reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

Iguana_ moglabys mi napisac na czym polega te badanie? Moja mama cierpi od mojego porodu na hemoroidy az ja skreca z bolu ale zawsze mowila ze chyba sie nie przelamie zeby isc do lekarza. A ja wczoraj bylam drugi raz od porodu w toalecie i tak mnie cos zaszczypialo ze do teraz siedziec nie moge.
Czyli jak chce cos z tym zrobic to musze pierw do rodzinnego isc po skierowanie?

reklama
ja po Tosi mialam tez bole w okolicy odbytu i lekkie krwawiena. Mama mi przywiozla z polski masc i czopki POSTERISAN i po jednej kuracji pomoglo :tak: one sa dosyc drogie, ale wyglada na to, ze skuteczne :tak:

dziewczyny, ja znowu o tych materacach :) tyle ich jest w ofertach internetowych (patrze glownie na babywalz.nl), ze nie wiem, na ktory sie zdecydowac...
czy orientujecie sie moze, czy ten lateksowy, to jest to samo co piankowy? i czy jego skladem jest po prostu polyester?

Ostatnia edycja:
Sencilla ja nie mam pojecia bo ja mam gryczano-kokosowy i zamawialam z Polski bo o wiele taniej.
A co do hemoroidow to ja tez mialam takie czopki po Kubie ale nie uzylam ani razu bo przeszlo samo a teraz to chyba sie wybiore do lekarza bo czuje jakiegos guzka. Tylko czy karmiac beda mogli mi pomoc jakos?

A mam jeszcze jedno pytanko. Po jakim czasie wyszlyscie pierwszy raz z dzidzia na dwor?

Ostatnia edycja:
Hemoroidy to dość popularna sprawa po porodzie, także lekarze mają swoje sposoby. Ja karmię, a jednak mi pomogli. Mi przepisali taki puder Molaxole w saszetkach.
http://www.molaxole.be/about-molaxole/find-molaxole/
Rozpuszczałam go codziennie w wodzie i wypijałam, a potem już co 2 dni. On nie przenika do mleka, więc jest bezpieczny. Jego działanie polega na tym, że łatwo się wypróżniasz i wtedy nie podrażniasz już powstałej tam rany, czy hemoroidów itd. Często organizm sam potrafi się zregenerować, ważne aby nie przeć na siłę. W sumie tylko to stosowałam i chodzę na kontrolę do specjalisty. Bardzo pomogło, a ostatnio powiedział mi, że już praktycznie się cofnęło.

Anetka, najpierw idź do domowego lekarza, a jak nie będzie umiał zaradzic to poproś o skierowanie do specjalisty. A jak wygląda badanie? No cóż, nie jest bolesne. Domowy ogląda odbyt i tyle. A specjalista ogląda przy pomocy specjalnych narzędzi...ale też jest to badanie bezbolesne. I najlepiej przed badaniem (z rana) weź czopek glicerynowy, aby nic nie przeszkadzało lekarzowi pozaglądać gdzie trzeba;-) Mi tak nakazał specjalista...bo za pierwszym razem nie pomyślałam o tym.

Z dzidzią wyszłam po tygodniu, jak skończyłam kraamzorgowanie...to mi położna sama poleciła...bo była piękna pogoda.

Ostatnia edycja:
Anetka bez stresu już wychodź :) ja w sobotę wyszłam ze szpitala a w poniedziałek już byłam na spacerze.

ogólnie weekend się zaczął a ja znów mogę stwierdzić, że te chłopy są pory........
Przed 21 już poszedł spać... co za chłop...

Sencilla ehhh może i zmęczony ale poszedł spać bo strzelił focha..bo mój brat miał być o 16-18 a będzie o 23... a mieli się napić...

ogólnie to mieszkam nad pensjonatem... nazjeżdżało się roboli i taki hałas robią, że chyba powiem właścicielowi, że jednak nie posiedzimy tu 2 lata tylko już będziemy szukać czegoś na zmianę... zwariować idzie ;/

A ja znowu tak pozno,ale dopiero was doczytalam :tak: do tego Daanek zafundowal mi dlugi wieczor .... do 10 :wściekła/y: a to dlatego ze popoludniu pojechalismy na zakupy i po drodze jak wracalismy do domu wstapilam do plusa na szybkie zakupy i jak przyszlam po 10 min. to moje chlopy zasnely w aucie :cool: Daanek spal do wpoldo siodmej i go jeszcze budzic musialam :baffled:
Sencilla gratuluje egzaminu :tak: nauke juz zakonczysz czy idziesz jeszcze dalej???
Karola jak twoj zab??? nie masz jakiegos dentysty w naglych przypadkach ????
Ide spac bo dzisiaj jakis druk dag mialam

reklama
Sencilla materac lateksowy a piankowy to co innego. Ogólnie lepsze są piankowe a co za tym idzie również droższe(nie wiem czy w NL są lateksowe... grycz.-kok. napewno nie ma). Różnica w cenia materacy piankowych- bo tych też jest sporo- jest spowodowana jakością pianki (gęstość)....poczytaj sobie: Materace Dla Dzieci

A no i miłego weekendu mamuśkom życzę.

Do góry