reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

7axe7 ja to chyba za duzo czytam ostatnio w internecie o wszytskim bo po malu zaczynam sie bac porodu. O tym spojeniu juz sie tyle naczytalam ze szkoda pisac. A z tego co czytam to w Polsce robia jakies specjalne badana i nawet jest to wskazaniem do cesarki a leczenie po porodzie jest dlugie i bolesne.
Ale jezeli piszesz ze czasem lezalas w lozku i nie moglas sie ruszac to chyba mnie rozumiesz jaki to bol bo ja tez przez to przechodze.
Ja przy Kubie mialam ucisk na kregoslup i myslalm ze nie moze byc nic gorszego ale ten bol jest stanowczo gorszy.

reklama
7axe7
"Vandaag wil ik alleen aardbeien en kiwi kopen"
tylko to jest tak, jak sie pisze, chcesz tez, jak sie czyta?

Tak tak tak Sencilla!! :) Dziękuje!! :)
JA właśnie weszłam na livemocha i stwierdzam brzydko mówiąc, że zajebista stronka i dziękuje ISKIERKA, że mi o niej przypomniałaś!!! :)

axe, co to za stronka?
no wiec tak to sie czyta:
Fandah wyl yk alejn ardbajen en kiwi kołpen

haha, ale smiesznie to wyglada

no ja tez tak mialam ze nie moglam sie obrocic ,wstac ,tez maz mi pomagal ,a ja plakalam z bolu.mysle ze dzidzi nic nie jest to tylko ty sie potluklas.teraz juz mnie to spojenie nie boli wiec musisz to przetrwac.wiem tylko zeby nie chodzic po schodach bo to pogarsza sprawe.no w polsce mierza na ile sie to spojenie rozeszlo ,no i czasem cesarka ale tu...musisz ufac ze bedzie dobrze.

Sencilla livemocha :) uczy podstaw. Jest napisane po holendersku i po polsku i dodatkowo odczytane jak to się mówi. później się chyba coś płaci, można być nauczycielem i zarabiać albo płacić za lekcje:)) ja już dziś się nauczyłam pare słówek :D Typu jak się masz albo nie rozumiem ;P :) Pomalutku pomalutku.. jak się zapiszę do szkoły zawsze będę znała podstawy heh...znikam do spania :) dobranoc!

JA właśnie weszłam na livemocha i stwierdzam brzydko mówiąc, że zajebista stronka i dziękuje ISKIERKA, że mi o niej przypomniałaś!!! :)
Nie ma sprawy
axe, co to za stronka?
Do nauki języka obcego (jakiegokolwiek) przez internet, w zaciszu własnego domostwa.
Sencilla livemocha :) uczy podstaw. Jest napisane po holendersku i po polsku i dodatkowo odczytane jak to się mówi. później się chyba coś płaci, można być nauczycielem i zarabiać albo płacić za lekcje:)) ja już dziś się nauczyłam pare słówek :D Typu jak się masz albo nie rozumiem ;P :) Pomalutku pomalutku.. jak się zapiszę do szkoły zawsze będę znała podstawy heh...znikam do spania :) dobranoc!
ja przerobiłam aż 2 lekcje:szok: i jakoś nie mogę zabrać się za dalsza naukę.
Generalnie to jest tak, że tam są scenki sytuacyjne, z wymową i tłumaczeniem na polski. Sa powtarzane po kilka razy, trzeba samemu np.: dopasować zdanie do zdjęcia, albo ułożyć zdanie z rozsypanych wyrazów itp.
Pod koniec każdej lekcji jest ćwiczenie i można nagrać swój głos (to jak się czyta dany tekst) i "wysłać" go do sieci w celu sprawdzenia naszych postępów przez innych (np. rodowitych Holendrów).
Stronka naprawdę świetna, ale dla osób zorganizowanych i z dużym samozaparciem, A mnie niestety tego brak....:sorry:

Trzymajcie za mnie kciuki jutro - o 6 zaczynam pracę. Napiszę później co i jak.
Dobranoc.

reklama
Do góry