reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Witam Was dziewczyny, dlugo nie pisalam, wybaczcie, ale.. 4 lutego urodzilam synka :) no i w sumie jeszcze 5 dni i Tomcio bedzie mial miesiac :) ale ten czas leci! :szok:
porod trwal 6 godzin, maluch wazyl 3330, tydzien temu bylismy na badaniu sluchu i wtedy juz wazyl 3985, czyli waga nam pieknie rosnie :-)

anetko boli Cie przy karmieniu, bo macica sie kurczy.. w tym czasie leci tez troche wiecej krwi, nie musisz sie tym martwic, to normalne na szczescie :tak:

Moje malenstwo wlasnie slodziutko spi u mnie na rekach, niestety nie chce lapac cycusia, wiec mam podwojna robote, musze odciagac pokarm i dopiero go karmic butelka :( pare dni po porodzie lapal, ale waga mu spadala i babeczka z kraamzorgu kazala mi go dokarmiac mieszanka z butelki i spodobalo mu sie to :( a ja niestety niedoswiadczona i nie wiedzialam, ze trzeba dokarmiac strzykawka lub lyzeczka... no coz, teraz to juz chyba nic nie poradze na to i jestem skazana na laktator.. :baffled:

reklama
tak ten bol nie tylko jest normalny ale i prawidlowy.bo to macica sie obkurcza ,ja tez ten bol mialam ale nie dokuczal mi bardzo,bylam przyzwyczajona juz do skurczy he he.jak Kuba reaguje na braciszka?

the hague moj Tymcio tez nie lapal cycka wiec poratowalam siie takimi nakladkami na brodawki i pomoglo ciagnal jak odkurzacz ,tylko ze ja nie mialam pokarmu i zosalismy na butli.

ps.gratulacje synka

THEHAGUE gratulacje!! Ostatnio nawet myslalam o tobie i lucy ze nic nie piszecie.

Kuba jak jestem sama z nim i Filipkiem to jest ok pomaga mi przynosi o co poprosze caluje, glaszcze braciszka, ale tylko jak ktos przychodzi albo dzwoni i on slyszy ze mowie Filip to jest gorzej.

Aniaheaven - nie chodzi o to że jesteś groźna i ja się ciebie boję. Ale co moderator, to moderator:-). Zresztą mam trochę przykre doświadczenia z forum www.niedziela.nl i wolę z moderatorami nie zadzierać:-D:-D:-D

Witam...
Iskierka a czym sie tak narazilas na niedzieli temu moderatorowi:-D? ze masz takie doswiadczenie przykre:confused:
Sencilla ja rano tylko kliknelam BRY i polecialam do szkoly z moimi bo troche dzis zaspalismy:dry::szok: a to wszystko przez to ze sobie alarm rano na 8.00 zamiast na 7.00 nastatawilam:wściekła/y:...i zdrowka dla twoich ksiezniczek....:tak:
aOla troche ci zazdroszcze takiego wsparcia i tych obiadkow;-) ciesz sie z takie pomocy - my dzis leczo robimy!
Karola poczuc ruchy dziecka to jest magiczne przezycie -GRATULUJE :tak::tak::tak:
Paulina mam nadzieje ze szybko pozalatwiasz i wrocisz a ..... teraz ciesz sie rodzinka!:-)
Anetko super ze juz pierwsza noc za wami i taka spokojna - bole jak dziewczyny mowia normalne bo macica wraca do swojego rozmiaru
Agnes ja tez biegam ale nie codziennie - czasami rower- czasami skakanka albo step zalezy jaki mam dzien:cool2: botez zamierzam schudnac i wrocic do swojej wagi sprzed ...pierwszej ciazy - od grudnia schudlam 6 kg:zawstydzona/y::-p wiec trzymam kciuki za ciebie i...siebie:-D

zmykam ogarnac dom- wstawic leczo i pralke i zmywarke hihi....

the hague GRATULUJEMY

Ostatnia edycja:
Witam ponownie!
Ja ogarnelam miezkanko o dziwo dzieciaki spia az nie umiem uwierzyc w to ze Kuba drugi dzien pod rzad zalicza popoludniowa drzemke. Tatus pojechal go geemente i do pracy poczestowac ciasteczkami z posypka :) moja mama poszla do domu i zostalam sama az nie chce mi sie wierzyc ze tak cicho w domu.

Mam pytanko bo nie pamietam jak to bylo przy Kubie a tu na forum sa mamy z dzidziusiami i moze pamietacie czy zaraz po porodzie przy karmieniu bolal was brzuch. Ja dzisiaj pytalam Kramzorg o to i stwierdzila ze to normalne ale jak tylko zaczynam karmic to czuj strszny bol taki jak skurcze porodowe i przechodzi jak maly konczy jesc. Musialam sie poratowac dzisiaj Paracetamolem.
macica ci się obkurcza Przy kazdym kolejnym porodzie jest gorzej

macica ci się obkurcza Przy kazdym kolejnym porodzie jest gorzej

aOLA skad takie wnioski ?-- u mnie polozna byla zaskoczona ze tak szybko :cool2: bo jej wysoko szukala badajac manualnie a to byla trzecia ciaza wiec pewnie myslala podobnie jak ty...;-)

A ja z innej beczki; kolezanki drogi sprzedajcie mi SUPER PRZEPIS NA PIZZE chodzi mi o ciasto... moze ktoras ma faceta Wlocha?:-p

reklama
TheHague GRATULUJĘ SYNUSIA!!!! A jak ma na imię, bo chyba nie napisałaś?...Słodziak z Maluszka, fajne zdjęcie:-D

Anetka,
to super, że synuś pije. Co do krocza, to świetnie że nie masz ani jednego szwa. Wow! Co do tych boleści podczas karmienia to jest to obkurczanie się macicy, tak jak dziewczyny piszą. Podobno po każdej ciąży troche bardziej boli. Jeśli za mocno dla Ciebie...tp można brać paracetamol 2 tabletki co 8 godzin. Mi kraamzorgowa radziła, abym opróżniała pęcherz moczowy zawsze przed karmieniem, wtedy macica się szybciej obkurczy, bo nie będzie jej nic zawadzać.

Do góry