reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

Anetka, u nas problem ropiejacych oczek to od urodzenia Tosi jest, bardzo ropieja czesto i lzawia.
Naprawde przemywanie pomaga, jednak najwazniejsze jest, aby przemywac JEDNYM RUCHEM i od ZEWNATRZ DO WEWNATRZ, a nie odwrotnie, czystym wacikiem (wybielanym nie chlorem, sa takie w kruidvat, w zielonym opakowaniu z napisem BIO) PRZEGOTOWANA WODA. TO tyle instrukcji.
Poza tym lekki masaz opuszkiem palca miedzy okiem a noskiem, w kierunku wskazowek zegara :tak:

reklama
Dzisiaj obudzilam sie o 9.45 patrze moi chlopcy juz w salonie tylko Filipek przy mnie jeszcze spal.

Dobrze zrozumiałam, śpisz z synusiem w jednym łóżku?:-D Jeśli tak, to musi to być niesamowicie sympatyczne. Ja niestety nie ufam sobie i nie odważyłam się na coś takiego. Mój sen jest dość niespokojny.

Oczka na początku przemywałam gazikami jałowymi i wodą przegotowaną...a teraz np. po kąpieli jak mu naleci troche wody z mydlinami to przemywam wacikami (tymi BIO, ale z Alberta).

Mam maly problem bo oczko mu zaczelo ropiec polozna kazala mi woda przemywac ale nistety nie pomoglo i w pn musze isc do lekarza z nim.
Chciałam polecić ci przemywanie oczek zwykłą (słabą) herbatą lub rumiankiem (też słabym) ale poszperałam w necie i znalazłam ciekawe odpowiedzi. Szczególnie zaintrygowało mnie to przemywanie mlekiem matki...
Spróbuj, może akurat pomoże....

Anetko gratuluje ! Bombowo Ci to zlecialo i to niemal od razu. Z tego co rozumiem, to przytylas w ciazy 12 kg, tak ? Ja sie musze pilnowac , bo mam juz 3 na plusie , a niestety zaliczam sie do tej grupy, co duzo w ciazy przytyc nie moga, bo mam juz potezny kapital na wadze.

Iguana ja śpię z Małą od urodzenia.. ma to swoje plusy i minusy.. :) fajnie jest jak mnie budzi rano wchodząc na mnie.... :)

a u mnie fajny dzień. Przyjechał brat i kuzyn na weekend :) jutro możliwe, że wybierzemy się nad morze :)

Ja pisze tak pozna pora bo jeszcze Nie śpię.
Ja przytylam 10 kg ale teraz mam juz 12 kg mniej niż do porodu co mnie bardzo dziwi.
A co di spania z dzieckiem to filipek zasypia u siebie ale w nocy biorę go do mnie i juz zostaje. Czytałam dużo na ten temat i wiem że jest duzi plusów spania z dzieckiem. Wstyd się przyznać ale kuba czasem też śpi z nami jak ma wolne od szkoły.
A oczko przemywamy woda ale Nie pomaga. O tym przemywaniu mlekiem ti mówili nawet w tv ostatnio, jutro spróbuje a jak Nie pomoże to do lekarza. Mój kuba miał to samo ale skończyło się na maści do oka.

te ropiejące oczka czasami dzieciaki mają...masaż trzeba robić umiejętnie żeby bardziej nie zaszkodzić. Tak jak dziewczyny piszą...przemywanie a jak nie przejdzie to do znachora.

Ja nie śpię z Tymkim i nie jestem zwolenniczką tego choć muszę przyzanć że jak był mniejszy to 3 razy z nim przysnęłam...i miałam wyrzuty sumienia...

A tak wogóle to Dzień dobry!!!

Ostatnia edycja:
Dzien dobry! Ja uwielbiam spac z takimiu maluchami,jak moje dzieci sa niemowlakami,to biore je do siebie na karmienie,one sie najadaja,pozniej sama przysypiam z takim malcem pachnacym u boku.czasem odkladam do lozeczka.toczymy o to wiecznr boje z moim R,bo on nie jest zwolennikiem spania z dziecmi w lozku. Cala noc mialam skurcze,tak bym chciala,aby samo ruszylo...jak nie,to jutro ide na wywolywanie do szpitala.

Dzien dobry!

Sencilla to u nas nie ma problemu z tym bo moj maz jest zwolennikiem spania z dzieckiem a dla mnie to wygoda bo czesto zasypiam przy karmieniu. a jestem pewna za siebie w 100% ze nic nie zrobie dziecku bo wsumie to czuwam cala noc :-)

reklama
hejka
moje raz w tyg mogą zasypiać z nami Często przychodzą w nocy i też spią z nami Nie wyganiam Za 10 lat będę się prosić żeby się poprzytulały :zawstydzona/y:
i też dzien dobry

a pizze polecam kupić ciasto z sosem i samemu nałożyć skladniki Mniam

Do góry