reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

Dziewczyny,
zostalam po raz pierwszy na caly wieczor sama z maluchami. Musze sie Wam pochwalic, wszystkie trzy juz spia :tak:a wyzwanie, zwlaszcza, ze Liljanka ma straszne kolki, ale te dwie moje starsze to takie pomocnice, ze az milo, tak wszystko rozumieja, az mnie to wzrusza.. :zawstydzona/y:
Musze sie Was cos poradzic.. od porodu mam okropne bole glowy, zlwaszcza jak kaszle, to tak mnie lupie pod sufitem.. czy ktoras z Was tak miala? naprawde robi sie to uciazliwe i powoli uniemozliwia mi normalne funkcjonowanie...
oczywiscie ukochane paracetamoltje moge sobie w d... wsadzic, bo i tak nie pomaga :-D no, w sumie jakby to byl czopek... :szok::rofl2::happy2::-D

reklama
Iskierka jestem tego zdania co ty ,zapisalam sie do parafii jakis rok temu i nie mam obowiazku placic:happy2: Jesli mnie stac i mam taka wole to moge:tak: Kiedys pewien pan sie wypowiadal o kiedzu ,ze taki i owaki a jak sie zpytalismy czy byl chodz raz w kosciele ,on na to nie :baffled::baffled: i tak to bywa z tymi opiniami:tak:

Sencilla gratuluje juz uspionych coreczek,co do glowy to nie poradze ci nic:no:

Tez mam pytanko czy ta dopinka do wozka na nogi dla dziecka pasuje do wszystkich wozkow? Myslalam sobie sciagnac wozek z pl ale czy dopinka bd pasowac?:baffled:

Musze sie Was cos poradzic.. od porodu mam okropne bole glowy, zlwaszcza jak kaszle, to tak mnie lupie pod sufitem.. czy ktoras z Was tak miala? naprawde robi sie to uciazliwe i powoli uniemozliwia mi normalne funkcjonowanie...
oczywiscie ukochane paracetamoltje moge sobie w d... wsadzic, bo i tak nie pomaga :-D no, w sumie jakby to byl czopek... :szok::rofl2::happy2::-D
Sencilla sprawdź na tej stronce co możesz brać. Myślę, że znajdziesz tam coś dla siebie (i holenderski odpowiednik)
No i oczywiście gratuluję córeczek - wszystkich trzech:-)
Jeśli maleńka ma kolki, to albo za łapczywie ssie, albo nie odpowiada jej coś z twojej diety, co będziesz musiała chwilowo wyeliminować....
Spróbuj podawać herbatkę z kopru włoskiego lub... rozgrzej troszkę pieluszkę (letnim żelazkiem) i przyłóż do brzuszka maleńkiej.
Pozdrawiam

Tez mam pytanko czy ta dopinka do wozka na nogi dla dziecka pasuje do wszystkich wozkow? Myslalam sobie sciagnac wozek z pl ale czy dopinka bd pasowac?:baffled:

Z tego co się orientuję to każda firma ma swoje dopinki. Jak ściągniesz wózek z Polski to od razu ściagnij i śpiworek na nogi też tej firmy. Ewentualnie już z wókiem możesz wybrać się do sklepu i na miejscu poprzymierzać śpiworki...Wiem, że Prenatal ma swojej produkcji śpiworki pasujące do większości spacerówek, ale są tylko w kilku kolorach (najczęściej czarny i srebrny).

Jeśli maleńka ma kolki, to albo za łapczywie ssie, albo nie odpowiada jej coś z twojej diety, co będziesz musiała chwilowo wyeliminować....
Spróbuj podawać herbatkę z kopru włoskiego lub... rozgrzej troszkę pieluszkę (letnim żelazkiem) i przyłóż do brzuszka maleńkiej.
Pozdrawiam

