reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

Czesc dziewczyny, my calkiem niedawno wrocilismy do domu, ach co za wrazenia! Piekna poczekalnia z super jezzowa muzyka, polozna nie robila zadnego problemu z ubezpieczeniem , pokazala nam dzidzi,ale wlasnie nam spalo, kazala kaszlnac zeby obudzic, no i sie obudzilo, przekrecilo do nas pleckami, potem zaraz spowrotem pokazac buzke i pomachalo , wyprostowalo nozki. ma 7 cm i termin wyliczony jak na kalkulatorach w internecie wstepnie na 20 wrzesnia. Przyszly tatus ogladal z polozna a ja na tv wiszacym , jak wrocilismy do stolu to nawet swojego nazwiska nie mogl wypowiedziec pod wrazeniem byl ze zobaczyl co tam sie rusza :-)i dostalismy walizke z gazetkami, kremik palmersa,grawitamon, skarpeteczki i maskotke .Pochwale sie zdjeciami Zobacz załącznik 446511

Astrid -
kawke zbozowa kupisz w kazdym supermarkecie na stoisku dla diabetykow , gdzie sa same herbatki i wafle bezcukrowe, bedzie tam napisane granenkoffie i cos jakby cykorie czy cos takiego. ja wlasnie taka pije i wmawiam sobie, ze to prawdziwa ;D

Pozdrawiam was i lece sie dalej ekscytowac , maila wysle do polski ze zdjeciami,ach!! Buzka!

Ayni he he fajnie sie czytało że musiałas maluszka budzić , biedactwo :( Moje to na obydwu usg sie strasznie wierciło, że nawet pani co robiła usg sie smiała ;) Taki wiercipiętek ,no ;) Piękne sa te fotki :)

reklama
Ayni he he fajnie sie czytało że musiałas maluszka budzić , biedactwo :( Moje to na obydwu usg sie strasznie wierciło, że nawet pani co robiła usg sie smiała ;) Taki wiercipiętek ,no ;) Piękne sa te fotki :)

Moja tak się wierciła, że kobitka nie mogła jej pomierzyć, ani sprawdzić, czy wszystko jest z nią ok. Ale za to badanie trwało dłużej i mogłam się na Małą spokojnie pogapić, a przy okazji było dużo śmiechu. Ostatnio, jak położna badała czy serducho dobrze bije, to Mała ją kopnęła za to, że przy niej gmerała :D.

No Madziula, a ty juz bylas dzis? Co Ci tam wypatrzyli u dzidzi miedzy nozkami ? Wlasnie wrocilam sie troche do tylu i widze, ze bedzie meisje!! Hoeraaaaa!!! Gratuluje, ja powiem w sekrecie, ze tez licze na dziewczynke, no ale tatus sklania sie ku chlopcu, zobaczymy co bedzie za pare tyogdni ! :) jeeeej , super!! teraz szalenstwo zakupowe, czas , start!! u mnie na wsi w 2nd hand sa super ciuszki dla dzieci, ajjjj :) niektore nowe!

A my dziś dotarliśmy na szczepienie....Tymek waży 7600 i ma 66 cm. Chyba nie jest dzieckiem tolerancyjnym bo jak zobaczył pielęgniarkę w czarnej burce, która go tylko zaczęla brać na ręce to odrazu zaczął się drzeć...:confused:

Hej wszystkim :)
Moja Lucy dzisiaj caly dzien spi... i noc tez byla spokojna, chyba dlatego ze wczoraj 6godz buszowala hehe
Thehague - moja kramzorg tez powiedziala zeby tylko z zewnatrz czyscic uszy :) i tak robie :) i widzialam ze dziewczyny pisaly tutaj o tym programie porodowka i przypomnialo mi sie jak to ogladalysmy a zaraz potem zaczelysmy rodzic po kolei, najpierw ja potem Ty hehe wiec uwaga laski bo tez sie zabardzo naogladacie i zaczniecie przedwczesnie rodzic hehe

A cos tam pisalyscie o biurze podrozy, to tutaj w NL jest polsko holenderskie biuro porozy :) w zeszlym roku bylismy z tym biurem w paryzu (polecam) :)
A co do pekania to ja sama peklam i mialam 4szwy, jak mnie szyly to dostalam znieczulenie i balam sie ze jak mnie pusci to bedzie bardzo bolalo... a ja czulam sie suuper :) wiec niema sie co bac za wczasu :) i z ta "niespodzianka" to tez niema co panikowac :) kazdemu moze sie zdazyc, polozne tyle sie tego naogladaly ze dla nich to normalne... pozatym organizm czesto sam sie oczyszcza jak juz zaczna sie pierwszeskurcze, ja mialam i biegunke i wymiotowalam, oczyscilo mnie calkowicie hehe

A kobitki te co juz maja maluszki mam dwa pytania - moja Lucy ma ten tradzik niemowlecy, jak ja kapie w krochmalu to nie wyglada to az tak zle ale teraz dwa dni kapalam ja normalnie z plynem i dzisiaj ma taka wysypana buzke ;( macie jakies doswiadczenie z tym paskudztwem, bo ja juz zalamuje rece. Ta w CB powiedziala ze to sie miesiac utrzymuje i jest calkiem normalne ale i tak jutro ide z tym do lekarza... ehh a drugie pytanie to jak szybko doszlyscie do siebie po porodzie, bo tu tez powoli zaczynam zalamywac rece ;( ja przytylam 20kg, w szybki tepie schudlam 12kg a teraz nic, waga stoi w miejscu ;(

