reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
Pojechaliśmy na basen...jak i wiele innych mam z maluszkami. Niestety na darmo:-( Zajęcia odwołane z powodu ferii "krokusowych" (?). Czy jak to się nazywa... Aj szkoda, bo bardzo się nastawiliśmy z mężem. No trudno, może uda się następnym razem;-)

Sencilla, jaki fajny nowy avatarek.

Iguana, no wlasnie, teraz sobie uswiadomilam, ze podczas ferii i wakacji wszystko "do gory nogami" :sorry:
Avatarek zmienilam, bo tamten byl lekko nieaktualny :-D

Witam
Niunia dobre z tymi paczkami ,ale sie usmialam:tak::-D
Iguana no tak wakacje...
Sencilla piekne te zdjecia , tez mi sie taka sesja marzy :tak::tak:

Aniu ja mam 170 cm ,w ostatnim tyg ciazy wazylam 89 kg:szok::tak: Udalo mi sie spasc do 73 , a teraz to az sie boje stanac na wadze:sorry::baffled: Polozna mnie nie wazy ,dziwne bo polska mnie co wizyte wazyla i mialam czarno na bialym w karcie :tak:

Witam.
Sencilla co do materaca to tak jak napisala Aniahaven-grycz.-kok. się nie pierze i zgadzam się z Twoim następnym stwierdzeniem że wcale one nie są takie dobre:tak:, kurz, roztocza itp., których oczywiście nie da się uniknąć...ale tam się namnażają w zawrotnym tempie! Ja zakupiłam taki (piankowy), Aerosleep Matras Elegance 60x120 | Ademende Matrassen | Baby-Dump , muszę wogóle przyzanć że w NL dla dzieci asortyment mają dobry i wybór "osprzętowania" super! Sprzedają w znacznej większości dobrej jakości rzeczy(tj. kocyki bawełniane (żadne tam akrylowe...).

7axe7 ja strój kąpielowy zakupiłam sobie 1 częściowy bo brzuch jeszcze nie "ten" żeby zakłądać 2 częściowy...ale może w wakacje...:tak:

nana czym prędzej do lekarza!!Ja dokładnie niestety nie wiem jak tu wygląda zapisanie się do gina...ale tak jak pisze Sencilla do jakiegoś uniwersyteckiego szpitala(polikliniki)

Jak będę w PL to też do ginegologa idę, niech zajrzy tam gdzie trzeba i cyt. przy okazji zrobi.

no ja juz chyba boje sie tu isc do lekarza.Juz raz tu mialam usowanego miesniaka macicy na zywca.Po nawet nie oddali tego do badania ,lekarz w polsce to nie mogl tego zrozumiec.Do tego ten porod.Poprostu boje sie .Maz ma zapytac o wolne w pracy i wybierzemy sie do polski.Tu i tak czekalam miesiac na wizyte ,teraz nie chce juz czekac ,bo czas tu odgrywa wazna role.

nana19 po prostu jedź do "specjalisty" , mam nadzieję że be dzie ok.

mamusie a teraz pytanie moje:
Czy orientujecie się od kiedy (który m.ż) w NL zaleca się wprowadzanie glutenu do pożywienia niemowląt???
W PL kiedyś był to 10m.ż a teraz wcześniej zalecają ze względu na profilaktykę celiaki. Zauważyłam też że "słoiczki" np. z deserkami po 4m.ż sa tu np.banan-pomarańcza...gdzie u nas cytrusy po około roku zalecają...

ja dawalam jak w polsce mowia .tylko ze Tymek jest wczesniakiem i zaczelismy podawac mu sloiczki miesiac pozniej .W polsce zalecaja od 5 m-ca gluten.NO ja tez bym byla ostrozna z cytrusami ,tym bardziej ze sa one mocno pryskane.Nawet teraz to wole dac mu jablko ,gruszke zamiast cytrusa.

Dziewczynki ja wlasnie po wizycie u poloznej.mam rozwarcie 2cm,chcielio jutro wywolywac,ale sie umowilam na poniedzialek.musze najpierw dzieciaki przez weekend wyleczyc,bo mam szpital w domu :)

reklama
Do góry