reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

oczywiście, że odp na wasze pytania. Mój partner jest węgrem:)))) co do kwasu foliowego to jeszcze nie kupiłam:((( wiem że to nie madre z mojej strony:((ale obiecuje że to naprawie:((( staramy się o dzidziusia od 2 miesięcy narazie bez rezultatów ale jestem cierpliwa:)))

reklama
Madziula ja bralam do samego konca kwas ale tylko dlatego ze zrezygnowalam z witamin bo strasznie wymiotywalam po nich.
Anna u nas tez w odowkach jest ciasto francuskie kolo lodow, albo w dece w chlodziarkach kolo serow w takich tubach typowe do rogalikow pociete w trojkaty.

Martusia , jak moge Ci cos doradzic kup sobie male opakowanie kwasu foliowego, a jak juz zajdziesz w ciaze, to kup sobie gravitamon to taki kompleks witamin potrzebnych w czasie ciazy plus kwas foliowy. Ja zaczelam brac od 6 tyg ciazy i nie mam zadnych brakow w krwi. Wegier - haha pewnie odkrylas juz slowo Kukurydza!! :D

Nana19 - bardzo mi przykro z powodu waszej sytuacji. Ale jest z tego wyjscie. Skoro jestescie tam juz zameldowani jakis czas to zgloscie sie do mieszkan socjlanych, w waszej sytuacji z niskimi dochodami i dzieckiem powinniscie szybko dostac..

No jestesmy zapisani do spoldzielni ale narazie nic,kolejka jest dluga ,takich jak my jest niestety wielu.

MARTUSIA oj to naprawde nie ma sie czym martwic.Kup kwas foliowy i moze tez dobrze by bylo zrobic sobie test owulacyjny.Polecam takie, zapomnialam nazwy poszukam i ci wkleje.

http://www.clearblueeasy.com/clearblue-easy-digital-ovulation-test.php

To taki cyfrowy test ,moim zdaniem najlepszy ,choc treoche kosztuje.Jezeli jest owulacja to pojawia sie buska ,no i do dziela .Inne to pokazuja kolory ,trudne do interpretacji.Nie polecam.Nam pomogl ten cyfrowy a u nas bylo naprawde ciezko:-)

Ostatnia edycja:
Nana19 tu masz stronke : Inkomensgrens - Vraag & Antwoord - Stek wonen
i jest napisane
Om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen, mag in 2012 uw inkomen niet hoger zijn dan € 34.085 per jaar. Dit geldt voor het totale inkomen van alle personen binnen één huishouden. Voor een sociale huurwoning betaalt u nooit meer dan € 664,66 per maand.

wasze roczne dochody nie moga przekroczyc 34 tys eur a maksymalny czynsz wynosi 664,66 eur
mysle, ze raczej sie kwalifikujecie , wiec poczytajcie tam i koniecznie rozpocznijcie cala procedure, najlepiej jakby Twoj maz jeszcze sie tam udal i osobiscie porozmawial na temat waszej sytuacji i ze macie chore dziecko. Czasem pomaga przyspieszyc proces.

Nana a dokladnie w tej spoldzielni jestescie zapisani czy w jakiejs innej? Nie zaszkodzi rowniez odwiedzic gmine i popytac , a noz cos sie znajdzie. Nie wstydzcie sie pytac. Holendrzy potrafia byc czasem pomocni.

Sencilla - wlasnie kukurydza po wegiersku to ...kukurydza! chyba jedyne slowo ktore mamy wspolne z wegrami. a ja uwielbiam czeski i slowacki, moje kolezanki wyznaly mi, ze oni tez sie z polskiego smieja :D wiec taka radosc z obu stron , najlepiej sie imprezuje z nimi, tozto prawie nie zagranica , oni nasi sa ! :D

reklama
Do góry