Ja też sie witam wieczorowo-weekendowo.
Niby dziś miałam wolne, ale prawie cały dzień poza domem.
Rano pojechaliśmy z mężem do księgowego rozliczyć podatek, później na zakupy. Plany obiadowe nam nie wypaliły więc musieliśmy na szybko wymyślać coś innego
. Chciałam fasolkę szparagową z ziemniakami i jajkiem, ale w LIDL-u nie było, a w C1000 cena taka, że głowa boli... (2,5€ za 500g, a ja potrzebuję jej ze 3kg, żeby sie najedli...), więc kupiliśmy kalafior i mąż go ugotował a póżniej obsmażył na maśle. Ja nie smażyłam, bo po pierwsze nienawidzę takiego kalafiora (jem tylko gotowany), a po drugie, jak poczułam ten zapach to.... malo brakowało i toaleta byłaby w użyciu
Wystawiłam juz ogłoszenie że je oddam, mam nadzieję że zgłoszą się ludzie z przemyślanymi decyzjami.
Robale, a to można jej już zabrać? Tak wcześnie od matki? Czytałam w necie, że dopiero po 6 tygodniach od porodu można je odłączyć od matki....
Dzis mnie odwiedzila kolezanka i dostalismy pierwsza spódniczke
Taka duza mi sie wydale a to rozm 74
Moje malenstwo ma 17 cm i stópeczki na 3 cm ,wiec pewnie dlatego..
Ja mam na jutro zapowiedzianą wizytę...
Poznałam na niedzieli ludzi, którzy są w naszym (moim i męża) wieku, pochodzą z tego samego rejonu Polski i chyba nadajemy na tych samych falach. Na dodatek ta pani powiedziała, że kiedyś handlowała dziecięcymi ubrankami i obiecała mi darmową wyprawkę. Już się nie mogę doczekać na gości ;-)
Moja Lucy miala ostatnio kolki - dawalam jej tylko cycka, bo tak mi kazali, mimo tezgo ze np. rodzice mowili mi ze powinnam jej dawac troszke herbatki, oczywiscie nie posluchalam hehe zaczelam dawac jej infacol- nieposkutkowal, wiec koniec koncow dalam jej herbatke koperkowa z HIPP (od1tyg) i .... kolki ustaly ehhh czasem warto kogos posluchac a ja jestem taka ze ciezko mi przemowic
A karmisz dziecko mieszankami czy piersią? Bo jeśli piersią to kolki mogą być spowodowane tym co ty zjadłaś (kapusta, groch, fasola...).
Nie martw się, każda matka popełnia błędy, an których się uczy. Będzie dobrze, zobaczysz. Nie wszystkie rady naszych mam i babć są takie dobre ;-)