reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Iskierka tak dokladnie, box to takie kwadratowe lozeczko :) ma 2 poziomy, poziom wyzszy dla noworodka/niemowlaka i drugi poziom to jak juz dziecko wieksze i umie stawac, pozniej moze sie tam bawic, a Ty spokojnie mozesz cos porobic, np. w kuchni. Dobra rzecz. Ale tez zamiast boxu mozesz sprawic sobie np. lozeczko turystyczne, mieciutkie, w baby dump kosztuje chyba 30 czy 40e (najtansze) i tez moze byc jako box. a co do wozka to uwazam, ze nie ma co przeplacac jesli kogos nie stac, bo to naprawde spory wydatek, ja dostalam wozek od znajomych w prezencie, takze nie musialam nic szukac, ale z tego co wiem to w prenatalu jak sie teraz kupi wozek to dostaje sie oprocz tego 120e (chyba tyle) gift card i mozna sobie jeszcze cos w prenatalu za to kupic, takze sie oplaca :):tak:
Tylko, że łóżeczko turystyczne nie jest dwupoziomowe, więc odpada dla niemowlaka, bo jak będę w nim 3 razy w ciagu dnia układała 1-3 miesięczne dziecko to chyba mi krzyż pęknie:baffled:Wózek to widzialam fajne w Baby-waltz -ten lub ten taki 3 w 1, czyli gondola, spacerówka i fotelik niemowlęcy i chyba sie na niego zdecyduję bo będzie mi służył na dłużej.
Ja mam w tARNowie łóżko drewniane - nie używane ani raz i kojec kwadratowy duży - to Miśka może w Nim spędziła z 5h razem ;P i tu mam łóżeczko turystyczne w którym spała może z miesiąc i łóżeczko drewniane którego nienawidzi... ;P nie wiem po co na co mi tyle tego było hahahahahaahahahah... :) jak i tak śpi ze mną...
Właśnie tak miałam ze starszymi dziećmi. Bralam na karmienie do siebie i już nie odkładałam, potem siedzenie w łóżeczku było dla nich karą i darły się jak opętani. Teraz chciałabym tego uniknąć i dlatego pomyśłałam o tym lożeczku dosuwanym do naszego łóżka - niby śpi z nami a osobno. Tyle, że ono jakieś małe jest....A jutro chyba pojadę po wanienkę z marketplaats za 20€ ze stojakiem....

reklama
Iskierka, drugi wozek odrzuc odrazu. nie ma pompowanych kol, tylko plastikowe... Nie chcialabym siedziec/spac w wozku na takich kolkach :( nawet dobre amortyzatory nie zamortyzuja kostki brukowej. jest to dla dzidziusia niewygodne. kupujac wozek zwroc uwage na pompowane kolka i zeby byly tez amortyzatory :) wtedy dzidziusiowi jedzie sie mieciutko, nic mu nie puka i nie stuka, wiec smacznie sobie spi na spacerku :):)

Nana, z całym szacunkiem - nie zamierzam kupować niczego w PL, bo nie mam tego jak przywieźć, więc dziękuję za pomoc, ale z linków nie skorzystam.
Bardziej interesuje mnie zakup tu na miejscu w Holandii.
Pozdrawiam
TheHague - nie przesadzajmy... W Holandii nie ma takich dziurawch chodników jak w Polsce :-D, a tu gdzie ja mieszkam to zamiast brukowanych chodników są asfaltowe ścieżki rowerowe :-D.
Nie moge patrzeć wyłącznie na kółka, bo sorki nie dam za wózek 500€ i więcej.....
Owszem, chcałabym by kółka były zwrotne, ale plastkowe czy pompowane to naprawdę nie ma znaczenia. Wyściółka wozka jest miękka, przeważnie zawsze wkłada się dodatkowy kocyk, a troszkę wstrząsów jeszcze nikomu nie zaszkodziło:-D

Ostatnia edycja:
Oj ISKIERKO ty zawsze opacznie zrozumiesz wiem ,ze nie bedziesz kupowac z polski pokazuje ci tylko jakie sa mozliwosci bo latwiej mi jest szukac na polskich stronach.To samo mozna kupic tutaj i uzywane i nowe co chcesz.Z calym szcunkiem chcialam pomoc:-(

Ja na pewno będę kupować wózek na pompowanych kołach. Do Polski jeździć będziemy a nie chcę, żeby Mała miała jakieś trzęsienia ziemi podczas spaceru.

Iskierka: A macie tylko ścieżki rowerowe, czy chodnik i pas ścieżki? Pytam, bo jak mieszkałam we Wrocławiu, to nic mnie tak nie irytowało, jak łażący po ścieżce ludzie z wózkami i to nie, że z boku chodzili, tylko centralnie po środku :angry:. Gdyby nie to, że tam dzidzia w wózku, to bym ich z miłą chęcią rozjeżdżała.

Wiem, że chciałaś pomóc. Wiem też ze sa osoby które specjalnie kupuja w PL bo tam "taniej". Mnie niestety z transportem wyjdzie na to samo, więc dlatego piszę, że polskie stronki mnie nie interesują :-D
Astrid, ja mieszkam centralnie na wsi, więc chodniki "brukowane" policzyć można na palcach jednej ręki.
Na większe zakupy i tak muszę jeżdzić samochodem, więc aż task bardzo dziecko tych "kocich łbów" nie odczuje.
Co do wyjazdu do Polski... W tym roku nie pojedziemy, w najbliższym MOŻE, ale jak juz to tylko na 2 tygodnie. Zresztą jeśli mam być szczera, to wolałabym wyjechac gdzieś na prawdziwe wakacje, by odpocząć, a nie męczyc sie w Polsce z 3 dzieci (w tym dwoje prawie dorosłych) i rodziną swoją czy męża na 45m2.....
Nie mogę więc kupowac wózka biorąc pod uwagę warunki w PL.

Ostatnia edycja:
Nie chodzi o to zebys z tych stron kupowala tylko zobaczyla jaki jest asortyment i za czyms takim co ci sie spodoba mozesz rozejrzec sie tutaj.Ja tak zawsze robie bo czasem to czlowiek nie wie jakie sa nowinki i co jest na rynku dostepne.Np. nie wiedzialam ze dostepne sa takie zestawy z ktorych mozna zrobic box duzy dla dziecka a pozniej wykorzystac jako bramke na schody takie cos bylo miedzy innymi wlasnie w tych linkach.Chcielismy takie cos kupic uzywane ale facet do dzis sie licytuje juz kilka miesiecy i sprzedac nie chce he he

Ostatnia edycja:
Z hemy tez lubie,fajny styl jest.a ostatnio mi sie udalo kupic malym piekne sweterki z Esprit,normalnie kosztowaly 45 euro jeden,a ja kupilam za 7 euro jeden!uwielbiam wyprzedaze hihi

Tak, ja też Hemę bardzo lubię. Z tych tańszych sklepów polecam Zeemana, bo mają czasem fajne bodziaki (Disney, Ulica Sezamkowa, Snoopy) i są dobrej jakości, z bluzkami i spodniami już różnie, ale czasem można coś fajnego upolować:-D
Z Wibry mam tylko 4 koszulki dla Janka w różnych rozmiarach i jak na razie używam 2 i są oki, nie rozciągają się.

A mój ulubiony dzieciowy sklep tutaj to zdecydowanie C&A, ale Janek ma już rozmiar 74...nad czym troche ubolewam, bo te najsłodsze wdzianka są do rozmiaru 68;-)

reklama
Do góry