reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

reklama
Iskierka jestem tego zdania co ty ,zapisalam sie do parafii jakis rok temu i nie mam obowiazku placic:happy2: Jesli mnie stac i mam taka wole to moge:tak: Kiedys pewien pan sie wypowiadal o kiedzu ,ze taki i owaki a jak sie zpytalismy czy byl chodz raz w kosciele ,on na to nie :baffled::baffled: i tak to bywa z tymi opiniami:tak:
Dokładnie. Zauważyłam taką tendencję, że jak jednak osoba na coś/kogoś napsioczy to inne bezmyślnie to powtarzają nie mając ochoty/możliwości by to sprawdzić.
Ksiądz Trypuć ma swoje zasady, to prawda. No ale niestety nie może pozwolić wejść sobie na głowę...
Dużo ludzi przychodzi do kościoła we wrześniu/październiku by zapisać dziecko na religię do klasy pierwszokomunijnej i ma do księdza pretensje, że ten nie chce tego dziecka zapisać. Ja się nie dziwie, bo ksiądz już od lutego ogłasza w kościele i na stronie internetowej żeby zapisywać dzieci dużo wcześniej, bo on musi wiedzieć ile będzie dzieci, sprowadzić im książki itp. Ale oczywiście ludzie wiedzą lepiej, że ksiądz jest... niepoważny (delikatnie mówiąc).
Iskierka, nie zaleca się przy karmieniu piersią podawać inne napoje. Ja podawałam Infacol (bo to zaledwie kilka kropli, rewelacyjnie zadziałał). Całkowicie nie zgadzam się z teorią, że jeśli dziecko ma kolki, to coś przeszkadza mu z diety matki. Najprawdopodniej powstawanie kolki może mieć związek z zaburzeniami przewodu pokarmowego wywołanymi brakiem równowagi między bakteriami występującymi w organizmie i trzeba to poprostu przetrwać.
Ratunek dla maluchow cierpiacych na kolki - poradnia.pl
Kochana, ja wiem że się nie poleca:-) Ale niestety wiedza książkowa/internetowa często nijak się ma do życia i najlepiej działają stare, sprawdzone, babcine sposoby - oczywiście nie w każdym przypadku. na wszystko trzeba wziąć poprawkę - i na wiedzę encyklopedyczną i na babciną:-D:-D:-D Często trzeba działać szybko i zdać się na matczyny instynkt
matko Swieta, ratujcie :szok::no:
Duchem jestem z tobą - trzymaj się...
Iskierka czemu Cię rozwaliłam na łopatki!?
Tym stwierdzeniem - "ciulowo":-D:-D:-D
Dziewczynki po jakim czasie po odstawieniu piersi dostałyście okres? I czy wiecie jak tu jest z tabletkami antykoncepcyjnymi ? Jak cenowo? Muszę się przejść do lekarza... ciekawe czy mi przepisze tabletki na 2 miesiące bo przecież jadę do Polski :)
Tabletki antykoncepcyjne przepisze ci lekarz domowy. Jak ja dostawałam w NL tabletki to miałam od razu w opakowaniu 3 listki (czyli na 3 miesiące) i płaciłam jakieś 12€...
Są ubezpieczalnie, które refundują tabletki w całości - przynajmniej były takie, ale nie wiem czy się coś nie zmieniło...

jesli chodzi o diete przy kolkach, to jestem zdania, ze moze je wywolywac krowie mleko w diecie matki. natomiast co do innych skladnikow to mysle, ze nie ma znaczenia. wolalabym to po prostu przeczekac, ale tak mi szkoda malej, chcialabym jej ulzyc.

Iskierka... no ja tak mówię ciulowo ;P ;) dziękuje za info!
Sencilla mi się wydaje, że to zależy chyba od dziecka czy są kolki czy ich nie ma... a Małej szkoda.. wiadome... jak ja dziękuję Bogu, że Misia kolek nie miała... a jadłam wszystko...

7axe7 to chyba musze sie wziasc za cwiczenia :( bedzie ciezko... a co do tabletek to ja juz biore od paru dni Cerazette, mozna je brac przy karmieniu piersia, tylko nie robi sie tej 7 dniowej przerwy bo sa slabsze, czuje sie po nich ok, 3opakowania kosztuja 7euro hehe smieszna cena, nie? chcialam spirale ale lekarz powiedziala mi ze moge 6tyg po porodzie ale radzilaby poczekac dluzej bo jeszcze scianki macicy sa miekkie i moze sie przesunac, wiec wzielam na 2 mies tabletki a za te 2 miechy ide zalozyc spiralke :) ja juz 3 tyg po porodzie zaszalalam z moim wiec musialam szybko zadbac o jakies zabezpieczenie hehe

Sencilla moja Lucy tez miala kolki przez pare dni, dawalam Infacol ale gowno dal (za przeproszeniem), plakalam razem z corcia, nie moglam patrzec jak sie meczy. Rodzice mowili mi zebym dala jej herbatke, ze pomoze, ale ja uparcie NIE BO NIE WOLNO!, ale wkoncu dalam jej herbatke koperkowa z HIPP (dla dzieci od 1tyg) i kolki jak reka odjal... a sama pije tez po 2-3 filizanki dziennie ta z natural czy jakos tak w kazdym sklepie mozna ja kupic na tym dziale z produktami BIO.

Moja corcia juz spi, wiec mam teraz troszke czasu dla siebie :)

Sencilla moja kolezanke glowa bolala 2 lata po porodzi ( myslala ze to migrena) ,az w koncu trafila do specjalisty i sie okazalo ze ma przestawiona miednice po porodzie:baffled: Nastwili i juz bylo ok:tak:

a moze po prostu twoj organizm potrzebuje porzadnego odpoczynku....:sorry2:

reklama
LUCY też mi lekarz w Polsce przepisał cerazette i nawet je wykupiłam... ale jak poczytałam o nich na forum szybko z nich zrezygnowałam... teraz wezmę dwu składnikowe - ogólnie poznałam laskę w szpitalu, która po nich zaszła w ciąże hehehe. 4 miesiące po porodzie. Grubo co? dobrze, że Ty się po nich dobrze czujesz. To najważniejsze. a co do spirali.. uhhh nie mogłabym wtedy używać tamponów więc spirala u mnie odpada. Nie wyobrażam sobie życia bez nich hehe... a co do seksu po porodzie to ja dopiero po 8tyg mogłam bo tyle krwawiłam i za bardzo popękałam w środku... :) i co do ćwiczeń :) Ćwicz póki Mała Ci dużo śpi bo później będzie tylko gorzej z czasem! :)

Do góry