rowerow z chlopakami bo moj M pojechal dwa adresy ogladnac gdzies kolo Amsterdamu:tak: a Karina do 16.00 na urodzinach.... wlasnie wcielismy pierogi z truskawkami bo Erni dzis taki obiad mi wymyslil wiec nie bylo gadania musialam mu ulepic:-D pyyycha byly!;-)
Anetko ja mam chyba wlasnie ten sam probleem co ty:sorry:......... zrobilam wojne o to ze on sie mna nie opiekuje!:-) i podzialalo... dlugo rozmawialismy i facetowi to trzeba "kawe na lawe":eek: bo i naczej sie nie domysli:laugh2:

ide kawke wypic na slonku - poki swieci a dzieciaki na zjezdzalni poszaleja...

p.s.Wiatraczek ja sie podpisuje pod postami dziewczyn:tak:- jakbym chciala planowac ciaze zaraz po fakcie opanowania jezyka do dzisiaj bylabym............... bedzietna:-p a jestem juz tu 8 lat/tak jak inne gadam po ang chyba dosc dobrze skoro belastingi i cala korespindencje zawsze robie ja a nie moj biegle mowiacy po hol maz/:sorry: noteraz sie to zmienilo i sie produkuje z pozytywnym skutkiem po niderlandzku:-D ale to efekty szkoly...

hejka
ja jestem kiepska w hol Jak cos potrzebuje to proszę syna o pomoc:baffled: chciałaby tak szybko sie go nauczyc jak on (od wrzesnia) ale mam silne postanowienie że po majówce codziennie godzina nauki i musze do 1 lipca (jedziemy do Pl a w sierpniu wesele mamy) conajmniej 10kg mniej

moje dzieciaczki to dwa złote strzały mojego męża :-D

mąz dziś sprząta w komórce i podwórku ja dziś robię niedzielny obiad bo na jutro są plany zakupowe tzn mąz jeszcze nie wie ze ikea i inne sklepy czekają Wieczorem mu powiem;-) będzie zgody we wszystkim:-D

Ayni podoba mi się że pomału kompletujecie sobie rzeczy dla maluszka, lepiej po mału niż na ostatnią chwilę :tak:

Anetko, a powiedziałaś mężowi co Cię boli?, czasem dłuższa rozmowa wystarcza słuchając uważnie co ma jedna osoba do drugiej, jeśli pójdziecie na jakiś kompromis to super, czasem z facetom trzeba nawet i wykrzyczeć co chodzi. A nie chcesz jechać z nim do Rotterdamu? Pewnie by się ucieszył, że Ty też chcesz z nim gdzieś się wybrać, a nie żeby on tylko siedział z Wami.

Aniuhaven a Wy co się przeprowadzacie że M ogląda adresy? Jeśli pisałaś coś na ten temat to wybacz, musiałam nie doczytać

aOla jutro Ikea zamknięta. Chyba że ja coś poknociłam.

a co do języka, ja też nie znam. Czy źle?, hm czasem tak , ale coś zaczynam się uczyć go, sama bo sama ale zaczynam, zawsze się przyda. mój M tylko po angielsku mówi, dajemy radę. Wczoraj byliśmy sobie na zakupach, pojechaliśmy z nawigacją do większego sklepu a ona nas pokierowała w samo pole :-D:-D:-D:-D:-D, ależ się uśmiałam, na szczęście mnije więcej pamiętaliśmy drogę trafiliśmy. :tak:

Ostatnia edycja:
Robale niestety nie bylo dlla mnie miejsca w aucie bo jedzie po felgi i opony z bratem i wzial Kube a nawet nie chcialabym bo dla mnie wyjazd autem poza miasto jest czyms okropnym. strasznie boje sie jezdzic autem nie wiem dlaczego ale tylko jako pasazer.

My wpadlismy do domu zrobic obiadek Kubie zeby glody nie byl w drodze ale oczywiscie na moja robota poszla na marne bo nie zjadl nic:-(a musze przyznac ze obiad wyszedl tak pyszny jak nigdy no ale coz moje dziecko dzisiaj zjadlo gryza bulki.
Ja sie ubieram i dalej wychodze z Fifim bo szkoda pogody a chlopaki pewnie wroca za jakies 3 moze 4 h

reklama
Do góry