reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

aniahaven- jak przeczytalam twojego posta to pomyslalam ze to moja wiktoria- mogalby codziennie rosol jesc:-) i pomidorowke:tak:

robale- zeby moj maz chcial sie zgodzic to wzielabym szczeniaka do siebie..

swoja droga wczoraj znajomy powiedzial mu ze rybki w domu sa nie zdrowe dla dzieci bo cos wytwarzaja i takie dzieci czesciej maja astme:baffled:

gosia- jeszcze maluszek ma czas na obrocenie, a jak nie to tutaj jednym "dotknieciem" potrafia zmienic polozenie dziecka.

wydaje mi sie ze waga to nie wszystko.. do konca liceum bylam taka chuda ze zawsze u rodzinki sie smiali ze wiatr mnie porwie ;-) a po ciazy moje hormony sie zbuntowaly i chociaz cwicze nie jem to i tak tyje:zawstydzona/y: ale mam nadzieje ze teraz tabletki to wyreguluja..:sorry2:

milego dnia;-)

reklama
hejka
wreszcie słoneczko świeci :-D

Piotruś je normalnie z tendencją do dużo i jest drobny Ma 6lat 110 i 17kg Alicja je duuuuuuuuuuzo i prawie tak duża jak (107 16kg)Piotrek Jest "normalna" Za to przemianę ma boską-5kup dziennie :szok:

witam!

My wczoraj na szczepienie mieliśmy iść...ale tak sie guzdraliśmy że się spóźniliśmy 15 minut i umówiliśmy się na wtorek.Wczoraj równiez dowiedziałam się że w CB to raz dziecko ogląda lekarka a raz pielęgniarka...nie wiedziałam tego!!!
Tak a propo zaufania do ich lekarzy to ufam ale jak bedę w PL to na przegląd z dzieckiem pójdę, chociaz na moje oko to chyba wszystko ok (czasami jak go noszę to preferuje patrzenie w jedną stronę i jeszcze cczasami zaciska mocno pięści..).

robale gratuluję piesków,napewno słodkie są!Chciałabym mieć kota albo psa ale wiem jaka to odpowiedzialność więc się nie zdecyduje ze względu na to ze często wyjeżdżam i to utrudnienie troszkę by było...

anetka obniżone ilość żelaza we krwi to właśnie anemia(niedokrwistość).Warto zbadać jego poziom synkowi bo jeśli już wcześniej miał i teraz ma to trzeba poszukać przyczyny...albo uzupełnić niedobory.
A co do niejadków to ja też byłam strasznym i mój mąż też(obydwoje jak patyki).Mam nadzieję że Tymek będzie lepiej jadł.

7axe7 pokaż na szczepieniu te czoło Misi, może coś zaradzą.

A i jeszcze wczoraj w tramwaju spotkałam znajomego i mnie nie poznał(widział mnie 2 razy w zaawansowanej ciąży) i mówi do mnie: Ale Ty szczupła jesteś!! Hmmm a myślałam że w ciąży to tylko brzuch mi urósł...

...ale miałam wczoraj Dzień Kobiet. Tak mnie mój mąż wkurzył, że szkoda gadać:angry: Jak się rano obudziłam to jeszcze mnie trzymała złość...brrrr... Dobrze, że już pojechał do pracy. AniaHaven, masz rację, faceci są z Marsa, zdecydowanie:dry:

Co do niejadków, to ja byłam wielkim niejadkiem...i oczywiście zaliczyłam długi okres wybrzydzania przy jedzeniu mięska. A teraz dzień bez mięsa dla mnie, to dzień stracony:tak:

Mi po ciąży wszyscy mówią, że jestem chuda...ja jednak widzę, że na twarzy przytyłam, no i brzuch/skóra nadal nie wrócił do formy. A w dodatku te nocne budzenia, niedospanie, karmienie, które wyciąga wodę z organizmu spowodowały, że jak patrzę w lustro widzę że się zaczęłam starzeć, heh:-(

