reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Iskierko karmie piersia i staram sie pilnowac to co jem. ale moze rzeczywiscie czasem mi to niewychodzi ... naszczescie juz jest lepiej :) -oby nie zapeszyc...
Anetko moja Lucy miesiac spala u nas w sypialni w kolysce a z okazji miesiecznicy dostala eksmisje do swojego pokoiku :) nawet mysle ze spi sie jej tam lepiej, zakupilam tez fotel do karmienia bo wiedzialam ze inaczej musialabym ja nosic do sypialni i pewnie juz niechcialoby mi sie ja spowrotem do pokoiku zanosic... ale jak obudzi mi sie juz tak ok.7 to dalej nie chce spac sama, wiec jak ja chce sobie jeszcze pospac to biore ja do siebie do lozka :) ale staram sie to ograniczyc bo boje sie ze pozniej bede miala problem jak sie przyzwyczai...

Lucy wlasnie zasnela wiec ja tez wam mowie DOBRANOC i ide spaciu :-)

reklama
Iskierko karmie piersia i staram sie pilnowac to co jem. ale moze rzeczywiscie czasem mi to niewychodzi ... naszczescie juz jest lepiej :) -oby nie zapeszyc...
Generalnie jest tak, że smak potraw dziecko zna jeszcze sprzed porodu, bo wszystko co zjesz trafia także i do niego przez pępowinę. Ale i tak niektóre potrawy mogą powodować kolki. Zresztą nie tylko potrawy, bo także i to że dziecko zbyt łapczywie je i nałyka się powietrza powoduje wzdęcia.
A co do wychodzenia czy nie - nie ma ludzi nieomylnych, więc się nie przejmuj. każdemu się może zdarzyć zrobić coś nie tak :)
Pozdrawiam :-)

iskierka dopiero za 6 tygodni oddam. Bez obaw wiem d kiedy można oddawać szczeniaki.
Dzięki Bogu moja teściowa w Pl, bo codziennie mam instrukcje jak dbać o maluchy ( choć sama nigdy psa nie miała ). Dziś w nocy mój M obudził mnie abym do dzieci poszła zobaczyć bo piszczą. Mówię sam wstań a on mi na to, że musi się wyspać. no to przynajmniej wiem jak będzie wyglądać nasze życie jak się kiedyś dziecko pojawi :-D:-D. Na szczęście to moje maluszki więc nie ma problemu ze wstaniem:tak:

Ostatnia edycja:
dzien dobry...

my juz od 7.00 rano na nogach - wlasnie zawiozlam meza do pracy a po drodze Victor mi zasnal:eek: i spi w aucie... chyba mial ciezka noc... wiercil sie i krecil...

pije kawke i ...ruszam z odkurzaczem:-D

Dzień dobry :) Ja normalnie jestem w lekkim szoku. Moje dziecko jeszcze śpi... po raz pierwszy to ja pierwsza wstałam a nie Ona.... i znowu był cycek tylko raz o północy.... MOże śpi teraz bo się wierciła i budziła w nocy... ale sam fakt, że bez cyca i śpi heheheheeh :) Pięknie... oby tak dalej :)

Piję kawkę i idę biegać bo miałam tydzień przerwy :) Miłego dnia dla Was :)

Dzien dobry,cosik ponuro na polu..

Robale no tak to jest z facetami:tak:oni sie musza wyspac ,a my mamy byc zawsze wyspane:-D

7axe7 jeszcze nie gratuluje ,duzy postep idzie ku dobremu:tak::tak:

Aniu my dopiero sniadanko palaszujemy ,wstalismy o 10:szok::tak:

Po sniadanku zmykamy do sklepu do na obiad nic nie mamy:no: Na szczescie to tylko 3 mni drogi:tak::tak:

Witam!!

A ja chcilam napisac cos o karmieniu piersia. W pierwszy dzien po porodzie zapytalam pani z Kramzorg co mam jesc a czego mam nie jesc ona mi powiedzila ze mam jesc to samo co w ciazy bo dziecko jest przyzwyczajone juz do tych rzeczy. Jak rodzilam w PL to kazdy lekarz mowil cos innego i olalam wszytskich po wyjsciu ze szpitala zjadlam miske faslki bo bretonsku i nic Kubie nie bylo, teraz postepuje tak jak mi Kramzorg powiedzila jem wszytsko ostatnio kapusty sie najadlam i nic nie ma Filipkowi. Jedynie co to puszcza strszne baczki ale nie placze wogole wiec nie zmieniam swojej diety.

Hejka
Mysmy dzisiaj pospali do 9, fajnie tak sie wyspac:tak:
Rano zaliczylismy coppelmans i kupilam troche bratkow ale taka pogoda ze nie wiem czy je posadze dzisiaj :dry: a jutro znowu musimy do tesciowej do szpitala jechac do gouda wiec caly dzien do d... :cool: tak mi sie nie chce no ale coz czasami obowiazki rodzinne trzeba spelnic :cool2:
Wczoraj natomiast bylam pierwszy raz na cesartherapie, prowadzi to babka ktora jest slaboslyszaca i trzeba bylo do niej mowic prosto w oczy bo duzo odczytuje z ruchu warg a do tego sama mowila bardzo niewyraznie. Spocilam sie tam jak mysz bo niedosc ze musialam troche cwiczyc to jeszcze stres zeby ja zrozumiec :szok::szok: a na drugi tydzien mam znowu dwa spotkania masakra ale mam nadzieje ze mi to pomoze :tak: no i mam sama w domu cwiczyc a z tym juz gorzej bo ja z natury leniwiec kanapowy :-D

Witam! Dzisiaj dzien mezczyzny niby :/ ale ja mojemu zyczen nie skladam bo on o dniu kobiet tez zapomnial ...
Taka ladna pogoda a ja mam jakiegos nerwa :( ...
Anetka mi tez ta z kramzorg powiedzila ze mam wszystko jesc (ale oni nie znaja kapusnaku ani fasolki po bretonsku hehe moze dlatego) powiedziala tylko ze mam nie jesc za duzo czekolady bo mala moze miec zaparcia...

Robale no tak to jest z facetami
yes2.gif
oni sie musza wyspac ,a my mamy byc zawsze wyspane
laugh.gif

Karola zgadzam sie z tym w 100% ... hehe

reklama
Ja mojemu tez nic nie zrobie na dzien mezczyzny, pomimo, ze on mi kupil piekne kwiaty. Ale dorwalam wczoraj rabarbar i mialam piec ciasto. A nie mam blachy, wiec on mial przyniesc, bo kolega ma sklep i mnostwo blach i blaszek. Inny kolega natomiast zadzwonil dzis rano aby pomoc kupic auto i tak jak wybyl o 11 tak do tej pory go nie ma. w nocy juz napewno nie bede piekla poza tym nie mam juz humoru (mowiac skromnie, wk$%@@ mnie). Napisalam mu, zeby juz w ogole dzis do domu nie przychodzil, niech siedzi u kolegi i niech ogladaja to cudo motoryzacji cala noc.

Do góry