reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Zalezy na co sie trafi w Zeemanie. Ja kupilam body i sa rewelacyjne gatunkowo ostatnio kupilam pare bluzek i tez sa fajne. Wydaje mi sie ze mozna kupic bo warto za koszulke 1.99 a dziecko zwlaszcza takie male nie zniszczy. Ja osobiscie mam juz kupke ciuszkow odlozonch w roz 50-56. Nie szalejcie za bardzo :-) a wiem ze ciezko bo ciuszki kusza

j

reklama
Witam serdecznie. Pogoda nam się poprawia i zaraz mam humor lepszy:-)
Ja już dziś zrobiłam zakupy, teraz kończe sniadanko i zabieram się za obiad. Wymysliłam sobie zwykłe zapiekanki z pieczarkami i serem - coś innego na obiad, bo frytek, ziemniaków, ryżu, makaronu to już mamy dosyć.....
Zresztą jutro znów trzeba bedzie mysleć co ugotować:-D

Anetka, a na tej giełdzie można też wymienić swój samochód na inny jak w niektóryzh autobedrijfach? Pytam, bo mój mąż wpadł w trans szukania dla nas młodszego rocznika, ale chwilowo troszkę się przeliczył z gotówką:-p i musimy jeszcze troszkę pooszczędzać, zwłaszcza, że ja nie chcę już innego auta jak Citroen Xsara Picasso:-D

dziewczyny wasze rady sa fantastyczne. Bluz z kapturkiem mam kilka ale nic jeszcze nie kupowałam, dostałam od kolezanki, jak sie przydadza to ok a jak nie to trudno. Śpiworek maxi cosi tez dostałam wiec nie bede musiała duzo kupować. Tetry mówicie w Hemie mozna kupić, dobrze wiedzieć ;) a jak gatunkowo ciuszki w Zeeman'ie?? jestescie zadowolone?? maja fajne ceny widziałam ale zeby za szybko sie nie "wyprało " :)
Też tak uważam. Pomimo, że mam już dwoje nastolatków to człowiek czasem nie wie do końca co zrobić:-).
Moja córka jest najstarsza z kuzynostwa, a potem jest syn i cała reszta i po moich dzieciach całkiem dobre ciuszki mogłam rozdać po rodzinie jak ktoś chcciał. A tu obawiam się że nie będzie komu, więc nie chcę kupować w nadmiarze.
No własn ie, co do Hemy, to jak będę odbierać staniczki to musze rozejrzeć się za pieluchami. Już się bałam, że będę musiała specjalnie jechac do Baby-Dump do Utrechtu, bo w tej mojej dziurze to oprócz Hemy i Zeemana nie ma nic dla noworodków...

co do bluz z kapturem, to pozwole sie nie zgodzic z wami :) Tomcio ma duzo bluz z kapturkiem, bardzo przydaja sie na dwor, bo na czapeczke zakladam jeszcze kapturek i jest mu cieplutko :) albo np. jak teraz byly takie cieplejsze dni, to nie zakladalam mu czapeczki tylko opaske na uszka i kaptur :) i tak sobie w maxi cosi jezdzilismy, bylo mu wygodnie, bo nie marudzil (a jak jego cos gniecie, to podnosi niezly alarm :-D)

zeeman tak jak pisalyscie ma fajne body, fajne bluzeczki i spodenki. i skarpetusie :) nie polecam spiochow, bo dostalam od znajomej 3 pary i ciezko bylo malemu je zalozyc.. 56 za male, 62 za duze, a zeby wcisnac lewa nozke to masakra jakas, bo one rozpinane tylko na jednej nozce ;/

Juz wszystkie ciuszki 56 za male, poodkladane w reklamowce, teraz czekam az jakas kolezanka bedzie sie spodziewala dzidziusia to jej odstapie:-):-):-)

AnnJ, fajnie że znalazłaś chwilę, aby zajrzeć. Dzięki za info, postaram się odwiedzić Smyka, choć zobaczę jak wyjdzie z czasem.

My już po spacerku, zaraz zabieram się za obiad. No i jak wypatrzyłam, Jankowi nie idą 2...nie 3 , a 4 ząbki na dole, na raz!:szok:

Natrafiłam na taką stronkę:
: Klub KOKO :

Dziewczyny, w czwartek mam wizyte u arboarts. Ciekawe co ze mna zrobią ;:)(
Czesc Madziu, nie martw sie na zapas, jestes przeciez w ciazy. Moze pracodawca chce faktycznie sprawdzic czy jestes w ciazy i czy Twoj stan zdrowia nie pozwala na wykonywanie pracy w Twoim wypadku dosc ciezkiej jak dla kobiety ciezarnej.

