reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

tak Ania, w domu, na szczescie. ja tylko chce, aby mnie "dopadlo" w dzien, abysmy w nocy nigdzie dzieci nie musieli "upychac" , bo w dzien to latwiej.

reklama
Witam serdecznie, ja dziś ledwo żyję....
Chwailłam sie ostatni, że mam super pracę i chyba przechwaliłam:szok: Trafiłam dziś na szybka taśmę i mogłam zapomnieć o siedzeniu... Cały dzień na nogach, ale przynajmniej pracowałam w swoim tempie. Na szczęście nikt nie miał do mnie żadnych pretensji, ale do domu ledwo dotarłam.... Stóp nie czuje do teraz i oczywiście plecy mnie bolą. Aż się boję jak jutro wstanę....
Iskierka a czym sie tak narazilas na niedzieli temu moderatorowi:-D? ze masz takie doswiadczenie przykre:confused:
Nie pamiętam już dokładnie, ale była jakaś dyskusja, gwałtowna wymiana zdań na forum. A że tamta moderatorka strasznie lubi usuwać posty to pousuwała nasze odpowiedzi. Ośmieliłam się zadać pytanie na forum dlaczego usuwa nasze posty - nie były obraźliwe, nie były offtopem. W odpowiedzi dostałam bana i wiadomość na meila że niby rzekomo obrażam moderatora i ośmielam się krytykować jego pracę. Bronic się nie mogłam, bo admin olewa forum. Na szczęście udało mi się wywalczyć odblokowanie. Ale niesmak pozostał.
Ja nadal siedze na chorobowym i dzisiaj dzwonila do mnie moja przelozona i pytala sie jak sie czuje no i tutaj jak zwykle chorobowe ciaza i maciezynskie to problem. Chce zebym jej przyniosla zaswiadczenie od lekarza ze jestem chora i nie moge pracowac :baffled: a jak nie to zebym wczesniej poszla na maciezynski czyli 6 tyg przed :dry: nie wiem jak to rozwiazac zeby wilk byl syty i owca cala :-D Denerwuja mnie takie sytuacje......
Ja bym poprosiła o zaświadczenie, że nie mogę pracować. Nie szłabym na wcześniejsze macierzyńskie.
No, ale ja to jestem ja :-D:-D:-D

Dziewczyny, czy to prawda - http://www.e-holandia.info/wiadomoci-z-holandii/2411-w-rod-pracujemy-za-darmo ??? Bo jak tak to biorę wolne, albo będę walczyć rękami, nogami, zębami i pazurami o kasę za ten dzień....

Sencilla suwaczek boski :) Pamiętam jak dopiero co był 32 tydzień... a tu już :) Coś czuje, że 29 Mała się urodzi i będą urodzinki co 4 lata ! :) A co do spania.. współczuje.. ja od 4 miesiąca fatalnie spałam.
TheHague Gratuluje SYnka! Tomcio jest boski :) Świetne zdjęcie!
Anetka no niestety tak to jest przy karmieniu.. chcąc żeby macica się obkurczyła trzeba troszkę jeszcze pocierpieć. Ale jutro powinno już być ok :) Bez bólu!
Iguana uh zrobiłaś mi smaka na książke. Nie pamiętam kiedy ostatnio coś przeczytałam. wstyd. Mam nadzieję, że będę mogła niebawem wrócić do czytania. Bo teraz wieczorem wole odpocząć przy tv lub pouczyć się angielskiego lub holenderskiego.
Paulina dużo zdrówka dla Ciebie! Korzystaj z czasu w Polsce ! :)
Iskierka - jeśli to prawda o środzie - to mój Kuba mówi, że do pracy nie idzie hehehehehe

Dobranoc Wam!

Ostatnia edycja:
SENCILLA no ja mialam taki twardy brzuch i takie sciskanie od 16 tyg do porodu ,do tego nie moglam sie ruszac jakbym w gibsie byla.dlatego podziwiam was ze wy takie aktywne.ale u ciebie to pewnie macica trenuje przed godz 0

Przepis na pizze wlasnie na kulinariach dodala Anna:tak: jakby ktos pytal ;)
Ja w srody mam wolne zawsze bo ... dzieci w szkole maja studiedag:sorry2: grupa 3 w zwyz tylko lekcje do 12.30
Sencilla jestesmy z toba - ja mam kuzynke co urodziny ma wlasnie 29-go czyli co 4 lata ale i tak 28 jej zyczenia skladam :-D
Iskierka ja wiem ze na tym forum dziwne zasady panuja :dry:wiec ci sie nie dziwie ,hihi... u nas ci to nie grozi :-D:-D
zapomnialam co tam naklikalyscie...:nerd: uciekam do wyrka...

Dziewczyny, czy to prawda - W środę pracujemy za darmo ??? Bo jak tak to biorę wolne, albo będę walczyć rękami, nogami, zębami i pazurami o kasę za ten dzień....

Iskiereczko, z tego co wspominalas pracujesz przez uitzendbureau zatem, bedziesz miala zaplacone. Sytuacja dotyczy pracownikow ktory maja wyplate nie uwarunkowana od godzin, ale na podstawie miesiecznej. Przytocze fragment artykulu :

Volgens hem hebben mensen die geen vaste baan hebben en een uurloon krijgen, geluk. Veel mensen in de land- en tuinbouw werken op uurloon. Ook mensen die via een uitzendbureau werken, krijgen al hun gewerkte uren ook echt uitbetaald.

zrodlo : NOS Nieuws - Gratis werken op 29 februari

Takze mozesz spokojnie isc do pracy, musza zaplacic, o ile nie masz stalej umowy bezposrednio ze swoim pracodawca. Glupi pomysl strasznie, tylko Holendrzy mogli cos takiego wymyslec. Gdybym pracowala, zadzwonilabym na sicka ;p

reklama
Iguana nie mam kiedy się uczyć więc robię to wieczorem. :) na ile mi oczy pozwolą... a ja jeszcze nie śpię. Przed chwilą było mega darcie Misi na cycka .. więc jej dałam bo i tak miałam masakrę z piersiami od nadmiaru pokarmu..

zbieram się do spania :)

aaa i zapomniałam. Jeśli któraś jest na FB proszę o głos https://www.facebook.com/photo.php?...43401802.51922.124755190951725&type=1&theater :) z Góry dzięki!

Do góry