reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

Ja też życzę wszystkim Mamuśką miłego weekendu. Dzisiaj to ja zrobiłam niespodziankę mężowi i jak się Janek obudził zabrałam go do innego pokoju...a mężuś śpi spracowany po całym tygodniu...naaadal:szok::-)

Zrobiłam test ciążowy i nic, jedna kreska...uff;-) Więc te mdłości to nie ciąża, może jednak hormony pociążowo-karmieniowo-macierzyńskie;-)

A jakie plany u Was drogie Mamy na ten weekend? U nas nic specjalnego, lenimy się, odpoczywamy...może jakiś spacerek.

reklama
Anna, dzieki za linka! pozniej poczytam, bo musze sie w koncu na jakis zdecydowac. tu w holandii widzialam kokosowe z obu stron. gryki chyba nie znaja...

A ja mam 2 pytanka... Moze ktoś mi pomoże i mnie doinformuje;-) Kiedy kończą się ferie krokusowe w Amsterdamie?

I co oznacza ten zwrot:
"op maandag- en donderdagochtend"

W poniedziałek i w czwartek, czy od poniedziałku do czwartku?

Iguana, nigdy nie bylam swiadoma nawet takowych ferii :D ale co do drugiego , tzn w poniedzialek i czwartek rano. Ochten - rano , poranek .

Iguana, u nas sie koncza... wczoraj :tak: w poniedzialek dzieci juz do szkoly ida.
mysle, ze u Ciebie tez, bo to caly region Noord Holland tak ma.
A co do drugiego, to tak jak Ayni napisala :tak:

Witam!

My wlasnie wrocilismy z pierwszego spacerku. Filipek oczywiscie spi i spacer tez caly przespal:-DDzisiaj odwiedzila nas ostatni raz polozna sprawdzila wage malego wazy juz 3500 gram.
Lece robic obiadek a pozniej bede probowala odciagnac troche mleczka na jutro bo mam w planach wyjscie do fryzjera (mojej mamy).

witajcie...

Sencilla a ja myslalam ze ...ci gratulacje bede skladac z okazji narodzin a tu nic...:-D ale GRATULUJE examinow - brawo!:tak:
Karola ibuprofen w ciazy jest niewskazany:baffled: lepszy paracetamol 500 mozesz go brac co 3godz - w sumie 8 razy w ciagu doby... tak mnie poinformowali na ginekologi w szpitalu jak mnie Erni w siodmym miesiacu kopal po nerkac tak ze mi sie ciemno robilo...:dry::zawstydzona/y:
Anetko sliczne zdjecia - i spacerek pierwszy zaliczony super...
Homoroidy tez mi dokuczaly i tez uzywalam czopkow i krem nawet od poloznych mialam :tak: bo juz ostatnim tyg ciazy daly mi ostro popalic.....:-(

A u mnie .... cisza... axe zgadam sie z toba... chyba wolalabym sie facetem urodzic bo ich nie potrafie zrozumiec:crazy:

Witam weekendowo.
My dziś zaliczyliśmy zakupy i sprzątanie. A na obiad była... pizza, ale niestety kupna (nie biorę się za robienie czegoś, czego nie umiem:-)). A to z racji dużego natężenia reklamy pizzy Giuseppe Dr. Oetkera musiałam kupić sobie taką pizzę. Niestety Giuseppe brak, więc kupiliśmy Americana w 4 smakach........... mniam.
Teraz właśnie odpoczywam po jedzeniu a mała kopie że ho ho.
Na jutro też małżonek dal mi wolne, bo zrobi nadziewane kieszonki z piersi kurczaka i frytki. Więc nie muszę martwić się rosołem, kluskami, kapustą itp.
A ja mam 2 pytanka... Moze ktoś mi pomoże i mnie doinformuje;-) Kiedy kończą się ferie krokusowe w Amsterdamie?
Tu jest taka fajna stronka na której można sprawdzić wszystkie ferie, wakacje i święta w różnych rejonach Holandii

Mój mąż patrzy na skoki, a ja się trochę nudzę....

reklama
Spacerek udany, ja to juz nie potrafilam wysiedziec w domu wiec czulam sie jakbym pierwszy raz wyszla. Filipek przespal caly spacer zreszta jak i dzien. Dzisiaj obudzilam sie o 9.45 patrze moi chlopcy juz w salonie tylko Filipek przy mnie jeszcze spal.

Mam maly problem bo oczko mu zaczelo ropiec polozna kazala mi woda przemywac ale nistety nie pomoglo i w pn musze isc do lekarza z nim.

Ciesze sie ze podobaja sie wam zdjecia.

A co do hemoroidow to jak przestane krwawic to pojde na 100% bo boli strasznie, a tak po za tym to weszlam na wage po porodzie i stracilam od razu 10 kg czyli tyle ile przytylam a teraz po tygodniu mam jeszcze -2 kg jestem szczesliwa jak nie wiem :-)

Ostatnia edycja:
Do góry