reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

:) uhh Mała padła a ja mogę sobie siąść, wypić kawę i poczytać :)
Sencilla ja tam wagą się nie stresuję muszę coś poprostu zrobić z moim flakowatym ciałem ;) dlatego zaczęłam ćwiczyć.. a jak będę w PL przez 2 miesiące to mam postanowienie rano - basen, w południe - siłownia, wieczorem - bieganie. Muszę skorzystać, że będzie miał kto z Małą siedzieć :) A co do porodu - może Cię już weźmie na weekendzie, jak jest rozwarcie. Ja po baloniku co mi założyli w szpitalu miałam rozwacie na 3 ale i tak urodziłam po 10 dniach i też mi wywoływali. Oksytocyna super tyle, że są mocniejsze bóle. Ale nie ma się co stresować :) Pójdzie szybciutko na pewno! Ja po oksytocynie zaczęłam mieć mocne skurcze o 9 a o 10 już miałam skurcze parte i o 10.50 Misia już była po mojej stronie :) Powodzenia i zdrówka dla Dziewczynek Twoich :) A avatarek cuuuudny! Za nie długo znowu będziesz musiała je zaktualizować heheh :)
Iguana.. no nic i tak czekam na "recenzję" z basenu :)
Ania do wakacji na pewno będziesz mogła sobie zakupić strój 2- częściowy. Ja najchętniej bym kupiła strój płetwonurka bo rozstępy mam okropne :) a co do glutenu. Ja zaczęłam dawać późno ok. 9 miesiąca. a co do cytrusów. Moja Misia uwielbia mandarynki i pomarańcze i daje jej już od 9 miesiąca. Szoruje je porządnie przed podaniem :) A owoce chyba wszystkie są pryskane..
wiatraczek dzięki za info. Powiem CI, że te ktostki takie dziwne, ciemieniuche miała w 1 miesiącu i inaczej to wyglądało właśnie taka skorupa o któej Ty mówiłaś. A tu są takie jakby potniaki w kolorze skóry jest ich dużo i czasem schodzi z nich skóra. Aaaa bo by włosy miała i bym tego nie widziała i bym się nie stresowała.. wczoraj się zapytałam Holendra czy poszedłby z czymś takim do lekarza - powiedział, że nie ale, że jeśli ja się niepewnie z tym czuje to żebym poszła.. i się zastanawiam czy czekać do 12 marca bo mamy konsultacje w przychodni gdzie Misia jest szczepiona, czy iść ją dziś zapisać do lekarza rodzinnego. Swędzieć ją to nie swędzi i nie wygląda na chorą... no ciekawe z czego to... lekarz też mi pewnie nie powie...

Ogólnie pasuje mi odstawić już Misie całkowicie od cyca bo czeka mnie zabieg chirurgiczny na wszystkie ząbki 8... każda z nich idzie mi bokiem w 7 i krzywią mi się jedynki od tego... ;/ jak mam sobie pomyśleć o tej całej ekstrakcji to mi nie dobrze... zszywane dziąsła to nic fajnego...
nic piję kawę do końca i biorę się za obiad! MIłego dnia dziewczyny! :)

Ostatnia edycja:
reklama
Hehheeh to się cieszę, że Cię rozbawiłam..

uhhh smutno mi trochę... trzeba za mieszkanie 1200 e zapłacić... zakupy zrobić i będzie 0 na koncie ;/ ... dostaliśmy decyzję o dofinansowanie do mieszkania i ubezpieczenia z 3tyg temu a pieniędzy dalej nie ma... a przydałyby się... ;/ przerąbane.... mam nadzieję, że dostaniemy szybko mieszkanie socjalne bo to mieszkanie nas wykańcza....

ale 130 na ile.wazne jest jak wysokie jest to drugie i jaki cisnienie mialas na poczatku ciazy ,no i czy jestes mocno spuchnieta.Ja mialam 165 /115 do tego mocne obrzeki i bialkomocz dlatego konieczny byl pobyt w szpitalu .Na poczatku ciazy mialam 100/70.no i co czujesz ,masz problemy z widzeniem ,bol w nadbrzuszu?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry