reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Witam
Ja nadal siedze na chorobowym i dzisiaj dzwonila do mnie moja przelozona i pytala sie jak sie czuje no i tutaj jak zwykle chorobowe ciaza i maciezynskie to problem. Chce zebym jej przyniosla zaswiadczenie od lekarza ze jestem chora i nie moge pracowac :baffled: a jak nie to zebym wczesniej poszla na maciezynski czyli 6 tyg przed :dry: nie wiem jak to rozwiazac zeby wilk byl syty i owca cala :-D Denerwuja mnie takie sytuacje......
Anetka swietnie ze maluszek zaczal jesc i juz tak ladnie przespal noc :tak:
Aniu ja na pizze kupuje gotowe podklady ale ostatnio kupilam taki gotowy mix do robienia pizzy, niestety jeszcze nie probowalam wiec nie wiem czy sa dobra
aaaaaa zapomnialam ze mam pasztet w piekarniku.....:szok::szok::szok::szok:

reklama
Iguana napisalam ze Tomcio :) czyli Tomasz :cool2::-D
Kiedy sie przeprowadzasz do Den Haag? i wiesz juz jaka dzielnica, czy dalej sie zastanawiacie? :)

TheHague, do Hagi przeprowadzamy się w maju, w połowie lub przy koncówce...A co do dzielnicy, to najbardziej spodobał się nam Voorburg, ale nie mamy jeszcze upatrzonego nic konkretnego na 100%.

W ostatnich dniach podczytuję sobie tą książkę...
Jak się nie dać Baby Blues. Poradnik dla młodych rodziców | Supinen Veera, Anttonen Vesa
http://p.*********/i2/p_new/19/41/jak-sie-nie-dac-baby-blues-poradnik-dla-rodzicow-3_0_b.jpg

I mam na prawdę niezły ubaw:-D:szok:

A tutaj jeden z fajniejszych cytatów z tej książki:

"Poruszanie się po mieście z wózkiem początkowo wydaje się nienaturalne. Ludzie ciekawie mi się przyglądają. Pchający wózek młody mężczyzna to niezgodny ze stereotypowymi oczekiwaniami widok, który zatrzymuje przechodniów na moment i zmusza do przemyśleń. Z kolei pchająca wózek matka staje się niewidzialna, jest przedłużeniem wózka, istotą, której istnienia tylko się domyślasz." :-)

Witam
Ja nadal siedze na chorobowym i dzisiaj dzwonila do mnie moja przelozona i pytala sie jak sie czuje no i tutaj jak zwykle chorobowe ciaza i maciezynskie to problem. Chce zebym jej przyniosla zaswiadczenie od lekarza ze jestem chora i nie moge pracowac :baffled: a jak nie to zebym wczesniej poszla na maciezynski czyli 6 tyg przed :dry: nie wiem jak to rozwiazac zeby wilk byl syty i owca cala :-D Denerwuja mnie takie sytuacje......
Anetka swietnie ze maluszek zaczal jesc i juz tak ladnie przespal noc :tak:
Aniu ja na pizze kupuje gotowe podklady ale ostatnio kupilam taki gotowy mix do robienia pizzy, niestety jeszcze nie probowalam wiec nie wiem czy sa dobra
aaaaaa zapomnialam ze mam pasztet w piekarniku.....:szok::szok::szok::szok:

i jak tam pasztecik??? uratowal sie czy nie zdazylas....

dobry wieczor!
ale sie rozpisalyscie..
ja dzis aktywnie i teraz oczywiscie ledwo zyje. na dodatek nocami nie moge spac.. nie wiem juz, co na to robic...

Ania ja po drugim porodzie jak macica mi się obkurczała to wyłam z bólu Na szczęscie tylko 3 razy podczas karmień

aOla no rozumiem u mnie tez bez bolesnosci sie nie obylo:dry: ale macica bardzo szybko u mnie powracala do normalnego wymiaru rowniez po trzecim porodzie wiec nie wiem czym to jest uwarunkowane... przy Victorze przeszlam nad tym do codziennosci bo wiedzialam ze to tylko chwilowe...

Sencilla podrzuc mi male a ty sie wyloz i odpoczywaj!!!:tak::-) kiedy ty kobito zbierzesz sily ??? i co bedzie jak ty w takim zawirowaniu urodzisz i ...jeszcze nie przystopujesz...:cool2:

Ania, no wlasnie pech, ze sie male teraz rozchorowaly.. Tosia taka marudna byla, ech...
brzuch mnie boli, zastanawiam sie, czy to objaw zblizajacego sie porodu?
taki twardy jest i uciska ze wszystkich stron, tak jakby w calej macicy byla kolka... dziwne uczucie. czy ktoras z Was tak miala?

wlasnie zobaczylam moj suwaczek. az sie wzruszylam :)

reklama
Aniu uffff zdazylam na czas :tak: ale taki sobie bo jak pozniej popatrzylam na opakowanie z miesem to sie okazalo ze to bylo mielone z ziolami, ale zrobie cwikle to zjemy a moj M. jest miesny to on tak bedzie chodzil i kroil i probowal :-D a znalazlas ta pizze?????
Mnie tez brzuch bolal jak sie obkurczal i dobrze jest karmic bo wtedy szybciej macica dochodzi do swoich rozmiarow. U mnie to wogole bylo jakies dziwne bo przez okolo rok swoj brzuch czulam jak jakies cialo obce
Sencilla teraz ty w kolejce, czekamy razem z toba :tak:

Do góry