reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

O ja to podróżować uwielbiam!!!Z mężem jesteśmy wyluzowani i lubiliśmy(jak tymcia nie było) kupić bilet pierwszy nocleg zarezerwować i dalej spontanicznie...były różne fajne przygody i w taki sposób można naprawdę poznać kraj do którego się jedzie.
mi się też skandynawia marzy ale zawsze jest coś innego...i jescze Islandia...

reklama
O ja to podróżować uwielbiam!!!Z mężem jesteśmy wyluzowani i lubiliśmy(jak tymcia nie było) kupić bilet pierwszy nocleg zarezerwować i dalej spontanicznie...były różne fajne przygody i w taki sposób można naprawdę poznać kraj do którego się jedzie.
mi się też skandynawia marzy ale zawsze jest coś innego...i jescze Islandia...

My tak trafiliśmy do Holandii na podróż poślubną. Kupilismy najtańszy bilet, jaki był na wizz air i fruu :D. Zwiedziliśmy wtedy Hagę i Amsterdam. Pierwsze dwa noclegi musieliśmy spać w Mercure w Hadze, bo cały Amsterdam był zawalony, bo jakaś konferencja była. Potem spaliśmy na kampingu w Amstelveen :D

Wiecie co, ja to generalnie wszedzie bym pojechala , naprawde moze oprocz Stanow, bo nienawidze tego kraju po prostu , mimo, ze wiem ze maja ladne zakatki. Mnie tez kreci ten pociag z Amsterdamu co leci przez warszawe, moskwe i kopenhage , a przejechalabym sie ;D

reklama
ale naskrobalyscie dziewczynki! ciezko nadazyc :)
ja za czasow studenckim podrozowalam baaardzo duzo, zwiedzilam prawie wszystkie kraje Europy, i troche Azji tez :tak:
mialam swietna paczke podroznicza na studiach, swietnie nam sie razem jezdzilo. BYlo to dzikie wyprawy, hihi, najczesciej stopem (np. przez Francje, Norwegie), spanie na dachach hoteli (praktykowane czesto przez turystow na Bliskim Wschodzie, to podczas naszej podrozy do Jordanii i Syrii). Chodzilo o to, aby jak najtaniej i jak najciekawiej :tak:
mam duzo cudownych wspomnien.
W skandynawii bylam kilka razy, jestem zachwycona, polecam NOrwegie, to jest po prostu cudowny kraj, Szwecja tez, malo ludzi, duzo lasow, i wszedzie mozna sie rozbijac namiotem, byle 150 m od najblizszych zabudowan, ogolnie ludzie tolerancyjni i spokojni, nigdy nie zapomne ogniska przy namiocie nad fiordem, jejku, bajka :)
te moje kolezanki z tej paczki to dotad bezdzietne i niemezate, jezdza teraz tak po calym swiecie:tak: one juz chyba wszedzie byly :-DKolumbia, Peru, Argentyna, Afryka, Nowa Zelandia, Australia, i duzo innych, teraz leca do Indii.
Wszystkie pracuja w Lufthansie, wiec maja jakies takie dojscia do tanszych biletow. Ach, uwielbiam podroze :tak: mam nadzieje, ze nasze dzieci tez zalapia bakcyla i bedziemy razem jezdzic. PO raz pierwszy bylismy pod namiotem, jak Marys miala 2,5 roku, a Tosia roczek. Bylo super :tak: Ostatnio tez bylismy, troche ponad 9 miesiecy temu, na wyspie Texel, i tam poczelismy Lilusie :rofl2::tak::-):happy:

Do góry