reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

axe, dlaczego sie tak cieszysz z okresu? ;-);-)
wspolczuje Misce kataru, moja Lila tez wlasnie dostala i ma tez chrypke.. ech, te chorobska.
pieknego pobytu w polsce!
Iskierka, my wlasnie zastanawiamy sie nad kupnem Citroena Picasso, jestescie z niego zadowoleni?
dobrej nocki dziewczynki

reklama
witajcie!

dziewczyny jak po holendersku lub angielsku nazywa sie szczepienie na gruzlice? jutro mamy pierwsza szczepionke i odrazu bym zapytala co i jak...

Hejka!!!
The Hague Iguana pisalaw temacie "wa\zne info dla mam z NL" o tym szczepieniu.
Tez bede szczepic Tymka na to...

Iguana a jak Jankowi idzie jedzenie?Posmakowala marchewka?Jak inne "dania"?

Tymus na chwile przysnal, tescie w pracy, pogoda kiepska...;(((
7axe7 cieszymy sie \ze masz okres:))

Co doUSG (lub Echo-jak kto woli) to tez mialm 3D alemi sie to nie podobalo...dziecko wyglada dla mnie jak odlew z gipsu.

Sencilla Citroeny sa bardzo komfortowe;)))...gorzej jaksie cos zepsuje...ale design maja swietny, rowniez w srodku...kazdy szczegol dopracowany

Ostatnia edycja:
Dzien dobry!!

Paskudna pogoda dzisiaj az nic sie nie chce. Moje dzieciatko prezspalo cala noc wstalo o 8.30 pojadlo i dalej spi wiec nie ma co robi siedze i patrze na DDTVN.
My z mezem tez szukamy autka calymi dniami siedzimy na marktplaats itp ale przerazaja mnie tutaj te podatki za auto. Iskierka ty pytalas czy mozna na tej gieldzie wymienic autko powiem ci nie mam pojecia musze zapytac mojego meza.

AnnJ, marchewka już lepiej, choć nie jest jej fanem...jabłko jest najgorsze, aż się krzywi. Najbardziej dynia, aż sam ryjek otwiera:-D Ogólnie z jedzeniem idzie coraz lepiej, ale co się mama przy tym naśpiewa, naopowiada bajek, nagilgota aby buźka się otwierała;-)

Ja usg 3D nie miałam i nie chciałam mieć, bo mi się dziecko na tych zdjęciach jakoś tak mniej podoba niż na zwykłym usg.

Dziewczyny, już nie będę miała za bardzo czasu przed wyjazdem tutaj zajrzeć, dlatego chciałam Wam złożyć życzenia świąteczne. Trzymajcie też kciuki za moją spokojną i bezpieczną podróż do Polski jutro.

Gdy nadejdą święta
niech nadzieja i radość
zastukają do Waszych drzwi,
a Wielkanoc przyniesie
pomyślność, szczęście
i piękny uśmiech każdego dnia:-):-):-)

Wielkanoc 2012 a.jpg

Hejka ;)

Co do usg 3D to musze wam przyznac racje. Mnie też sie nie specjalnie podoba i faktycznie przypomina odlew z gipsu :) ale zdjęcia wziełam :)

Iguana spokojnej i bezpiecznej podróży. A także Wesołych , Pogodnych Swiat i mokrego lania na Dyngusa :)

Witam u nas tez pogoda do bani jakby mialo za chwile zaczac padac. Wyprowadzilysmy pieska i siedzimy w domku jak tata wroci z pracy to moze skoczymy na jakies male zakupki przed swiateczne.
My w zeszlym roku zmienilismy auto jak sie dowiedzielismy ze jestem w ciazy, poza tym ile mozna jezdzic na polskich blachch, juz raz mi je ukradli i dziekuje serdecznie za takie zamieszanie jeszcze raz!:crazy: a niestety utrzymanie samochodu tutaj to dosc spory koszt! Najlepiej miec male lekkie autko na benzyne tylko jak do tekiego autka zapakowac rodzine, wozek,bagaze i psa? :eek: Jedyny plus to sa przynajmniej dobre drogi.

Ostatnia edycja:
reklama
hejka
nie moge się dziś obudzić Poszłabym sie połozyć ale dziś maluchy są do 11.30 więc zaraz wracają
w nocy Piotrek zacząl gadać przez sen-po holendersku:szok: muszę się szybciej nauczyć języka bo w końcu zaczną mnie dzieci obgadywać a ja wiedzieć nie będę :rofl2:

dużo się płaci za przerejestrowanie auta? Jak tu wyglądają opłaty itp?Nie wiem czy my w ogóle możemy bo auto jest na mojego tatę a ja jestem współwłaścicielem?

Do góry