reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Witam :-)

Widze ze goraco sie zrobilo znowu.

Martus nie przejmuj sie ja rodzilam 1.5 miesiaca temu i nie znam holenderskiego i jakos dalam rade po angielsku. W holandii jestem ponad 3.5 roku i dopiero mam zamiar zaczac sie uczyc jezyka bo narazie tylko podstawy.

Madziula fajnie byc jedyna kobitka ale nie zawsze jest tak wesolo czasem potrafia wyprowadzic z rownowagi:-DTeraz np ma ciche dni z moim mezusiem, ale postanowilam nie odposzczac.

A tak poza tym to ja juz po zakupach, spacerze i teraz leze w lozku bo czuje sie jakby mnie cos rozkladalo:-(

reklama
Staram się iść za radą i się nie przejmować:)(ale to chyba nie możliwe) Planowanie ciąży, ciąża i bycie mamą to dla mnie jest teraz temat tabu. A zwłaszcza, że dzieje się to tu w holandii. Staram się do tego przygotować jak najlepiej potrafie:)))

A ja mam okropny dzien.Dostalismy list od wlasciciela mieszkania i mamy wyprowadzic sie do 21 czerwca.Ponoc mieszkanie wykupione ale ja weszlam na stronke maklera i nic tam nie ma ze wykupione.Pozatym nikt tu nie pszychodzil ogladac a nie sadze by ktos kupil mieszkanie tak tylko widzac je w internecie.Nie mamy dokad pojsc...Pozatym tyle rzeczy tu pozaczynane lekarze ,przedszkole jak to wszystko teraz ogarnac.Chcialam tez napisac ,ze Tymek chce chodzic puszcza sie zrobi pare kroczkow i upada ale sie nie poddaje.Z jednej strony martwi mnie ta wiadomosc a z drugiej to wiem ,ze czasem cos zlego moze sie przerodzic w dobre.Czas pokaze.

Dzieki Ze chcesz mnie podniesc na duchu ale szukamy juz 4 lata.Z naszymi dochodami i naprawde trudna sytuacja mieszkaniowa w rejonie gdzie mieszkamy to bedzie cud jesli cos znajdziemy.Najgorzej boje sie ,ze bede mosiala pojechac z Tymkiem do Pl a maz zostanie tu sam.Dla niego pewnie cos sie znajdzie.Juz rok temu przerabialismy rozlake i to bylo bardzo trudne dla nas.no ale nie chce przesadzac sprawy z gory.Wyjazd do pl bedzie tez trudny ze wzg organizacyjnych.Mamy terminy badan z Tymkiem ,szczepienia ,przeciez my tu zyjemy.

Ostatnia edycja:
MARTUSIA a ja mam pytanko co znaczy ,ze planujecie ciaze.Tak poprostu ,czy macie jakies problemy .Pytam bo w zasadzie to nic nie napisalas wiec ciezko doradzic.

Mamy kucharki ja mam pytanie...gdzie kupić(na jakim dziale) gotowe ciasto francuskie i jak to się nazywa? Przyznam że w PL też nie robiłam takiego zakupu ale mam ochotę na łososia w takim cieście...

reklama
anetka888 ciche dni się zdarzają, nie odpuszczaj jeśli wiesz ze racja jest po twojej stronie bo sie nigdy nie nauczy ;);)

nana19 to są własnie jedne z trudnych sytuacji które niestety się zdarzają i potrafią człowiekowi nieźle nadszarpnąć nerwy :( ale zawsze musi być jakieś wyjscie. Napewno dobrze się skończy .... Musi.. :):)

A co do kwasu foliowego to łykałyście go przez cała ciąze? ja zaczełam od 5 tyg. bo nie planowaliśmy ciązy i dopiero wtedy wyszło że jednak jestem , no i łykałam regularnie jakies 2 miesiace a teraz jak mi sie przypomni :( pamiętanie o tabletkach nigdy nie było moją mocna stroną:)

Do góry