Ostatnia edycja:
Iguana nie stresuj się :)) za nie długo pojedziecie do PL odpoczniesz sobie fizycznie i psychicznie ;) Więc keep your head up! :)
Ania obstawiam, że te krostki od pomarańczy lub od kaszki ryżowej... się okażę, najpierw zrobię jej tydzień bez pomarańczy :)

Fajnie by było jakby taka pogoda była na weekendzie... nad morze bym się przejechała :)

wiem, że jestem upierdliwa z tematem cycka ale muszę się pochwalić. Dziś w nocy mimo wiercenia mojego dziecka zjadła cyca tylko raz!!!!!!! :D

Czesto tez tak jest ,ze jak dziecko ma anemie to nie ma apetytu i to takie bledne kolo jest.Moj Tymek ,tez wygladal zdrowo(oprocz problemow motorycznych)Jadl za dwoch ,byl wesoly itd.a w polsce okazalo sie ,ze ma silna anemie.Pani doktor za za glowe sie zlapala.Dostal zelazo ,po 3 m sprawdzilismy znow bedac w polsce i znow to samo.Lekarka tlumaczyla mi ,ze to czeste u wczesniakow .Nie wiem jak jest teraz ,bo choc je to taki blady sie zrobil.

IGUANA,ja tez sie tak czuje.Zawsze wygladalam o kilka lat mlodziej zero zmarszczek.Raz w aptece robili badanie skory i babka zie zdziwila bo mialam tylko 2 % zmarszczek ,to ponoc naprawde nic.No a po ciazy to kilka lat mi przybylo ,figura tez do d..y.Mowi sie aby dziecko zdrowe bylo a tu tez lipa.Dzis wybieramy sie na fizjo.Nie bedze narzekac ,Tymkowi lepiej jest i bardzo sie cieszymy.Terapeuta w polsce powiedzial nam ,ze to pochylenie glowki to mu juz zostanie ale wazne ,ze moze ruszac glowa i nie trzeba operacji robic.Musimy tylko kontrolowac jego kregoslup.Teraz to czekamy kiedy nauczy sie chodzic ale popedzac go nie bedziemy.No i zobaczymy jak bedzie z nauka w szkole.Neurolog w polsce mowila nam ,z e dzieci z jego problemem to np.inaczej postrzegaja literki ,wiec moga miec problemy z czytaniem ,pisaniem.No i ma jeszcze troche przykurcze w raczkach.Ciezko mu chwycic male rzeczy.No i jeszcze lewostronny niedowlad...Mam nadzieje ze was nie zanudzilam:-)

Ostatnia edycja:
a my wlasnie wpadlismy z dzieciakami na lunch do domu:-D bo maz nalesniki nam napiekl wiec zmykam tez jednego wsunac i do ..pracy:tak:... do poludnia zaliczylam XENOS - LEEN BAKER - IKEA - ALDI - KWANTUM mniej wiecej juz mam wszystko co potrzebowalam a w planach kulinarnych ciasto ze sliwkami... do potem;-)

Nana owocnej fizjo...

Witam was tez weekendowo z tym ze u mnie weekend juz bede miala do polowy lipca :-D uffffff
Aniu ja chyba na obiad zrobie nalesniki z serem i czesc z miesem mielonym, nie wiem jak to bedzie smakowac ale nie chce mi sie po tortille jechac. A co ty znowu remontujesz ???? widze ze wiosne czujesz i przewracasz dom do gory nogami :-D mysmy tez juz prawie skonczyli urzadzac strych na nasza sypialnie i bardzo przytulnie sie zrobilo :tak: jeszcze tylko pozniej musimy zamienic lozka i mozemy sie przeprowadzac, ale to juz po porodzie.
Ide bo mlody mnie wola a zaczyna sie cos chmurzyc a chcialam jeszcze z nim na chustawki wyskoczyc. Do pozniej :-)

reklama
W E E K E N D :-D:-D:-D

Gosiu odswiezylismy tylko lazienke i musialam koszyczki na kosmetyki zakupic i rolete na okno.... a tak mimo chodem przelecialam reszte bo w jednym miejscu wszystko:cool2:
Jade jeszcze tylko prasowanie odwiezc klientce i ... tylka z domu nie ruszam!!!:-D

Do góry