dzis wtorek wiec zawitalismy do naszego ulubionego sklepu. Laktator niestety jest manualny, wiec sobie odpuszcze, bo bede chciala elektryczny . Ale za to udalo nam sie kupic lozeczko dla dzidzi , sliczne , biale w bardzo dobrym stanie, z materacykiem stoi juz u pokoiku dzieciecym. Cena - uwaga 17,50 !! prawie jak za darmo , bo lozeczko naprawde wyglada swietnie. Bardzo mnie to wszystko cieszy, jeszcze zakupie komode w IKEI i jakas szafe i bedzie swietnie. Powolutku , damy jakos rade :)

No i widzialam jeszcze bluzeczki w rozmiarze 56 z MEXXa po 1 EUR , ale rozowe, wiec jeszcze sie wstrzymam pare tygodni, chociaz juz mnie korcilo zeby sie szarpnac na kilka.

However, jestem bardzo bardzo happy!

Zycze wam milego dnia i rowniez dziekuje, za wasze nieocenione rady, bede trzymac w pamieci .

Sencilla, 14 tydz wow! No,ale 3 ciaza :)

The Hague , no faktycznie wczesnie, mi sie wydaje , ze moze moj dzidzius to taki leniuszek po mamusi, bo na pierwszym usg spalo sobie malenstwo, a jak obudzilam przez kaszel, to sie tylko poobracalo na prawo i lewo w celu znalezienia dogodnej pozycji do dalszego spania :D lol , bardzo chcialabym miec juz nastepne.

Czy jest mozliwosc wykonania dodatkowych usg na zyczenie ? Oczywiscie rozumiem , ze wiaze sie to z kosztami, ale moze ktoras miala cos takiego ? A jak to jest z pretecho ? Wiecie moze ?

hejka - ja mialam fajna rzecz kosztuje cos ponad 100-115euro..wstawie ci fotki...
ja tez wyczuwalam ruchy malego juz w 14 tyg...czasem szczuple mamy moga szybko wyczuc a czasami mozna je pomylic z ruchami jelit...

jesli chodzi o swieta to bedzie sernik wiedenski, babka wielkanocna i oczywiscie jakies ciasteczka dla milusinskich:cool2: salatka ananasowa z szynka /dosc mam tradycyjnej/:baffled: szynke juz maz przez weekend uwedzil.nad reszta jeszcze pomyslimyhihi....wiec potem tylko jaja farbic i SWIETA:-D:-D:-D

Załączniki

• 35397_131146810239285_100000319014909_240221_2415172_n.jpg
    35397_131146810239285_100000319014909_240221_2415172_n.jpg
    14,6 KB · Wyświetleń: 35
  • 35397_131146816905951_100000319014909_240222_6702204_n.jpg
    35397_131146816905951_100000319014909_240222_6702204_n.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 25
  • 35397_131146820239284_100000319014909_240223_1752426_n.jpg
    35397_131146820239284_100000319014909_240223_1752426_n.jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 26
  • 35397_131146826905950_100000319014909_240224_5100281_n.jpg
    35397_131146826905950_100000319014909_240224_5100281_n.jpg
    15,8 KB · Wyświetleń: 26
Dziewczyny mam pytanie, zauważyłam że Janek zdecydowanie częściej ulewa gdy skończył 6 m-cy, tzn. sa to małe iości, ale częściej niż jak był malutki. Czy Wasze dzieci też tak miały? Nadal karmie cycem, choć już wprowadziłam jedzenie stałe.

A przedostatniej nocy, zbudził się tradycyjnie na cyca...tylko tak bardzo szybko i łapczywie jadł...no i potem był efekt. Położyłam go do łóżeczka i za jakieś 10 minut jak chlusnął...tylko, że to już nie było ulanie, a zdecydowanie zwymiotował. Wszystko pływało, całe łóżko musiałam sprzątać, 4 nad ranem, heh:baffled:

A wczoraj zamontowaliśmy łóżeczo turystyczne, aby nauczyć się jak się je składa i rozkłada przed wyprawą do Polski i aby Janek się z nim już troche oswoił. Kładziemy go w ciagu dnia na chwilę w środku z zabawkami. Janek zachwycony, więc może będzie w nim spokojnie zasypiał.

reklama
Witam Was dziewczyny :) Melduje się, że u Nas wporządku :) Ja trochę odżyłam po spotkaniach ze znajomymi :) Jedyne co do dupy, że moja Miska już złapała katar i się bidulka meeeeeeega męczy/ zwłaszcza ze spaniem/ ...

Ogólnie dostałam wkońcu okres! JUUUUHU po roku czasu od porodu :) Kosmos.... :)
Pogoda do Bani. Alergia już się zaczęła.... Mam nadzieję, że to się zmieni i będzie lepiej! POZDRAWIAM!

Do góry