reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Z lozeczkiem to jest tak ze wymiar nie wazny tylko tu jest napisane ze odstepy miedzy szczebelkami nie maga byc wieksze niz 4,5 -6,5 cm to samo dotyczy kolyski materac minimalnie ma miec 8 cm grubosci a przerwa miedzy sciankami lozeczka a materacem nie moze byc wieksza niz 2 cm.ale mi nikt nie mierzyl pani z kraamzorgu popatrzyka tylko i powiedziala ze jest pieknie :-)

reklama
My jak coś, to w mniejszej miejscowości. Póki co, czekamy z tym, bo raz - jedziemy do Polski, dwa- M. nie chce mnie już nigdzie przenosić z racji tego, że wyklucie coraz bliżej. W kwietniu zabierzemy się za wyprawkę, bo póki co, jesteśmy w Puszczy Białowieskiej chyba :zawstydzona/y:.

Jestem szczęśliwa, bo kupiłam sobie w końcu kawę zbożową :D mniam mniam.

Dzisiaj robię naleśniki, bo zostały nam jeszcze składniki z wczorajszego kapsalona. Także będą naleśniorki na słono z kurczakiem, sałatą, ogórkiem kiszonym i sosem czosnkowym :D, M. jak chce to niech sobie zje z sosem sambal.

ISKIERKO ja dostalam taka ksiazeczke z kraamzorgu i tam bylo opisane szczegolowo co i jakie ma byc i co potrzebne na porod w domu a co do szpitala.
No ja jeswzcze nic nie dostałam, ale na szczęście dziś wyjaśniłam ubezpieczalni, że to oni mają sie skontaktowac z Kraamzorgiem więc teraz myślę że niedługo już zaczną działać:-D
Tylko, że chciałabym zacząć robic zakupy wcześniej, bo wiadomo - 2 łóżeczka, wózek, fotelik, wanienka itp to trochę nas uderzy po kieszeni
Iskierko lozeczko przewaznie 120x60cm :)
ale nie musi takie byc, kup sobie jakie chcesz, tylko wiadomo lepiej kupic 120x60, bo dziecko rosnie i przyda sie wieksze na dluzej. ja w salonie mam kolyske, ktora jest mniejsza od lozeczka, ale to na pare miesiecy, potem przeprowadzamy sie do boxa :-D
Box - masz na mysli takie kwadratowe łóżeczko? Też gdzieś takie widziałam, nawet było składane, ale nie mogę znależć informacji czy jest też podnoszone. Naprawdę nie chciałabym kupiować niepotrzebnych rzeczy, albo takich, z których dziecko szybko wyrośnie.
Wy jesteście młodsze i wam się zawsze mogę to jeszcze przydać. Ja natomiast już raczej więcej dzieci nie planuję:-D:-D:-D

Oj kurde, to dobrze ze wspomnialyscie, mi by do glowy nie przyszlo wczesniej mierzenie odleglosci pomiedzy szczebelkami, a jestesmy na etapie rozgladania sie, powoli chcemy zaczac kupowac, co by nam sie na wrzesnien wszystko nie zwalilo. Prawdopodobnie lozeczko z komoda dostaniemy od znajomych chociaz na dole tez dobrze by bylo miec jedno na dzien . napewno zwroce uwage na odleglosc.

Iskierko czasem na niedzieli ktos ma lozeczko w bardzo dobrym stanie do sprzedania, jedno mozecie kupic uzywane, przeciez mozna umyc , posciel i materac mozna kupic nowe, zawsze jakas kasa w kieszeni . najgorzej jest chyba z wozkami, bo na tym sie w ogole nie znam , ciezko sie ogarnac w swiecie nowych przedmiotow, ktore trzeba kupic :D

Iskierko sa boxy drewniane ale tez fajne sa takie z materialu jak lozeczka turystyczne ,skladane i po klopocie.

Iskierka tak dokladnie, box to takie kwadratowe lozeczko :) ma 2 poziomy, poziom wyzszy dla noworodka/niemowlaka i drugi poziom to jak juz dziecko wieksze i umie stawac, pozniej moze sie tam bawic, a Ty spokojnie mozesz cos porobic, np. w kuchni. Dobra rzecz. Ale tez zamiast boxu mozesz sprawic sobie np. lozeczko turystyczne, mieciutkie, w baby dump kosztuje chyba 30 czy 40e (najtansze) i tez moze byc jako box.
a co do wozka to uwazam, ze nie ma co przeplacac jesli kogos nie stac, bo to naprawde spory wydatek, ja dostalam wozek od znajomych w prezencie, takze nie musialam nic szukac, ale z tego co wiem to w prenatalu jak sie teraz kupi wozek to dostaje sie oprocz tego 120e (chyba tyle) gift card i mozna sobie jeszcze cos w prenatalu za to kupic, takze sie oplaca :):tak:

Ja mam w tARNowie łóżko drewniane - nie używane ani raz i kojec kwadratowy duży - to Miśka może w Nim spędziła z 5h razem ;P i tu mam łóżeczko turystyczne w którym spała może z miesiąc i łóżeczko drewniane którego nienawidzi... ;P nie wiem po co na co mi tyle tego było hahahahahaahahahah... :) jak i tak śpi ze mną...

7axe7 ja nie chce przyzwyczajac dziecka do spania ze mna.. Tomcio ma swoj sliczny Kubusiowo-Tygryskowo-Prosiaczkowo-Klapouchowy pokoik, wiec mam nadzieje, ze bedzie mu sie tam podobalo :D A u mamusi i tatusia kolor piaskowy na scianach, czyli nuda :D Bralas coreczke do siebie od poczatku, czy pozniej zaczelas, bo z czasem nie chcialo Ci sie wstawac do niej w nocy? :D

witam:-) - doczytac was to jak przedrzec sie przez dzungle:szok:...fajnie wam ze w domku siedzicie i macie tyyyyyle czasu hihi...:tak:mialam cos napisac ale wszystko juz mi z glowy wylecialo:dry: tyle pamietm ze jesli chodzi o pogode n weekend zapowiadaja opady...a my jutro idziemy na barbecue,,,:baffled:

Milego weekendu....:tak:

reklama
Do góry