reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

Wlasniue jestesmyu na pierwszym spacerku...czuje,ze wracam do zycia.co za pogoda!geweldig! :) my na szczescie tv nie mamy,wiec nie mam zmartwien typu mecze czy formula :)

reklama
7axe7 Wspolczuje, ale musisz postawic na swoim, rodzina i dziecko chyba wazniejsze niz telewizja. Napewno jakbys nie dalej przytakiwala na jego mecze i rozklad tv, zapewne za pare lat sie juz nigdzie nie ruszycie.

ja tez sie ciesze , ze moj jakos nie jest za bardzo za sportem ani nie ma jakiegos szczegolnie absorbujacego hobby poza grzebaniem w elektronice. pogrzebie sobie troche, to takie chyba terapeutyczne.

Sencilla, popieram brak posiadania tv, tez tak kiedys mieszkalam , mialam duzy screen i mac`a podlaczonego wrazie checi obejrzenia filmow w internecie. Od razu czlowiek jakos oczyszcza sobie mozg, najgorsza jest chyba polska telewizja, duzo reklam, wciaz te same , przewaznie malo inteligentne filmy i jeszcze te wiadomosci :/ czlowiek sie nakreca nie wiadomo po co.

Nana dzis podobno czy tez wczoraj debata w europarlamencie, chca wymusic zamkniecie tej strony. ciekawe jaki bedzie outcome...

Ja z racji tego, że mam zakaz spacerowania (buu :-(), umyłam gary i pogibałam się na piłce do ćwiczeń, no i przy okazji wietrzę mieszkanie. Mam nadzieję, że M. wróci szybko z pracy, to może chociaż razem po jakiś chleb pójdziemy i skorzystamy z tego słoneczka.

My juz po plazy ,alez pieknie:tak: W samych swetrach da sie siedziec:tak:Ta holandia nie przestaje nie zaskakiwac:-D ostatnio [isala ,ze juz chlopak w japonkach chodzil:szok::tak::-D A dzis dwie babki sie opalaly,:szok::szok::baffled: a jedna to nawet bez biustonosza ,ze jej w cycory zimno nie bylo:-D:-D:eek::baffled: nawet im fotke zrobilam ,zeby miec dowód :tak:
Biore sie za pieczenie nalesnoków:-)

Ja juz też zapowiedziałam małzonowi że jak w sobotę taka pogoda to nad morze lecimy! Ale mój chętny i też ma nadzieję że weekend będzie ładny.
Aynia z cenami w tym roku z biur podróży jest tak że w PL są drogie, bo chyba kupowali jak kurs euro był po 4,5.
w tamtym roku jak byłam w ciąży to byliśmy na wakacjach z animacją dla pasierbicy i powiem że to super sprawa!!!Ona się nie mogła doczekać jak pójdzie na te zajęcia i obiad szybko, szybko bo animacje się jej zaczną...;-)

Ja juz po zakupach, w lodówce trochę przybyło:-) Większe zakupy to w sobotę z mężem, bo sama nie mam zamiaru dźwigać ciężarów;-)

Iskierko- kurcze ja tego nienawidze, jakby tam bylo niewiem ile sprawdzania, zeby zobaczyc czy pieniazki nie doszly, no ale najwazniejsze, ze chociaz tygodniowka przyszla. No nic tam sie nie smutaj, hormony , mi tak tez odpieprza ostatnio co nie zrobie zle to placze jak nastolatka. Wazne ze zdjecia odzyskane :)
Dzięki za dobre słowo. Ogólnie nastrój w ciąży mam dobry, czasem tylko są takie dni jak dziś, a dam sobie głowę uciąć, że wieczorem na gg odezwie się mama z nieśmiertelnym pytaniem o pracę i finanse... Wiem, że sie martwi ale nic mnie tak nie wkurza jak takie pytania:angry:
Tak naprawde zwykli obywatele maj to wszystko w nosie ale jak im sie ciagle mowi jaki to polak zly i podsowa ciagle przyklady na to,no to zaczynaja sie nakrecac negatywnie.No i ten co do polaka nic nie mial to zacznie miec.Poprzez tworzenie takich stron i popieranie ich to holendrzy pokazuja nam ,ze wcale nie chca bysmy sie integrowali ,nie tedy droga ,to nie przyniesie nic dobrego.
Dokładnie o to chodzi. Im dłużej się coś komuś wmawia tym mocniej on zaczyna w to wierzyć nie sprawdzając jak jest naprawdę.
Generalnie ja się tym na razie nie przejmuję, ja sobie poradzę, ale mam dzieci w szkole, a nastolatki potrafią być okrutniejsze od Wildersa....

Dzisiaj to bylo potepili niby te stronke ale co z tego jak nawet my sami mamy podzielone zdania.

Niech ją w końcu zamkną i nałożą porządną karę :angry:. U nas tak się "pieścili" ze stroną Krew i Honor nawołującą do nienawiści dla wszystkich nie-Polaków i zwolenników nie-Polaków/"lewaków" i w końcu ją zamknęli. Mam nadzieję, że nadal nie działa.

Anna , bo chodza sluchy, ze Polskie biura podrozy sa coraz bardziej zadluzone, a swoja droga co chwile slyszy sie o 30 % wzroscie sprzedazy w przemysle turystycznym, nie lapie juz tego, to chyba wszystko w Polsce tak dziala ;D

Iskierko, tak masz racje to juz sprawdza swietnie w Ameryce, im wiecej bedziesz ludziom powtarzac, tym szybciej w to uwierza, to jest sprawdzony mechanizm. Mam nadzieje,ze dzieci sie szybko zaklimatyzuja, nie wiem jak dlugo tu chodza do szkoly, ale rozumiem, ze z pietnem 'polaka' sie zyje czasem przez dlugi czas.

Mnie najbardziej w Holandii przeraza fakt, ze wszystko jest tu tak tolerowane, ze ludzie daja przyzwolenie spoleczne na takie zboczenia jak patria pedofili czy tez strona internetowa partii , ktora poniekad ciagnie sznurki w Holandii o pogladach zupelnie rasistowskich. W kraju panuje taka znieczulica, ze w sumie nic juz nikogo nie rusza. Jakby byl legalny seks ze zwierzetami , czy tez sprzedaz polakow na organy tez by to ludzi nie ruszalo pod odpowiednia propaganda. Ostatnio nawet troszke poluzowano ustawe dotyczaca eutanazji, niebawem bedzie dostepna na telefon , niczym pizza. mamy swietny przyklad z przeszlosci, gdzie Hitler calemu narodowi byl sklonny wmowic swoje przerazajace poglady do stopnia, ze ludzie zatracili swoje ludzkie odruchy...

Ostatnia edycja:
reklama
Właśnie oglądam na tvn style program o jakiejś szkole tańca dla dziewczynek. To jest tak samo powalone, jak konkursy miss dla dzieci. Oczywiście dzieje się to w USA a te dziewczynki są terroryzowane wręcz przez swoją trenerkę i nakręcane przez mamuśki z ambicjami. W życiu nie zmuszałabym dziecka do czegoś takiego, bo pewnie jakby spytać te dzieci, to mało która jest tam, bo chce, tylko dlatego, że mama od niej tego wymaga. Już nie wspomnę o kilogramie tapety na twarzy i strojach jak z burdelu :szok:.

Co do dyskryminacji, to najbardziej się boję, że może dotknąć mojego dziecka (mimo, że się jeszcze nie urodziło). No ale nie chcę się już niepotrzebnie nakręcać. Nie wolno się denerwować w ciąży :no:.

Do góry