reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Dokladnie w tej spoldzielni jestesmy zapisani.No pojdziemy tam ,Jak najpredzej.Troche zla jestem bo to nasze mieszkanie wcale nie jest sprzedane ,no i on troche bezprawnie z nami zrywa kontrakt.Bo u nas jest tak ze mamy prawo mieszkac do sprzedania a potem mamy 2 m na wyprowadzke.No ale na sile nei bedziemy tu mieszkac.Tak wiem ,ze holendrzy to czesto sa pomocni i lubia byc pomocni.Choc mam zle doswiadczenia ze sluzba zdrowia to reszta jest ok i wiele razy doswiadczylam pomocy ,z ich strony .Takiej bezinteresownej ,tu bija nas na leb.

reklama
No pisalam o tym wczesniej, ale chyba nie zauwazylas :D smieje sie z tego , bo to jedyne slowo, ktore jest wspolne w polskim i wegierskim, jak wpspominalam wyzej.

Ja gotuje dinner , ladny, cieply wieczor, wyciagne mojego orzeszka jeszcze na przechadzke.

Nana19 jesli w kontrakcie macie tak napisane ze musi byc sprzedane zeby was stadtad wysiedlil, to probujcie swoich sil i powiedzcie mu ze to sprzeczne z postanowieniami konkraktu. Wtedy jesli macie pewnosc, to was sila chyba nie wyrzuci. Chociaz podejrzewam, ze moze znalezli kogos, kto chetnie by placil wiecej czynszu...

Martuś witaj u nas:)
Iskierka zdjęcia śliczne!
Sencilla córeczki przeurocze, a jak się chowa mała Lilianka?

ja po pracy, cały tydzień, w końcu upragniony weekend:)jutro w okolicach mam same rommelmarki już nie mogę sie doczekać uwielbiam chodzić i szukać jakiś fajnych rzeczy.Iskierka nawet nie wiedziałam że holendrzy to składają na ulicy aby potem organizatorzy bazarków mogli to pozbierać i sprzedać.
Co do języka ja już jestem tutaj ponad 4 lata i również nie umiem holenderskiego, ponieważ na początku przyjazdu nie sądziliśmy że tu zostaniemy tak długo,co chwila nam się plany zmieniały, więc myśleliśmy o nauce języka.Teraz dopiero się przykładamy do holenderskiego.Ciąże prowadziłam tutaj i świetnie się mogłam dogadać po angielsku, nigdy nie miałam takiej sytuacji abym nie mogła z kimś porozmawiać po angielsku.

7axe7 i Iguana wypoczywajcie w Pl:)my wybieramy się dopiero w czerwcu na dwu tygodniowy urlop, jakieś załatwienia oczywiście i może jakieś małe wakacje zagranicę.Ale czy na wszystko znajdzie się czas to się okaże.
A po czesku Dzień dobry to chyba Dobre rano:) tak śmiesznie :tak:

Pozdrawiam serdecznie i miłego weekendu życzę.

Madziula uwielbbiam kuchnie wegierska np. langos pewnie maz ci niezle gotuje:-) bylam 2 razy na wegrzech bardzo mi sie podobalo Balaton. Hajduszoboszlo (nie wiem jak sie pisze) i piekna stolica Budapeszt :-) teraz pracuje z kilkunastoma Wegrami wiec tez sie smijemy z niektorch slow.
sencilla na juz pisalam kiedys ze pracuje z Czechami i oni sa poprostu rewelacyjni a jak zaczynaja mowic po swojemu to ubaw po pachy:-D
Nana ja ci wspolczuje bo bylam w takiej sytuacji tylko mialam tydzien na wyprowadzke z 1.5 rocznym dzieckiem:-(ale dacie rade wierze wto bo nam tez sie udalo.

Chcialam dodac moze ktoras zainteresowana w Etosie jest promocja 3 paczki pampersow (wszystkie rozmiary) za 27 euro.

7axe7 jak tam twoja alergia?Bo ja wczoraj przechodzilam kolo skoszonej trawy i mnie rozlozylo wiec nie chce myslec co ty masz w PL

Ostatnia edycja:
Ayni: przepraszam rzeczywiście nie doczytałam taka jakaś rozkojarzona chodze ostatnio

Anetko: ja jak narazie byłam nawęgrzech tylko raz i zgodze się z Tobą bardzo piękny kraj. a co do kuchni to rzeczywiście czasami mi gotuje i co niekture ichnie przysmaki mi smakują

tak tak mamy napisane ze mieszkamy do sprzedania a wtedy mamy 2 m.nie ma tam nic np ,ze wlasciciel ma prawo skrocic czas wynajmu jezeli tak mu sie zechce .My Mozemy w kazdej chwili odejsc.No mamy prawo powolac sie na ten kontrakt ale uznalismy ,ze nie bedziemy tego robic jezeli nas tu nie chca.

Anetko jak udalo sie wam wybrnac z sytuacji ,bo jestesmy w takiej samej ,he he Tymek nie ma jeszcze 15 m ,no tylko my mamy 2 m. na wyprowadzke ,nie 1.5 tyg

Ostatnia edycja:
My juz po spacerku, moj M musial skoczyc na chwile do kolegi, bo ten udzielal mu referencji dzis przez telefon. Oczywiscie w tv nic nie ma jak zwykle.

Anetko a jak u was ? Jak sie chowaja chlopcy ,w szczegolnosci baby Filip ? Mialam ostatnio napisac, ze oni sa po prostu boscy, piekne , brazowe oczy i jasne blond wlosy! wow ! to chyba po tacie, co ? W sam raz beda kawalerowie dla coreczek Sencilli.

Martusia ja wlasnie zauwazylam , ze do Bergen Op Zoom masz jakies 65 km i ze mieszkasz pod Oosterhoutem. Fajna miejscowosc, w szczegolnosci lubilam w Oosterhout uliczke na ktorej sa same puby i kluby, wiec w weekend nie trzeba lazic po miescie tylko wszystko w jednym miejscu. No i dobry kebab przy rynku :D

reklama
Do góry