Iskierka71
Fanka BB :)
Witam Was serdecznie. Właśnie się zastanawiam czemu dziś rano wstałam dosyć wcześnie jak na moje możliwości - o 9.00 już byłam WYSPANA
No właśnie, przez niektórych nie znaczy że nie przez wszystkich. Teraz Wilders jest w rządzie, Rutte go broni swoim milczeniem i brakiem reakcji. Kto wie, czy za rok, dwa nie uzyska większego poparcia i nie zostanie np premierem Holandii... Zacznie rządzić po swojemu, doprowadzi do rozwiązania UE lub do tego by Holandia wystąpiła z UE i co wtedy? My bez obywatelstwa możemy w każdej chwili zostać deportowani... Oczywiście to czarny scenariusz, ale nikt nie powie, że tak się nie może stać. Co z tego że Wilders jest "mieszańcem", jak w tej chwili jego poglądy zaczynają przypominać poglądy Hiltera??Inna sprawa - ja osobiście chcę tu zostać na stałe i dlatego uważam, że powinnam w przyszłości starać się o tutejsze obywatelstwo, a jeśli nie ja to przynajmniej moje dzieci.Ayni, ja też mam konto w banku, wszyscy mamy - ja i mąż i dzieci, mamy dom z ogródkiem ze spółdzielni, mamy auto na żółtych blachach, ale miałam korowody z jego kupieniem, bo systemy nie przyjmowały nr polskich dokumentów (nie mam paszportu), mam raty w Wehkamp, ale np nie mogę wziąć telefonu na abonament, bo nie mam paszportu/holenderskich dokumentów/verblijfsdocument. Nie mogę wziąć domu pod hipotekę (abstrahując od tego że mnie na niego nie stać), znam ludzi, którzy nie mogą wynająć mieszkania od maklera bo SĄ POLAKAMI. Ja nie mówię, że wszyscy Holendrzy uważają nas za ludzi drugiej kategorii. Ale są tacy, niestety....Moje problemy da się rozwiązać bo musiałabym wymienić prawo jazdy na holenderskie. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, by starać się o obywatelstwo, skoro JESZCZE jest taka możliwośćPrzez niektórych...dobrze napisane, w Amsterdamie nigdy tego nie odczułam
Dokładnie tak samo myślę. Politycy i rząd skutecznie obrzydzają ludziom życie w tym pięknym kraju.Iguana, porównałam Wildersa do Palikota bo generalnie chodziło mi o kogoś kto ma inne poglądy niż reszta i jest postacią kontrowersyjną.AnnaJ chciałabym byc dumna z mojej Polskości... Niestety nie jestem.. Kocham moje miasto rodzinne ale samą Polskę nie bardzo... Co w niej dobrego oprócz pięknych miejsc?
No proszę, gratuluję skierowania. Ja chyba też po ciąży poproszę o takowe bo mam podobnie - ręce mi cierpną strasznie....Ja juz wizyte u domowego zaliczylam i ...mam skierowanie do fachowca od kregoslupa hihi... cos mnie ostatnio dysk boli.. i rece mi w nocy cierpna...