No Madziula, a ty juz bylas dzis? Co Ci tam wypatrzyli u dzidzi miedzy nozkami ? Wlasnie wrocilam sie troche do tylu i widze, ze bedzie meisje!! Hoeraaaaa!!! Gratuluje, ja powiem w sekrecie, ze tez licze na dziewczynke, no ale tatus sklania sie ku chlopcu, zobaczymy co bedzie za pare tyogdni ! :) jeeeej , super!! teraz szalenstwo zakupowe, czas , start!! u mnie na wsi w 2nd hand sa super ciuszki dla dzieci, ajjjj :) niektore nowe!

a dzisiaj dzisiaj i własnie o to chodzi że nic nie wypatrzyli hehehe przewaznie tak jest ze facet chce chłopczyka a kobieta dziewczynke , ja tez strasznie chcialam dziewczynke a z czasem tak poł na poł oby wszystko w porządku było ;) no, najpierw musimy pokoik zrobić , bo od przeprowadzki zrobiliśy tylko podłoge i sciany czekają :) wszystko przed nami, zreszta w maju planujemy urlop w Pl wiec tam sie nakupuje co taniej wyjdzie ;)

dziewczyny szukam jakiejś alternatywy wózka jak gdzies wyjezdzamy coś jak plecak na kółkach żeby schować jedzenie,picie jakies ciuchy Nie duzy dobry na męża plecy :-D

A mi sie udało dzisiaj dostać fajne czekoladowe króliczki dla rodziców i teściów..królik-niemowlak ze smoczkiem;-) firmy Jamin, ale coś nie mogę znaleść niestety na stronie bo bym wam pokazała:confused:...a foty zrobić już nie mogę, bo zapakowane;-)

A tutaj inne ciekawe czekoladowe figurki wielkanocne jakie widziałam..
Czekoladowy kurczak-striptizer
_INCsendBinary.asp

i królik-paker:-D
_INCsendBinary.asp

reklama
Witam serdecznie wieczorową porą. Z trudem doczytałam do końca to, co napisałyście pod moja nieobecność, a trochę tego było....
też ciulowo spałam w ciąży..
7axe7 rozwaliłaś mnie tym na łopatki:-D:-D:-D Super:tak:
dziewczyny, czy ktoras z was sie orientuje jaki ksiadz odprawia w polskim kosciele w Amsterdamie?? ten sam co w Den Haag i Rotterdamie, czy ktos inny? Chodzi mi o chrzest, nie mamy slubu, a ksiadz z Hagi jakis taki nie przychylny..
Tutaj masz stronkę i tam wszystko pisze.
W parafii w R'damie jest tak, że jak się chce ochrzcić, przyjąć księdza itp. to trzeba się do nich zapisać (mają formularze) i wpłacać jakąś składkę. W sumie nie takie złe. Ksiądz jest całkiem sympatyczny i do pogadania. Przynajmniej takie wrażenie sprawia.
Formularze zapisu są, i owszem, ale właściwie wyłącznie po to, by ksiądz wiedział ile osób należy do parafii, ile dzieci ewentualnie będzie przychodziło na religię czy do ilu osób może wybrać się na wizytę duszpasterską.
Składka też jest (taki kerkbalans), ale jest to nieobowiązkowe. Kogo nie stać ten nie płaci.
Osobiście mam dobry, a nawet bardzo dobry kontakt z księdzem, mogę pogadać z nim o każdym problemie. Wiem, że jego poglądy nie każdemu się podobają, ale cóż... nikt nie jest idealny a ja w swoim życiu spotkałam gorszych księży....
Sama należe do parafii w Rotterdamie, moje dzieci chodziły tam na religię, syn przyjął pierwszą komunię, córka była tam bierzmowana, a najmłodsza pociecha będzie tam w sierpniu ochrzczona.
a drugie pytanie to jak szybko doszlyscie do siebie po porodzie, bo tu tez powoli zaczynam zalamywac rece ;( ja przytylam 20kg, w szybki tepie schudlam 12kg a teraz nic, waga stoi w miejscu ;(
Nie stresuj się tym i nie odchudzaj na siłę. Przez 9 miesięcy byłaś "podwójna" i teraz organizm ma jeszcze problem ze spaleniem zapasów. Daj sobie czas, już i tak dużo zrzuciłaś. :tak:

W ogóle to gratuluje kolejnej dziewczynki w brzuszku i super fotek z usg
Wiatraczek, masz zdolne dziecko:-)

Ja chyba mam jutro wolne, bo dziś nikt nie zadzwonił, żebym przyszła do pracy. Odeśpię trochę, albo wezmę się za porządki.
Boję się tylko, że - albo zadzwonią mi przed 8.00 z pytaniem dlaczego nie ma mnie w pracy, albo przed 12.00 żebym przyszła na popołudnie :crazy:
I tak źle i tak niedobrze...

Do góry