Iskierka, nie zaleca się przy karmieniu piersią podawać inne napoje. Ja podawałam Infacol (bo to zaledwie kilka kropli, rewelacyjnie zadziałał). Całkowicie nie zgadzam się z teorią, że jeśli dziecko ma kolki, to coś przeszkadza mu z diety matki. Najprawdopodniej powstawanie kolki może mieć związek z zaburzeniami przewodu pokarmowego wywołanymi brakiem równowagi między bakteriami występującymi w organizmie i trzeba to poprostu przetrwać.
http://www.poradnia.pl/ratunek-dla-maluchow-cierpiacych-na-kolki.html

Ostatnia edycja:
Iskierka, dzieki za linka, zaraz poczytam. ja sie przedwczesnie pochwalila, bo Lila sie caly czas budzi i placze z bolu.. a ja placze z bolu glowy.. matko Swieta, ratujcie :szok::no:

LUCY trądzikiem niemowlęcym się nie stresuj. Duużo dzieci je ma - Moja Misia też miała. Zejdzie samo :) Przemywaj solą fizj /Nie rumiankiem broń Cię Panie Boże/ i daj trądzikowi czasu :) Możesz co najwyżej posmarować delikatnie sudocremem bo zawiera cynk, który wysusza ;) co do wagi. MIałam podobnie jak Ty.. szybko zleciało 12kg a później poprostu ćwiczyłam ;) rowerek i ćwiczenia na macie 30 min :) Ciężko się zabrać ale jak zobaczysz efekty (u mni ebyło pół kilo tygodniowo) będziesz chciała ćwiczyć dalej :) Ja przytyłam ponad 3 dyszki... Teraz stoje na 61.... i mam nadzieję, że uda mi się w Polsce schudnąć przynajmniej te 3kg... :) Powodzenia! :)
AniaJ kawał Byczka z Twojego Tymcia :) To moja KLucha waży 9600 a ma 11 miesięcy hehehe. ALe ogólnie była dziewczynka w wieku Miśki na szczepieniu i uda miała 2x moja Miśka, ale na butelce od urodzenia więc pewnie dlatego :) a co do płaczu... Moja Miśka też ryczała jak ją kobitka ważyła a później jak ją lekarz badał... Bez szału. Ciekawe co się będzie działo w Polsce jak nagle będzie tyle ludzi a tu tylko tata i mama.
Iguana ale mi narobiłaś smaka na czekoladę heheheh... faaajne te króliczki. Też chce takie!
wiatraczek zdolniacha z Twojego synka hahahaha :) świetne!
Iskierka czemu Cię rozwaliłam na łopatki!? ;PP :)
Sencilla ale z Ciebie Super Mamcia :) a co do główki.. Miałaś podczas porodu znieczulenie? Może od tego Cię główka boli.. że ciągle na wysokich obrotach... a po znieczuleniu powinno się przynajmniej jedna dobę odpoczywać, leżeć... Mam nadzieję, że szybko przejdzie!

Dziewczynki po jakim czasie po odstawieniu piersi dostałyście okres? I czy wiecie jak tu jest z tabletkami antykoncepcyjnymi ? Jak cenowo? Muszę się przejść do lekarza... ciekawe czy mi przepisze tabletki na 2 miesiące bo przecież jadę do Polski :)

Ostatnia edycja:
7axe7, mialam znieczulenie, ta taka pompke, nie zzo, a podobno po zzo boli glowa czasem.
co do okresu, to ja dostalam jeszcze w trakcie karmienia piersia, i to mialam od razu regularny, co 28 dni :) warto pamietac, ze karmienie piersia oslabia plodnosc, ale nie zapobiega ciazy... :no:

Ja przyznam się szczerze, że od porodu nie mam jakoś ochoty na seks..więc o ciążę się raczej nie martwię.. choć wiadomo test sobie zrobię przed wzięciem tabletek :) możę jak wezmę tabletki i będę wiedziała, że jestem zabezpieczona, to mi się zachce... dlatego właśnie planuje jutro się wybrać do lekarza.... ciekawe tylko kiedy okres przyjdzie :)

reklama
Sencilla nic na siłę... :) Jakoś daje radę hehehehehehe ... MUSI! :) choć przyznaję raz na miesiąc w moim wieku to chyba nie zbyt dobrze co? Mocne postanowienie poprawy będzie musiało być.. :)

Do góry