Iskierka71
Fanka BB :)
Masz rację co do kaftaników, jednak chyba dwa-trzy są potrzebne, przynajmniej na początek, kiedy body cięzko jest dziecku ubrać.Iskierka, ja nie przesadzalam z wyprawka, przeciez i tak pierze sie na biezaco. MI najbardziej przydaja sie body, spiochy i pajace. Za kaftanikami nie przepadam, ale czasami uzywam, nie lubie jednak, jak sie pod spiochami podwijaja na pleckach.. A jak zaloze body, to sie wszystko "trzyma kupy " Pieluchy tetrowe sie przydaja, podkladam malej pod glowke w lozeczku, aby nie musiec non stop zmieniac przescieradelka, a jak sie jej uleje, to tylko zmieniam pieluche. Albo jak coreczke biore do odbicia na ramie, to tez podkladam, aby mnie zaraz nie zafajdala ;-)Mam ich okolo 20 sztuk, wystarcza.
Co do pieluszek tetrowych to własnie po to je głównie potrzebuję - do wanienki na pierwsze dni, pod głowkę, pod pupę, czy do odbijania. Śliniaczki są dobre dla starszego dziecka, a pieluszka pod bródkę w czasei karmienia to jest to
Heh, u mnie pralka "leci" srednio raz dziennie więc z praniem nie ma problemu. Poza tym - dostałam troszke nowiutkich kaftaników w rozmiarze od 62 do 86 (jeszcze z metkami) od koleżanki z Polski, która kiedyś tym handlowała i naprawde szkoda ich wyrzucić. Nie mam za to w ogóle śpioszków.Co do wyprawki, to musisz przemyśleć bardziej sprawę odnośnie prania, jak często będziesz je robić...co 2-3 dni, czy raz w tygodniu, wtedy Ci się rozjaśni ile potrzebujesz ubranek. Jedno co Ci moge doradzić z własnego doświadczenia, to nie kupuj zbyt dużo w rozmiarze 50-56, bo dziecko bardzo szybko wyrasta. Janek kilka rzeczy założył tylko raz. Im większy rozmiar tym dłużej dziecko nosi, więc można więcej rzeczy kupić. I zainwestuj w Pampersy firmowe, są najlepsze i nie przeciekają tak często= mniej prania;-)
Pieluszki tertrowe są mega-pomocne. Może tak z 10 sztuk wystarczy.... Ja mam sporo, bo miałam plan nie stosowania Pampersów, ale poległam;-)
Pieluszki tetrowe mam chyba ze 4 więc się zastanaowaim ile dokupić... Myślę że w sumie 10 mi wystarczy...
Ech, ile jeszcze zakupów mnie czeka