reklama
Iskierka71
Fanka BB :)
Nie ma się czym stresować przedwcześnie. Wszedzie są lekarze i LEKARZE. Zależy na kogo sie trafi.dziękuje dziewczyny za wsparcie)) zaczęłam czytać i tak powiem szczerze to już sie przestraszyłam(( co do opieki medycznej -masakra(( w sumie nie wiem o co pytać szczerze mówiąc jestem kąpletnie zielona
Warto dokładnie pytac lekarza o wszystko i domagac sie skierowania do specjalisty. Tutaj lekarz domowy (hiusarts) zajmuje się niemal wszystkim. Jest typowym lekarzem pierwszego kontaktu, co nie oznacza, że dostanie się do specjalisty graniczy z cudem. Niestety czasem trzeba "uzmysłowić" lekarzowi że bardzo potrzeby jest nam specjalista i nie popuscić
Pozdrawiam Martuś i trzymam kciuki:-)
Martuś26
Początkująca w BB
Czytałam już troche o ciąży porodzie i wogóle ale lubie też popytać innych którzy już coś w tym temacie wiedzą z doświadczenia)) w nl mieczkam już ponad 2 lata aktualnie szukam pracy(ale to nie ten temat heh) Mieszkam w okolicach Bredy) Nie byłam tu jeszccze nigdy u lekarza i szczerze mówiąc nie wiem gdzie Go u siebie znaleść)) i nie wiem jak poradze sobie z rozmową bo nie mówie po holendersku, angielski jakoś mi lepiej idzie
karola82_82
mama slicznego Michałka
Anetka jakie to zdjecie piekne chlopaki pierwsza klasa
Martus ja sie tez nie interesowalam za bardzo niczym do puki nie zaszlam w ciaze Teraz juz moge powiedziec ,ze jestem oblatana ..chodz nie do konca
Gosia o tak ja sobie tez wspólczuje takiej podrozy ale jakos dam rade
Nie pamietam co tam jeszcze nadrukowalyscie eh ta skleroza
Aa Sencilla zdrówka dla waszej rodzinki
dobrej nocki
Martus ja sie tez nie interesowalam za bardzo niczym do puki nie zaszlam w ciaze Teraz juz moge powiedziec ,ze jestem oblatana ..chodz nie do konca
Gosia o tak ja sobie tez wspólczuje takiej podrozy ale jakos dam rade
Nie pamietam co tam jeszcze nadrukowalyscie eh ta skleroza
Aa Sencilla zdrówka dla waszej rodzinki
dobrej nocki
Martuś26
Początkująca w BB
Droga Karolu, ależ ja się tym wszystkim bardzo interesuje staram się o moje pierwsze dziecko i jeżeli możecie mi coś podpowiedzieć będe bardzo wdzięczna))
Wiatraczku, osobiscie nie zgodze sie z toba w 100%. Podczas mojej pierwszej ciazy mowilam tylko po angielsku i tez nie na wysokim poziomie a mimo wszystko wszyscy byli dla mnie bardzo zyczliwi i otwarci i robili wszystko zebym dobrze sie czula do tego stopnia ze w szpitalu sprowadzili mi polskiego anastezjologa wiec nie jest tutaj z nimi tak najgorzej
Martuś26
Początkująca w BB
Wiatraczku ,tak jestem ubezpieczona!!!! Nigdy nie byłam tu u lekarz bo zwyczajnie tego nie potrzebowałam. wiem że to wydaje się śmieszne, że nie mówie po holendersku ale jakoś do tej pory mi to nie przeszkadzało Może nie zdecydowałabym się na zajście w ciąże tutaj i tu ją prowadzić ale mój partner nie jest polakiem więc może dlatego.
karola82_82
mama slicznego Michałka
Witam
Gosia zgadzam sie z toba Ja tez przy Michalku mowilam po angielski tylko A holenderski mi nie byl az tak potrzebny bo wszystko zalatwilam po angielsku To bylo prawie 4 lata temu ,teraz juz sie 2 razy spotkalam ,ze mi nie udzielono odpowiedzi i muisialam sie przestawic na hol
Gosia zgadzam sie z toba Ja tez przy Michalku mowilam po angielski tylko A holenderski mi nie byl az tak potrzebny bo wszystko zalatwilam po angielsku To bylo prawie 4 lata temu ,teraz juz sie 2 razy spotkalam ,ze mi nie udzielono odpowiedzi i muisialam sie przestawic na hol
reklama