reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Iskierko ja niestety tez nie wiem, dlatego mysle, ze dobrze by bylo jakbys przedzwonila wczesniej aby sie dowiedziec jakie warunki musisz spelnic, niech zrobia kalkulacje czy Ci przysluguje , czy pracowalas dostatecznie dlugo, nie wiem czy jestes tu zameldowana, to tez pewnie ma znaczenie. Jesli nie radzisz sobie z jezykiem, ja znam fajna babke, ktora mi co roku robi rozliczenie z podatku, wiem ze ona tez pomaga z roznymi takimi sprawami, mogla by przedzwonic w twoim imieniu i Ci przedstawic cala sytuacje chociaz pewnie wie, bo studiowala tu ksiegowosc i ma obycie w roznych tematach. Jesli chcesz jej maila,albo numer to napisz do mnie na priv.

A kiedy idziesz na zwangerschapuitkering to jest to oplacane przez UVV z Twoich podatkow, w koncu wszyscy pracujacy je placa, wiec od tego jest panstwo aby Ci pomoc w trudnej sytuacji. Nie martw sie, to wszystko nie bedzie takie straszne, tylko musisz sie dowiedziec jak ten temat ugryzc. Spij dobrze.

reklama
czesc dziewczeta :)
ale wy duzo piszecie, co tu zajrze, to musze sie cofac pare stron do tylu zeby doczytac nowosci :-D
moj malutki teraz spi, a w nocy pewnie bedzie mi serenady spiewal co 2 godziny :tak: glodomorek z niego niezly, do tego mleczko pije tak lapczywie, ze czesto sie krztusi :cool: ciekawe po kim ma takie obzarstwo haha :D
wrzuce wam jeszcze jedna fotke, bo wczesniej dalam w czapeczce, a teraz wam pokaze jakie ma sliczne wloski :)
IMG_0505.jpg
No i co, w sobote bedzie 4 tygodnie po porodzie... takze czas wracac do pracy :D:D od 5 miesiaca ciazy siedzialam w domu, z nudow juz poobgryzalam wszystkie pazury (swoja droga paskudny nalog), w koncu trzeba sie wziac za robote :rofl2:

moje chlopaki tez takie czupryny mieli - Ernesta obcinalismy jak mial 9 miesiacy popoludniu wam pokaze ta fote... a teraz inna:-D

Załączniki

• ad89fc4dbb.jpg
    ad89fc4dbb.jpg
    32,6 KB · Wyświetleń: 27
TheHague :) Śliczny ten Twój Maluszek :) i jak to do pracy?? JUŻ??
Ania możesz mi napisać namiary na ten sklep? Mam braci w Belgii więc może przy okazji bym tam wpadła :)

a tak po za tym dzień dobry! :)

Dzien dobry,my dzis w planach kawka u kolezanki w voorburgu:tak:

Sliczne te wasze maluszki:tak: ja juz sie doczekac nie moge na moje dzidzi...
Aniu niezle fryzurki:-D:tak: ja chyba pamietam fryz Erniedgo przed obcieciem:tak:

Semcilla narazie dwóch chlopczyków ,i sie doczekac nie mozemy na twoja córeczke..:-):tak:

Hejka.
ThaHague śliczny syneczek.... bobasa będziesz z kimś z rodziny zostawiać czy jakiś żłobek lub opiekunka??
Aniahaven fryzury synków super!!!

A tak a propo płci dzieci czy nie zauważyłyście czasami że tutaj więcej jest chłopców??Przynajmniej jak widuję rodziny z dziećmi to często jest to np.3 chłopców...

a i jeszcze się pochwalę wczorajszą świetną kolacją.....mule z pomidorami+bagietka z masełkiem czosnkowym...Uwielbiam owoce morza!!! A wy lubicie? Jeśli tak to co?

Ostatnia edycja:
Anna, u mnie ci chlopcy sie nie sprawdzaja ;-)
a widzisz taka zaleznosc u rodzin holenderskich czy "kolorowych"?

reklama
AnnaJ007 maluch bedzie zostawal z babcia i czasami z tatusiem. chce wrocic do pracy tylko na 3-4 godziny dziennie, dluzej bez mojej miniaturki bym nie wytrzymala :no::no:

Do góry