reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Iskierka ja jak bylam mala tak do 9 lat to bylam taka chuda same kosci i skora ale jak sie zaczal okres dojrzewania to sie bardzo zmienilo.
Gdy ja się urodziłam to ważyłam 2950g i miałam 49cm, podobno moja babcia płakała jak mnie zobaczyła...
Nie wiem (bo nie pamiętam), jak się kształtowało "karmienie" mnie przez okres wczesnego dziecięctwa, jednak pamiętam że od początków szkoły podstawowej miałam problemy podczas gimnastyki, bo... miałam nadwagę.
Jako nastolatka także zawsze byłam niska i raczej pulchna, dopiero potem, gdzieś koło 20-stki udało mi się jako tako schudnąć i trzymać wagę.
Idąc do ślubu ważyłam 45kg (przy wzroście 155cm), za to prawie rok później, idąc do porodu aż 70:szok:

Podobno takie rzeczy jak skłonności do tycia są rodzinne. Mogłabym to przyjąć za pewnik, bo moje obie babcie były tęgie, moja mama jest tęga, ja jestem... raczej pulchna i moje dzieci też....
Podobnie w rodzinie męża - teściowa jest tęga, on sie urodził z podobną wagą co ja, gdzieś w przedszkolu lekarka stwierdziła, że ma anemię, za to w wojsku dostał brzuszka i takiego go poznałam (wzrost 176cm, waga 90)...
Dopiero niedawno dużo schudnął, ale to wynik choroby....

reklama
Uhhhh ale ja się cieszę, że moja Miśka wcina aż jej się uszy trzęsą... czasami się śmieję, że jak jej położę talerz z jedzeniem to przybiega w ciągu 3 sek heh... jakby mogła to by cały czas jadła... ale mimo tego, że wcina w ciągu dnia masę różnych rzeczy to w nocy i tak cycek cycek cycek ;P :) jej żołądek nie odpoczywa... a to chyba nie za dobre... najdłuższą przerwę w nie jedzeniu ma ok. 6h... a po tym to już co 2-3h Je ;) mam nadzieję, że w PL nie straci apetytu.

Iskierka ja przed ciążą ważyłam 52 kg a do porodu 85 hehehe.... Kosmossssssssssss!

Hej

Robale gratuluje!!!!

7axe7 jak czytam jak je twoja mała to jak byś pisała o mojej Julce ta ma 2 latka prawie ale apetyt to jej nie opuszcza od pierwszego dnia taki zarłok że szok ,ona ciągle coś by jadła już nawet ograniczam jej słodycze bo ilez można ,a ta ciagle am i am woła. Wagą już prawie Dawida dogoniła tylko ze on ma 4 lata i tez wazy 14 ,5 kg z tym ze jest nie za wysoki .

Uciekam na Kuchenne Rewolucje lubię ten program .

Agnes jak ten czas leci ,pamietam jak nam obwieszczalas ze w ciazy jestes :tak: A tu juz Julcia 2 lata:szok::tak:

Michal tez ladnie jadl tak do 2 lat a potem mu sie znudzilo:baffled::baffled: teraz zalezy jaki ma dzien :cool: Wazy 16 kg i ma 102 cm:tak:

Hej

Robale gratuluje!!!!

7axe7 jak czytam jak je twoja mała to jak byś pisała o mojej Julce ta ma 2 latka prawie ale apetyt to jej nie opuszcza od pierwszego dnia taki zarłok że szok ,ona ciągle coś by jadła już nawet ograniczam jej słodycze bo ilez można ,a ta ciagle am i am woła. Wagą już prawie Dawida dogoniła tylko ze on ma 4 lata i tez wazy 14 ,5 kg z tym ze jest nie za wysoki .

Uciekam na Kuchenne Rewolucje lubię ten program .

Agens milo ze jestes,.. ja juz po KUCHENNYCH nawet fajny odcinek byl...:-)
Moje dzieci to moja tez podobne problemy - Karina jest bardzo wysoka 128-130cm a 28-29kg tez w GGD sie burzyli ze na malo:shocked2: Erni ma tak ok 116 a wazy ok24-25kg a chydy jak patyk spodnie przez biodra mu spadaja ale w CB mi powiedzieli ze sie miesci w normach:baffled:hmmmm chyba na szkieletora:-D za to Victor ma ok 92cm i wazy 15,5 i tez sie w tym swoich normach miesci - :confused: ja sie waga nie przejmuje - jesc tez nie jedza wszystkiego ale sie staram ustawiac obiady pod nich zeby jak najwiecej witamin dostali - poza tym owoce i warzywa nie ma problemu a chipsy i czekoladki,ciastka...kto ich nie je.......:-D

Witam
Dziekuje rowniez za zyczonka :-) ja dostalam dzisiaj od synusia kwiatuszka ktorego zrobil w przedszkolu, najpiekniejszy jaki dostalam w zyciu :tak:
Czytam o wadze waszych dzieciaczkow i sie pocieszyla ze z tym moim niejadkiem nie jest tak zle. Wazy okolo 16 i ma 105 cm. Ale zeby zjadl jakis normalny obiad to poprostu cud :dry: najchetniej nalesniki albo frytki no i jesczze zupy ale i to nie zawsze. Dobrze ze lubi jesc wszeliego rodzaju owoce :tak:
Dzisiaj bylam u poloznej i wszystko z nami ok. Dzidzius nadal lezy glowa do gory czyli jak sie nie przekreci to na pewno bedzie cc, ale jeszcze ma czas 3 tyg. Karola a moj brzuch jest ogromny jak pilka do skakania :-D nawet polozna mi powiedziala ze mam taki elastyczny brzuch ze w razie co mogli by probowac dzidzie odwrocic :tak:
Anetka czyli jak zwykle to bywa wszystko w jednym momencie dzidzius i jeszcze nowe mieszkanie. Gratki :tak:
Robale gratulacje!!!! szczeniaczki slodkie :tak: szkoda ze nie mam miejsca na psiaczka
ide spac, spokojnej nocy.......

Bry, ja już na nogach. Dzieci w nocy spać nie dały haha. Wystawiłam juz ogłoszenie że je oddam, mam nadzieję że zgłoszą się ludzie z przemyślanymi decyzjami.

Ostatnia edycja:
bry...

Jak tak Gosiu pisalas o Danku i zupach to mi sie przypomnialo ze moj Erni to rosol z makaronem moglby 7 dni w tygodniu jesc:tak::-D
Robale pojda jak woda bo ...takie slodziutkie....

Ufff dobrze ze juz piatek...:cool2:

reklama
Witam :) oj dobrze, że piątek u nas weekend 3 dniowy :)

w poniedziałek idziemy do tej przychodni gdzie się szczepi na konsultacje. Myślicie, że będe mogła tam odrazu pokazać lekarzowi jej kaszkę na czole ?
Miłego piąteczku dla Was :)

Do góry