reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

ja lekarzem nie jestem ale wysokie nie jest .Wazne co jeszcze czujesz ,byc moze to juz porod sie zbliza .dobrze ze nei spuchlas

reklama
Witam!!
Czytam i czytam i nie wyrabiam z waszym tempem.
Nie wiem czy mi uwierzycie ale strasznie mi sie nudzi, maly ciagle spi mieszkanie posprztane jedynie co to Kuba mnie denerwuje ciagle 2 tygodnie w domu siedzi stanowczo za dlugo.

Wczoraj pisalam o tym placzu. Dzisiaj juz troszke lepiej ale chyba Sencilla pisala o depresji ze miala po porodzie tylko u mnie to jest tak ze mi sie chce plakac jak tylko pomysle o porodzie o tym jak bylo fajnie i o tym jak bardzo kocham moje dzieci. Jak bylam pod koniec ciazy to az bylam na siebie zla bo mialam takie dziwne mysli ze ja nie chce tego dziecka a pozniej bylam wsciekla na siebie ze tak myslalam a teraz to w druga strone.

Sencilla z tym cisnieniem to mi sie tez wydaje ze jest dobre. Ja cala ciaze mialam 110/65.

hejka....

Sencilla trzymaj sie i informuj...:tak:
Axe to ile ty wazysz i ile cm masz ze ty taki rygor chcesz sobie narzucic?:eek: jakos nie sadze zebys miala duzo do zgubienia sadzac po awatarze:sorry:... zreszta po 1 dziecku szybciej sie pozbierasz niz ja po 3:-D
Ja zjadlam obiad - maz zrobil dzisiaj i ..ide na kanape...nienawidze czwartku i jeszcze zeby bylo :crazy::wściekła/y:mi nie dosmiechu jakis dziadek z metryka 1924 przerysowal mi auto :-:)-:)-( mam dosc... wyplakalam sie w mezowski tors i ...mi lepiej.....

anetka zazdroszczę że mały śpi...
sencilla czyli jak do pon. nieurodzisz to na wywołąnie Cię biorą????trzymamy kciuki...
7axe7 faktycznie nieźle chcesz sobie dać w kość...
aniahaven takie dziadki to zadziory potrafią być...miałam do czynienia z jednym austriakiem(83-letnim)

Mnie męczy katar, nos cały zatkany...wpuszczę sobie jakieś krople...

Ania przy wzroście 165 ważę 61kg. Chcę zejśc przynajmniej do 58. Za dużo mam fajnych ciuchów - nie chce ich dawać na strych...
Sencilla ciśnienie masz w normie. Ja mam wiecznie niskie..

Idę prasować ;/

co do tego cisnienia, to mi moj gin powiedzial, ze w ciazy jest wskazane nizsze niz normalnie. ze "normalne" cisnienie w ciazy juz jest za wysokie. Ja mam normalnie ok 100-110/60-70, dosc niskie. Dlatego uwazam, ze to moje dzisiejsze 130/90 jest zdecydowanie za wysokie. Wzorem holenderskim wzielam sobie paracetamoltje :) haha
mielismy tez ksiedza z wizyta, niezapowiedzianie.

SENCILLA dlatego pytalam cie jak sie pozatym czujesz.Dobrze ze nie masz obrzekow.Nie wiem czy masz aparat do mierzenia cisnienia w domu.No wiesz w polsce moze by sie przejeli zlecili by obserwacje ale nie tu.Moze tak byc ze przed porodem zaczyna ci rosnac.Pozatym to najwazniejsze jest dolne cisnienie .Ja miewalam normalnie okolo 60 70 ,a tu nagle 115.tu masz stronke o nadcisnieniu w ciazy jakbys chciala poczytac

http://pl.wikipedia.org/wiki/Nadciśnienie_tętnicze_w_ciąży

Ostatnia edycja:
Ania przy wzroście 165 ważę 61kg. Chcę zejśc przynajmniej do 58. Za dużo mam fajnych ciuchów - nie chce ich dawać na strych...
Sencilla ciśnienie masz w normie. Ja mam wiecznie niskie..

Idę prasować ;/

to ty szczypior jestes!!!;-) dla mnie 61kg to stanowaczo za malo... kiedys wazylam 60 i nie moge patrzec na zdjecia z tej epoki -istny szkieletor:-D 70kg -68kg to jest max co ja chce osiagnac.,,, a nawet jak nie to... :-p zle sie czuc z tym nie bede :laugh2:
Sencilla ja w ciazy mialam caly czas praawie kazda wizyte 120/75 albo 120/70:tak:

ide do wyra - mam dosc na dzisiaj:zawstydzona/y:

ja ostatni miesiac mialam 125,130/90,100 no i spuchnieta jak balon bylam .Nie przejmowali sie tym.dopiero jak mialam 165/115 i bolaly mnie nerki polozna pomyslala ze trzeba mi mocz zbadac.no i odrazu szpital.no ale tu gdzie w polsce jak sie ma stan przedrzucawkowy ,dziecko zaburzenia tetna ,robia szybko cesarke ,tu obserwuja.No a jak cos to dopiero wtedy matke i dziecko ratuja.

reklama
Witam serdecznie.
Ja już jestem po ostatnim dniu pracy w tym tygodniu i od jutra mogę leniuchować. Tylko, że te leniuchowanie to raczej ciężko będzie zrealizować, bo... Na jutro zaplanowałam zakupy i muszę wysprzątać cały dom, na sobotę mąż zaplanował przegląd naszego autka, który zrobi mu kumpel i trzeba do niego jechać od rana, a w niedziele... a w niedziele KONIECZNIE musi być obiad z dwóch dań, no i dobrze by było żebyśmy się w końcu wybrali do kościółka. Więc pewnie będę zabiegana we wszystkie 3 wolne dni.
No chyba, że się zbuntuję:-D:-D:-D
W mówicie o hormonach po porodzie, a ja bym powiedziała, że hormony szaleją w czasie ciąży...
Nawrzeszczałam dzisiaj na córkę...
Ma już prawie 15 lat i bardzo głupi zwyczaj wypowiadania ostatniego słowa... Po krótkiej pyskówce prosiłam ja by już nic więcej nie mówiła, a ona tylko "ale mamo" i "ale mamo". Rozdarłam się tak, że chyba mnie było słychać na sąsiedniej ulicy. Córka wybiegła do siebie a ja na ogródek. Potem długo leżałam w sypialni i płakałam.
Wiem, że niepotrzebnie się wydarłam, ale jej tłumaczę nie raz - jak proszę żebyś już nic nie mówiła to już nic nie mów. Niestety, jak grochem o ścianę...
nana- ja az boje sie wybrac tutaj do lekarza.. ich lekcewazenie jest nie do przyjecia:crazy: jak mi sie uda pierwszy raz mysle zeby na dwa dni na weekend sama wyskoczyc do PL odwiedzic gina:sorry:
Ja nie rozumiem, czy to wy macie takiego pecha, czy ja mam takie szczęście do lekarzy. A może nie umiecie walczyć o swoje? Nie wiem, ale rozumiem wasze obawy...

Ja to chyba stroju dluuuuugo nie założę... Brzuch po trzeciej ciąży to już na bank będzie obwisły, a rozstępy.... wolę nie myśleć.
Sencilla trzymam kciuki za szczęśliwe i szybkie rozwiązanie:-D

Do góry