reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

A ja wlasnie wstalam z lozka i tez mialam taki zawrot w glowie, ale w moim przypadku to chyba jeszcze oslabienie.
Mnie wlasnie oswiedzila Pani ktora zbadala sluch Filipkowi i pobrala krew ze stopy. Sluch wyszedl bardzo dobrze teraz mamy czekac na wyniki krwi.

A ja mam pytanko troche takie krepujace ale czy ktoras z was ma po porodzie hemoroidy?

Cztalam tak o waszych wagach i tak porownuje swoja. Ja mialam 55 kg jak poznalam mojego meza jak zaszlam w pierwsza ciaze to mialam 62 kg do porodu mialam 72 kg a teraz przy drugiej ciazy to zaczynalam od 72 kg a do porodu mialam 82 kg naszczescie po samym porodzie mi te 10 zlecialo i mam taka sama wage jak przed porodem, moim marzeniem jest wrocic do 62 kg. Dodam ze mam tylko 163 cm:-D

reklama
Mi sie tez marzy drugie dziecko,zwlaszcza ze mam ju 34 latka ,to nie ma na co czekac.Dzis w nocy mialam sen ze w ciazy jestem i cieszylam sie z ruchow dziecka.My z mezem to bysmy trojke chcieli ,uwielbiam wesole duze rodzinki.No tylko problemy mieszkaniowe i finansowe nas powstrzymuja.Czasem jednak mysle ze sobie ze na dorobienie sie to jeszcze czas mamy a na dzidzie to moze byc roznie.Tymbardziej ze u mnie to nie taka prosta sprawa zajsc w ciaze.

Ja przed ciaza 53 wazylam do porodu w 8 m, 75.ale ja strasznie puchlam,juz w 5 m mosialam obraczke sciagnac ,a zalozylam dopiero jak Tymek mial 7 m.teraz waze 59 ,no i tez bym chcial jeszcze schudnac bo ciuszki leza i czekaja.Nawet buty na mnie zamale sie zrobily.Probowalam biegania ale bole kolan i bioder mialam.Ortopeda zaleci mi plywanie i rowerek.Hemoroidow nie mam

Ostatnia edycja:
Sencilla, gratuluję zdania.

Nie straszcie mnie ciążą:szok: mam nadzieję, ze nie!!!:baffled: Mi się słabo też tak robiło na początku ciąży z Jankiem...ale i podczas miesiączek i jak mi się na dłużej kiedyś okres zatrzymał...także to chyba hormony (mam nadzieję). Głód raczej nie, bo robi mi się słabo nawet od razu po śniadaniu.

A tu foteczki mojego spiacego krola:
DSC05003.jpgDSC05006.jpgDSC05023.jpg

Piekny jest ,i ten bujaczek fajny macie

ja to bym chciala wpasc ,bo nim my sie zdecydujemy to nie wiem kiedy to bedzie ,a tak dzidzia to bedzie i juz.Reszta musi sie ulozyc.Tylko musze sie najpierw podleczyc.

Ostatnia edycja:
A my bardzo chcemy drugie dziecko, ale ja potrzebuję przerwy...muszę odpocząć, zregenerować siły po ciąży i karmieniu. Tak mnie nastraszyłyście, że zrobie test dla spokoju... Choć mało prawdopodobne, bo się z mężem zabezpieczamy, plus częste karmienia to też pewna forma antykoncepcji.

Anetka, śliczne zdjęcia:-) I fajny bujaczek mu kupiłaś:tak:

Ostatnia edycja:
wlasnie obejrzalam i jestem wstrzasnieta.to filmik o obrzezaniu dzieci w afryce.a my narzekamy ze nas nacieli w czasie porodu ,czy cos.wkleilam go wam ale usunelam bo za straszny jest

Ostatnia edycja:
Sencilla gratulacje zdania testu!Fajna różnica wieku między dziewczynami...napewno jest to dla nich bardzo dobre(i teraz i później) bo mogą razem się bawić!!
Iguana daj znać jak Tobie test poszedł;-), a tak na serio to pewnie hormony(a może inne niż te "ciążowo-macierzyńskie") a może tez byc niskie ciśnienie..

Anetka piękności Twój synek...

Nana to się podlecz i zaczynaj starania o rodzeństwo dla Tymcia; ja pewnie dla swojego też sie postaram ale za minimum rok(bo tyle po CC minimalna przerwa).

reklama
no ale napewno bezpieczniej jest poczekac.Pozatym gdzies czytalam ze potrzeba okolo 2 lat by organizm sie zregenerowal po ciazy.Moja ciacia w polsce to w jednym roku 2 dzieci urodzila ,jedno w styczniu drugie w grudniu

Do góry