reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Iguana, ja tez kiedys kupowalam wylacznie w C&A, ale zauwazylam, ze niektore ubranka po jednym praniu nie nadawaly sie do niczego.. zwlaszcza te z akrylem, no po prostu masakra. dlatego teraz tam juz prawie nic nie kupuje, bo sie na nich obrazilam :-D:-D
bardzo ladne ubranka sa w V&D, wlasnie tam upolowalam te sweterki Esprit :tak:
kupilam tez kiedys kilka ubran Eager Beaver czy Cakewalk, tez na wyprzedazach, bo to drogie firmy.Trzymaja sie swietnie.

co do wozka, to ja mialam kupowac na trzech kolach, jakis taki "kosmiczno-zwrotny", ale stwierdzilam, ze nie bede kasy wydawac i Liljana jezdzi teraz w starociu wozku Marysi :tak: wypralam go i polakierowalam pordzewiale elementy i jest git. wyglada troche przedpotopowo, ale ma pompowane kola i swietne amortyzatory na paskach. Niby tu ladne chodniki, ale my nie zawsze tylko i wylacznie po chodnikach jezdzimy haha :-D:no::tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Iguana, wiesz co? wlasnie stwiedzilam, patrzac na zdjecia Janka, ze moja LilJANKA :) jest niesamowicie do niego podobna.. szok! zwlaszcza na tym zdjeciu naTwoim avatarku, jak go trzymasz w ramionach :tak:

Wlasnie IGUANA doczytalam i obejzalam ten filmik na ktorym Twoj Jasiu bawi sie ta magiczna kula.Tymcio tez taka ma no i najbardziej lubi odglos kotka:-)Powiem ci ze ja kazdego dnia odkrywam uroki macierzynstwa.Kiedys ktos mi mowil ze pierwszy rok najtrudniejszy.Poczekaj az Jasiu skonczy roczek dopiero zacznie sie zabawa na calego .Jest super :-)

Łóżeczka turystyczne są również takie dwupoziomowe, podwieszane u góry ale nie polecam go używać jako kojca u dziecka już podnoszącego się, nie są stabilne.
Nie wiem czy tu w łóżeczkach drewnianych są wyjmowane szczebelki, czy to tylko wynalazek z PL. Ja kupiłam tutaj komplet mebelków i łózeczko takiej opcji nie ma.
Kojec mam składany materiałowy, jeszcze nie używałam...muszę z przechowalni już przynieść...
Wóżek wartoz amortyzatorami, bo jednak wstrząsy szkodzą małemu kręgosłupowi.W Amsterdamie są bardzeij dziurawe chodniki niż w Warszawie.Trzykołowy odradzam.Wolałabym używany dobrej jakości niż nowy a kiepski.

a ja powiem tez ze mamy jedno lozeczko w polsce jedno tutaj a maly spi ze mna ,box jest ale nigdy nie uzywany.Wozek uzywamy codziennie i ciesze sie ze mam gumowe kola i amortyzatory:-) i Tymka w wozku.

Ja do primarku nic nie mam ,moze jeszcze nie trafilam ba badziewie:-D Gatunkowo tak jak w C&A czy Hm :tak: Heme uwielbiam ze jej gatunek:tak::tak:Zeeman tez czasem ma ok:happy2:

Iskierka ja wole wozek z pompowanymi kolami ,i jeszcze dla mnie musi sie lekko prowadzic jedna reka:tak: A z doswiadczenia wiem ,ze te na dwie raczki prowadzi sie ciezko (mam spacerowke ):baffled:
Box tez mi bedzie potrzebny i chyba kupie w pl ten szmaciany :tak:

Ja jutro do szkoly...

No ja z chęcią bym jeszcze raz wózek powybierała...

Dziś Tymka zabrałam na dwór w chuście, był zadowolony i świat ogladał z punktu widzenia "człowieka" a nie leżąc na plecach:tak:

Ostatnia edycja:
Dziękuję wszystkim za rady i linki... Mam jeszcze większy mętlik w głowie :-D:-D:-D.
Co do wozka, to każde z moich dzieci miało nowy wózek, który przeważnie kupował któryś z chrzesnych. Mówił mi ile ma kasy i szliśmy oboje do sklepu. Tutaj raczej tak nie będzie, no chyba że któryś chrzesny mi powie - kup, a ja ci zwrócę tyle i tyle:-D:-D:-D
Dlatego do kolejnego dziecka chcę nowy wózek. Łóżeczko czy wanienka moga byc używane, ciuszki też (chociaż te z kriongloopwinkel raczej nie wchodzą w grę), mam już troszkę kaftaników i jeszcze mi z Polski dowiozą. Chociaż i tak coś będę musiała dokupić :-)
Wczoraj późnym wieczorem dostałam przesyłkę z Jonge Gezinen - Zwanger Box i w nim była gazetka z Baby walz ze słodkimi ubrankami dla dziewczynek... Chyba zostanę ich stałym klientem;-);-);-);-);-)

Co do sklepu Baby-Bump - byłam w Utrechcie i się rozczarowałam jeśli chodzi o wózki. te, co mi sie naprawdę podobały mialy kosmiczne ceny (od 600€ wzwyż) a te tańsze to albo nie byly Combi, albo... same szarobure kolory. masakra po prostu.
Pocieszam się faktem, że mam jeszcze 4 miesiace czasu na zastanowienie, ale boję się, że potem kupie co popadnie, bo bedzie za późno....

reklama
Do góry