reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

hejka...

witam Wiatraczku u nas...:-D czuj sie jak w domu...hihi...
nana pisz wiadomosc w ZAAWANSOWANA EDYCJA a pod spodem masz ZARZADZAJ ZALACZNIKAMI kliknij a dalej jak leci... powodzenia!

reklama
Hej dziewczyny, ale macie tempo:-D Ja wczoraj miałam gości i troche rano pospałam...więc już czasu nie znalazłam, aby tu zajrzeć.

Sencilla, jak udał się wypad do kosmetyczki? Byłaś w Amsterdamie? Jak się czujesz?

Mąż się dzisiaj zajął Janeczkiem i przez godzinę mogłam sobie pospać popołudniu...bardzo tego potrzebowałam. No i dzisiaj dotarła do nas paczka od rodziny i znajomych z Polski. Zrobili nam niespodziankę, bo miała przyjść...ale dopiero za jakiś czas. Janek dostał od Babć i Dziadków troszke ciuszków, bajeczek....no a my mase smakołyków.

A od znajomych dostaliśmy... w ramach żartu, taką książeczkę;-)

http://p.*********/i2/p_new/19/41/jak-sie-nie-dac-baby-blues-poradnik-dla-rodzicow-3_0_b.jpg
Jak się nie dać Baby Blues. Poradnik dla młodych rodziców | Supinen Veera, Anttonen Vesa

Nana, mozesz tez dodac zdjecie przez fotosik.pl
Iguana, super z ta paczka! ja tez sie zawsze ciesze, jak cos dostaniemy :tak:
a u kosmetyczki bylam, choc wahalam sie, czy jechac. no ale w koncu dobrze wyszlo, bo czuje sie.. hmm.. przygotowana do porodu, tam na dole.. ;-):sorry:

A ja dziewczyny dalej leze i walcze z tym bolem. Nie wiem co mam robic bo zaczelam sie martwic ze po moim upadku moglo sie cos stac i dlatego mnie boli.
Miala ktoras z was jakis upadek w ciazy?

Anetka, tak , ja glebnelam, jak bylam z TOsia.. na szczescie nic sie nie stalo.
A czujesz ruchy dzieciatka?jesli masz watpliwosci, to zadzwon do poloznej.
A moze po prostu rodzisz? masz jakies inne objawy?

Teraz dzidzia chyba spi ale wczesniej szlal.
A boli mnie w okolicach spojenia lonowego tam mam takie klocia ale co jakies 10 min i nie wydaje mi sie ze to juz a po za tym to nie potrafie chodzic tak mnie boli ta kosc ale to ja mialam co jakis czas taki bol jak jeszcze pracowalam.
Mam nadzieje ze dzis mnie nie wezmie bo jestem sama cala noc tylko z Kuba. Jak jutro mi nie przejdzie to zadzwonie do poloznej.

Anetka, sama wyczujesz, intuicja Ci podpowie, co robic. Ja na Twoim miejscu obserwowalabym, czy dzidzia sie rusza. ja tez mam taki bol w okolicy spojenia od kilku dni, mysle, ze to objaw zblizajacego sie porodu...

ja nie upadlam bedac w ciazy ale taki bol spojenia mialam i tez czesto nie moglam chodzic, a na zdjeciu rtg zrobionym niedawno widac jak moje spojenie jest nierowne,dlatego tak bolalo.wiesz w ciazy to wszystkie kosci sie rozchodza i latwiej o kontuzje.zaufaj swojej intuicji jesli cos cie martwi i masz sie lamac cala noc to moze lepiej zadzwon do poloznej i powiedz o tym upadku i bolu.

ja to mam pecha w pierwszej ciazy nie mialam zadych przygod a teraz to ciagle cos. Ostatnio spadlam ze schodow mialam noge szyta teraz znowu cos.

nana19 ja wlasnie duzo czytalam o peknieciu spojenia lonowego bo od 15 tyg mam takie straszne bole ale tutaj pytalam tylu lekarzy w tym polskiej poloznej i kazdy mowi ze to normalne w ciazy. Mam wielka nadzieje ze przejdzie po ciazy bo czasami np tak jak teraz to moj maz mnie z lozka dzwigac a w nocy nie ma mowy o zmianie boku.

reklama
Uhh ale mnie nie było. Cały weekend. Opisałyście się strasznie. Pisałyście wcześniej co do jedzeniaaa więc u mnie mój Mężczyzna zrobił wczoraj pierogi ruuuskie :) i z racji tego, że zostało farszu ja dziś zrobiłam naleśniki z farszem do ruskich :) MNIAAAAAAM!

Anetka ja też poślizgnęłam się w czasie ciąży ale nic się nie stało a co do bólu spojenia łonowego - miałam bóle, że czasami przez 4 dni nie chodziłam... i moja Mama się bała, że będe miała rozejście spojenia łonowego (moja Mama miała to przy mnie), mówiła, że najgorsze ból jaki może być na świecie.. więc byłam wtedy z tym u lekarza i stwierdził, że to rwa kulszowa i dziecko ugniata nerwy i dlatego jest taki ból. Z tego co słyszałam rozejście spojenia (nie wiem co z pęknięciem) np w Polsce jest baaardzo rzadkie więc jestem troszkę zdziwiona informacją, że pęknięcie spojenia jest niby częste podczas porodu...
Wiatraczku WITAJ!
Aniahaven nie mogę się doczekać zdjęć z "dżungli" :) Ja będę chciała zrobić małej pokój coś ale dżungli z mnóstwem zwierząt :)

Dziewczyny ogólnie mam do Was prośbę. Zacznę od sytuacji jaka mnie napotkała w sobotę. Kupuję owoce i warzywa u takiego Pana i wyłącznie tylko taaaaaam :) I ostatnio jak byłam powiedział, że na następny raz będzie gadał ze mną tylko po holendersku.. Oczywiście ja umiem tylko podstawowe słowa, którymi posługuje się w sklepie przy kasie hahahahaah... Więc jak możecie napiszcie mi jak się mówi:
- dziś potrzebuję tylko truskawki i kiwi - HHAHAHAHAHAAH :)

Do góry