reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

TheHague ja jeszcze nie rodziłam ale dosłownie wczoraj czytałam tutaj jeden wątek i tu jest dokładnie opisane jak wygląda wyrobienie paszportu dla dziecka i akt urodzenia

https://www.babyboom.pl/forum/mamy-z-holandii-f143/formalnosci-po-urodzeniu-dziecka-52790/\

Jeśli chodzi o wózki to na tej stronce każdy moze znalesc cos dla siebie i to całkiem w przystępnych cenach, ja juz mam kilka na oku :) fajne widziałam też na allegro ale w sumie podobnie cenowo to tutaj też mozna znalesc taki wózek wiec nie wiem czy tak bardzo opłaca sie tarabanić z wózkiem z Pl.

Kinderwagens vergelijken | BESLIST.nl | o.a. Mutsy, Quinny buggy's

Ostatnia edycja:
reklama
hejka
ja nie miałam żadnych podgrzewaczy czy sterylizatorów Miałam jedną butelkę Moje dzieci karmiłam ponad rok piersią Mleka w butelce nigdy nie dawałam tylko kaszki "na łyżeczkę"
wózek miałam Mutsy a potem kupiłam maclarena tą najlżejszą parasolke taka typowo do samolotu

foteliki kupowałam zawsze maxi cosi

Hejka,,,ja na chwilke bo jakos ostatnio zajeta jestem caly czas.
Sencilla fajna chusta,tez o takiej myslalam,ale ja nie karmilam dlugo wiec chyba dobrze ze nie kupowalam,moze przy koejnym dziecku.Patrze na Twoj suwaczek i to juz ponad tydzien jak Lileczka jest z Wami-jak ten czas szybko leci.
Aniahaven co u Ciebie????
Jesli chodzi o podgrzewacze to ja kupilam i jestem zadowolona bo codziennie z niego korzystam.
7axe7 chlopi tacy sa,nioc nie poradzisz,chociaz ja na mojego nie mpge narzekac,bo chyba trafil mi sie wyjatek.Nakarmi,posprzata,pozmywa i wogole,procz wycierania podlo i prasowania wszytsko zrobi....nie moge zachwalac za duzo,,bo jeszcze uslyszy i sie zmieni.Mysle ze to dlatego ze pracowalismy w jedenj firmie przed urodzeniem sie Alexa i o tych samych porach zaczynalismy prace i konczylismy i bedac juz po kazdy byl tak samo zmeczony i musielismy sie dzielic obowiazkami,i tak przez 8 lat,wiec jakos sie dotarlismy.Wiadomo sa tez klotnie,ale gdzie ich nie ma. A Ty w Pl masz internet???Czy nas opuscisz na jakis czas,,,pisz jak bedziesz w PL!
Nie wiem o czym jeszcze pisalyscie bo duzo tego,,,,
Aha Igauna 100 latek dla Janka+jak to syzbko zlecialo!
Juz chyba jakies zakupy na wiosne co niektore maja za soba dla dzieci...ja na szczescie ma wszystko kupione, a reszte kupie w PL ,jak pod koniec kwietnia pojedziemy.

Zrobilam dzis ciacho ale chyba mi sie krem zważył wiec raczej nici z jedzenia.To chyba przez@ bo slyszalam ze nie powinno sie nic wtedy piec,tez tak macie???
milego dzionka,szkoda ze dzis tak ponuro -ja chce sloneczko;-)

Ostatnia edycja:
Witam niedzielnie:-)
Ja wprawdzie nie w łóżku, ale powolo rozkłada mnie na łopatki... Gardło już zawalone, kaszel męczy, nos sie ciągle zatykla, kicham jak po tabace....
Kościolek chyba sobie dziś odpuszczę:baffled:, a po obiadku wezne letni prysznic i ze szklanka mleka z miodem powedruję do łóżeczka.
Muszę się pochwalić, że wózek już mam"prawie" kupiony, bo wczoraj się dowiedziałam, że babcia z dziadkiem (czyli moi rodzice) dadzą mi 300€ właśnie na zakup wózka. Teraz pozostaje mi tylko wybrac model, a że 300€ juz prawie mam "w kieszeni" to mogę sobie wybrac coś droższego:-D:-D:-D. W tej sytuacji taniej mnie to wyjdzie:-D:-D:-D:-D

Ja wam powiem szczerze, że chociaz starsze dzieci karmiłam i piersią i butelką to też nie miałam sterylizatora.... Podgrzewacz mialam, ale szybko sie zepsul i wyladował w koszu... Z racji tego, że dość długo karmiłam wyłącznie piersią to nie widziałam powodu do tego, by wygotowywac butelki po każdym użyciu.
mam nadzieję, że teraz też "zaoszczędzę" na mleku modyfikowanym:-D:-D:-D

Pogoda mnie dobija.... I brak pomysłu na to co dalej - czy będzie praca, czy nie, czy mam sie rejestrowac jako bezrobotna czy raczej jako chora..... Ech, życie:dry:

Ide przejżeć tę strone z wózkami którą podała Madziula85 - poprawię sobie humor:-D:-D:-D

Witam.

Sencilla czytałam o tych odwiedzinach i muszę przyznać że ci goście to dziwnie się zachowali do mnie jak przyszli rodzice od kuby koleżanki (holendrzy) to byli moze 15 min bo filipek chciał jeść i jak to zobaczyli to się zwineli. A jedna pani co wpadła bez zapowiedzi to nawet się Nie rozebrala zobaczyła małego dała prezent i poszla. Ja ogólnie lubie odwiedziny ale tak zaraz po porodzie to mnie cieszyło że to takie krótkie wizyty.

A tak po za tym to wczoraj Nie pisałam nic bo dostałam gorączki dość wysokiej chyba mi się jakiś zator w piersi zrobil. Dzisiaj gorączki juz Nie mam ale mam tak obolala pierś jakby mnie ktoś skopal. Miała któras z was tak? I jak długo ten ból się utrzymuje?

Iskierka życze owocnych zakupów, obyś znalazła coś dla siebie :)

anetka880 to jest temat własnie który spędza mi sen z powiek, ciągle słysze na około jakieś problemy z piersiami, moja mama miała takie zapalenie ze operacje persi miała, taki ból mówiła....

Dziewczyny koleżanka ma do sprzedania mebelki , takie białe z ikei , zakupione w lipcu 2011, poniewaz wyjezdza z Holandii chce je sprzedać. Jest to szafa i komoda z przebierakiem za 100e obydwa. Czy może któraś by potrzebowała lub macie też koleżanki który chca kupić ??? Jakby co to dajcie znać ;)

Dzien dobry

Sencilla ja jak dostawalam zaproszenia na kraamvisite to zawsze tam byl napisany dzien w ktorym mozna odwiedzac i godz np od 15 do 17 :tak::tak:

Któras pytala o akt urodzenia ,wiec my dostalismy jak zrobilismy paszport w ambasadzie :tak: Dlatego tak drogo ten pierwszy paszport wychodzi ,bo tam jest cena za wpisanie do ksieg wieczystych czy cos takiego. Po miesiacu z pl USC wyslali akt ur i dwie kopie do ambasady,a ta wyslala nam do domu:tak::tak: Nie wiem jak to to jest kiedy jeden z rodz jest obcokrajowcem:no:

Magda fajna ta stronka z wozkami ,wieczorem tewz tam pobuszuje:tak:

Zjemy rosolek i sie bedziemy zbierac do kosciola ,a potem kawka u znajomych:tak:

Milej niedzieli..

Sencilla, musza tu dawac jakis akt, bo pani w ambasadzie powiedziala mi, ze zeby paszport wyrobic musze przyniesc akt urodzenia dziecka:baffled: pojde w tygodniu do gemeente i sie dowiem, to napisze wam.

Anetka ja jako takiego zastoju nie mialam, ale raz w nocy zapomnialam sciagnac mleko i rano obudzilam sie z takimi baniami twardymi, bolalo jak cholera. sciagalam laktatorem chyba z 30 minut i przestalo bolec. moze staraj sie oprozniac piers do konca po kazdym karmieniu Filipka, powinno przyniesc ulge.

reklama
Do góry