reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

ja tez planuje wrocic do pracy we wrzesniu, ale nie wiem, jak wytrzymam bez tych moich maluszkow.
niestety kontrakt mi sie konczy w kwietniu, a ani widu, ani slychu, aby bylo dla mnie miejsce po macierzynskim.. niestety. Bede szukac czegos innego...

reklama
Sencilla ta zależność to u holendrów...u "kolorowych" to jak kolwiek.... Zastanawiałam się czy to czasami nie ma związku z długim stosowaniem antykoncepcji hormonalnej...bo udowodniono że wtedy rodzi się więcej chłopców... a tutaj kobiety świadomie późno decydują się na macierzyństwo wiec pewnie się zabezpieczają jakoś:-p...
P.S. nie stosowałam antyk.hormonalnej i mam chłopca...

Ja stosowałam tabletki 9 miesięcy :) i jest dziewuszka :) moim zdaniem co ma być to będzie hehe

Hm ogólnie pisałam Wam kiedyś, że moja córa ma krostki na części czołowej głowy.. pod włosami (jakby miała dużo włosów to bym tego nie widziała)... ale, że ich nie ma to widzę... Ma ich masę... Od miesiąca powstają nowe... sprawdziłam sposobem angielskim czy to uczulenie.. wyszło, że nie... ale co to może być? I czy iść z tym do lekarza?

7axe7 długotrwale stos. antyk.hor. miałam na myśli powyżej 3 lat...
Ja wierze w te badania.Co nie znaczy że jak ktoś nie stosował to za każdym razem bedzie dziewuszka...
A jaki to sposób angielski na sprawdzanie alergii????

ANia wiem wiem, że chodziło o długotrwałe stosowanie :) a co do spr. sposobem angielskim. Przykładasz szklankę do krostek. jeśli dalej krostki po przyłożeniu szklanki są czerwone jest to uczulenie. Jeśli zmieniają się w kolor skóry nie jest to uczulenie.

aniahaven masz racje jest to cos wspanialego urodzic we wlasnym lozku, ale najbardziej mi sie podobalo to ze jak Filipek sie urodzil i tatus juz przecial pepowine to dali mi go na piers i tak sobie lezal godzinke wtulony a panie sobie wyszly z pokoju zamknely drzwi i zostalismy w 3 sami.

Sencilla a ty jak sie czujesz? Widze po suwaczku ze juz po terminie jestes.

TheHague sliczny ten twoj synus. Ja musze za 8 tygodni wracac do pracy i tez sobie nie wyobazam jak mam zostawic takiego malego babla w domu.

My juz po ostatniej wizycie Kramzorg wiec jutro nie musze wstawac specjalnie o 8.30 :) Dzisiejsza noc byla super maly wstaje tylko na cycusia jeszcze wogole nie plakal. Jak narzie to nie moge napisac nic zlego. Zadanie odrobilam czyli bylam w WC
:-D
Filipek byl wazony wczoraj spadl do 3300 a dzisiaj ma juz 3440. Moje piersi dzisiaj sa jak kamienie i powiekszyly swoja objetosc dwukrotnie moja miseczka F niewystarcza.:szok:

ANETKA naprawde super tak sobie urodzic w domku.Moj Tymcio tez nie plakal tak do miesiaca ,slabiutki byl a potem jak sie rozdarl ...

reklama
wiecie no ja juz zaczelam myslec ze moze faktycznie trafilam na dziwnych lekarzy,dziwne polozne i ze to przypadek to ze mna.na forum niedziela nl dziewczyna pisze ze w byla w blizniaczej ciazy .w 33 tyg odszedl jej czop.w szpitalu powiedzieli jej ze to nic nie znaczy i ze moze urodzic za 2,3 tyg (to i tak wczesnie)no i ze ma isc do domu.nastepnego dnia urodzila.no szok.

moj Tymek ryczal z powodu kolek a mial je przez skaze bialkowa ma tez refluks ,same wiecie jak zgaga piecze a co dopiero takie malenstwo.uspokoil sie dopiero jak dostal odpowiednie mleczko w polsce, mial wtedy 6 m,no i refluks sie zmniejszyl,przeszly zaparcia.a tu to zamiast mleko mu inne dac dali mu leki na zgage i na zaparcia.a on itak mial straszne bole

Ostatnia edycja:
Do góry